0 10ος νεκρός μάρτυρας του «Noor 1» κατονόμασε εμπλεκόμενους αλλά δεν αξιοποιήθηκε η κατάθεση του!

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά θα «θάψει» τη μαρτυρία του Β. Γεωργιάδη και τα στοιχεία των αμερικανικών αρχών για εμβάσματα εκατομμυρίων δολαρίων προς τον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθ. Γιαννουσάκη;

Must Read

Ο επιχειρηματίας Βασίλης Γεωργιάδης, πατέρας πέντε παιδιών και παππούς δύο εγγονιών, κατονόμασε άμεσα εμπλεκόμενο στη μεταφορά των ναρκωτικών ναυτικό πράκτορα, αλλά και επιχειρηματία-ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας που «δάνεισε» χρήματα για τις επισκευές του «Noor 1».

Η μαρτυρία του δεν αξιοποιήθηκε από τον μέχρι πρότινος Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλο, ο οποίος αποφάσισε να στείλει στο αρχείο τη δικογραφία που χειριζόταν για τα εμβάσματα που εστάλησαν από τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργάτες του στον καταδικασθέντα σε 18 έτη κάθειρξη Ευθύμιο Γιαννουσάκη, για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Ο 10ος κατά σειρά νεκρός μάρτυρας στην υπόθεση του «Noor 1», είχε καταθέσει την 1η Δεκεμβρίου 2020 στο ελληνικό Προξενείο στο Ντουμπάι, απαντώντας σε 16 γραπτές ερωτήσεις του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου που χειριζόταν τη δεύτερη δικογραφία σχετικά με τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες της ηρωίνης που μεταφέρθηκε από τα Εμιράτα στην Ελευσίνα με το «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014.

Στην κατάθεση του κατονόμαζε συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν έχουν κατηγορηθεί μέχρι σήμερα για την υπόθεση.

Πρόκειται για ναυτικό πράκτορα Γ. Μ. που είχε άμεση σχέση με καταδικασθέντες στην υπόθεση μεταφοράς του φορτίου του «λευκού θανάτου», αλλά και τον επιχειρηματία στον κλάδο των πετρελαίων και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας Ι. Κ. που φέρεται να έδωσε 100.000 δολάρια στον ναυλωτή του «Noor 1» για τις απαιτούμενες επισκευές πριν το ταξίδι με τα ναρκωτικά.

Ο Β. Γεωργιάδης κατονόμαζε συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τα όσα καταγγέλλει. Είναι άγνωστο αν ο Ανακριτής τους κάλεσε να καταθέσουν. Το σίγουρο είναι πως μόλις ενάμιση μήνα μετά, ο κ. Πετρόπουλος έκλεισε τη δικογραφία με «τυπικές κλήσεις» των κατηγορουμένων, δηλαδή δίχως να τους πάρει απολογία.

Όμως ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου που ήλεγξε τη δικογραφία που ερεύνησε ο Ανακριτής, διαπίστωσε πως πρέπει να γίνουν και άλλες ανακριτικές πράξεις με τη βοήθεια της Οικονομικής Αστυνομίας και της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων Homeland, η οποία είχε ήδη προσκομίσει στον Ανακριτή στοιχεία για οικονομικές συναλλαγές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με τον καταδικασθέντα Ευθ. Γιαννουσάκη και άλλους εμπλεκόμενους στη μεταφορά των ναρκωτικών.

Και αυτά τα στοιχεία, όπως και η κατάθεση του μακαρίτη Β. Γεωργιάδη δεν αξιοποιήθηκαν ή δεν αξιολογήθηκαν από τον Ανακριτή ως ικανά να στηρίξουν την κατηγορία σε βάρος του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του.

Ωστόσο, ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός είχε διαφορετική άποψη, ζητώντας συμπληρωματική ανάκριση για να λάμψει η αλήθεια και γιατί οι κατηγορούμενοι καθώς και αμερικανική εταιρεία είχαν χρηματοδοτήσει με πολλά εκατομμύρια δολάρια τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη που «πρωταγωνίστησε» στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα.

Και πάλι ο Ανακριτής διαφώνησε ώστε να μην γίνει συμπληρωματική ανάκριση. Ήταν η τελευταία του πράξη ως ανακριτής πριν τη μετάθεση του στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, όπως ο ίδιος επιθυμούσε μετά από αίτηση του στον Άρειο Πάγο.

Τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα θα κρίνει πλέον το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά που θα αποφανθεί αν θα πρέπει να γίνει συμπληρωματική ανάκριση ή αν η δικογραφία θα πάει στο αρχείο. Με απλά λόγια: Αν θα «θαφτούν» τα στοιχεία για εμβάσματα εκατομμυρίων δολαρίων από αμερικανική εταιρεία προς τον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθ. Γιαννουσάκη και οι καταγγελίες του 10ου νεκρού μάρτυρα στην υπόθεση του «Noor 1» Βασίλη Γεωργιάδη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This