«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Αττική – Πλημμυρισμένα σπίτια, διακοπές ρεύματος και απόγνωση (video)

Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Πλημμύρησαν οι γραμμές του Ηλεκτρικού - Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική

Must Read

Με παταγώδη αποτυχία αντιμετώπισε η Πολιτική Προστασία την κακοκαιρία «Μπάλλος» που προειδοποιούν εδώ και μέρες οι μετεωρολόγοι ότι θα σαρώσει τη χώρα. Ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε με γνώμονα την ατομική ευθύνη και στα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς μετά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες, το μόνο που λειτούργησε όπως φαίνεται ήταν το 112. Με SMS οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι πρέπει να είναι προσεχτικοί και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και από κει και πέρα… «ό,τι βρέξει ας κατεβάσει» που λέει και η γνωστή λαϊκή ρύση.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν προκαλεί εντύπωση, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα στις περιοχές της Αττικής που «πνίγονται» εδώ και χρόνια κάθε φορά που καταγράφονται έντονες βροχοπτώσεις, έχουν μείνει στα λόγια. Όσο για την Βόρεια Εύβοια όπου επικρατούν εικόνες χάους, ο ίδιος ο Γιάννης Λοβέρδος δήλωσε προ ημερών ότι δεν έγινε καμία κίνηση για αντιπλημμυρική προστασία καθώς ήταν καλοκαιράκι, και τον Αύγουστο δεν λειτουργεί τίποτα στη χώρα.

Οι εικόνες από το πρωί στην Αττική είναι τριτοκοσμικές. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ η Πυροσβεστική είχε δεχτεί πάνω από 135 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και υπόγεια που πλημμύρισαν, για απεγκλωβισμούς αλλά και για κοπές δέντρων. Τα εντονότερα προβλήματα εντοπίζονται στις περιοχές Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Φιλαδέλφεια, Άγιοι Ανάργυροι, Καματερό, Μεταμόρφωση, Γαλάτσι, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

https://www.youtube.com/watch?v=vtXZDVq83BA

Χάος και μποτιλιάρισμα

Το κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα που επικρατεί είναι πρωτοφανές. Εξαιτίας του μεγάλου όγκου υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην λεωφόρο Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της διχάλας στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Συγγρού. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στο τμήμα των οδών Σκυλίτση και Τζαβέλλα, από το ύψος της παραλιακής λεωφόρου, στο ρεύμα προς Πειραιά.

Παράλληλα, με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, για τον ίδιο λόγο, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ολυμπιονικών, στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Λαυρίου έως την Σπάτων. Αντίστοιχα προβλήματα και διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά και από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=E-Oka85updI

Λιμνοθάλασσα η Πανόρμου

«Θάλασσα» έγινε η άσφαλτος στην Πανόρμου όπου από την βροχή το ρεύμα προς την οδό Αλεξάνδρας πλημμύρισε με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες ενώ οι πεζοί να ταλαιπωρούνται προκειμένου να μην βραχούν.

Διακοπή δρομολογίων στον ΗΣΑΠ λόγω της έντονης βροχόπτωσης

Προβλήματα και στην κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ, λόγω συσσώρευσης υδάτων, τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό γίνονται στο τμήμα «Ταύρος -Πειραιάς» και «Ομόνοια – Κηφισιά».

Διακοπές ρεύματος

Την ίδια στιγμή προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται σε πολλές περιοχές της Αττικής, όπως το Παγκράτι, ο Κεραμικός, η Καλλιθέα και ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης.

https://www.youtube.com/watch?v=rtPaEn7jZ_s

Κλειστά από σήμερα το απόγευμα έως και αύριο τα σχολεία σε όλη την Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν από το σήμερα το μεσημέρι έως και αύριο τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης περί έντασης των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, που είχε η Περιφέρεια Αττικής από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Τη διακοπή της λειτουργίας αποφάσισε ο κ. Πατούλης, «για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών και εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν εξαιτίας της κακοκαιρίας».

Δείτε ζωντανά την πορεία της κακοκαιρίας

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This