Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας ζήτησε 420 κοντέινερ για τους σεισμοπαθείς και τελικά του έστειλαν 34 που ήταν «γυμνά»!

Αυτοψία του Γιώργου Τράγκα και κλιμακίου του ΚΕΛΑΝ στο Αρκαλοχώρι

Must Read

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί κλιμάκιο του Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι με επικεφαλής τον Γιώργο Τράγκα.

Ο πρόεδρος του Κινήματος, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γραμματέα Γρηγόρη Πετράκο, τον εκπρόσωπο Τύπου Πάρι Κουρτζίδη, τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου Παντελή Ζήλο και τον επικεφαλής της τοπικής επιτροπής Μανώλη Βασαρμιδάκη επισκέφθηκαν το Αρκολοχώρι για να δουν από κοντά το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το χωριό μετά τον πρόσφατο σεισμό και κυρίως τις συνθήκες που βιώνουν οι κάτοικοι.

Οι περιγραφές των κατοίκων, σοκάρουν. Σοκάρουν επίσης και τα όσα είπε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης στον Γιώργο Τράγκα και στο κλιμάκιο του ΚΕΛΑΝ.

Ειδικότερα, ο Δήμος έχει ζητήσει 420 κοντέινερ και τελικά του έστειλαν 34, τα οποία ήταν «γυμνά». Στην περιοχή υπάρχουν 3.000 σεισμοπαθείς. Όπως έγινε γνωστό, μόλις 414 οικογένειες θα μοιραστούν το κονδύλιο που αποφάσισε η κυβέρνηση (ύψους 5 εκ. ευρώ), μόλις δύο 24ωρα πριν ο Γιώργος Τράγκας και το κλιμάκιο του ΚΕΛΑΝ επισκεφθούν την περιοχή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, μόνο οι τοπικές αρχές, ο εθελοντισμός και η κρητική αλληλεγγύη στηρίζουν τους χιλιάδες πληγέντες που επιβιώνουν χάρη στην φροντίδα των συνανθρώπων τους.!

Είναι χαρακτηριστικό πως την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαλαλεί πως ψάχνει να βρει κοντέινερ,  υπάρχουν ακόμη 250 σκηνές ενώ λείπουν κλινοσκεπάσματα!!!

Θα ακολουθήσει εκτεταμένο ρεπορτάζ του Γιώργου Τράγκα και των μελών του ΚΕΛΑΝ που θα διανεμηθεί σε όλο το διαδίκτυο.

Δείτε τα βίντεο της επίσκεψης του κλιμακίου στο Αρκαλοχώρι, όπως και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This