Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χτυπά με μανία την Εύβοια – Κατεδαφίζουν γέφυρα στα Πολιτικά

Αρνιακός: «Να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους»

Must Read

Προειδοποιήσεις από το 112 και συστάσεις για απομάκρυνση του κόσμου στις περιοχές των απορροών, δηλαδή εκεί που εκβάλλουν οι χείμαρροι και τα ποτάμια που προέρχονται από τα καμένα, έγιναν στην Εύβοια, καθώς ο «Μπάλλος» λυσσομανάει στην περιοχή.

Όπως μεταφέρει το eviathema.gr συνολικά 45 άτομα δέχθηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους το βράδυ της Τρίτης από τα χωριά: Αγία Άννα, Κοτσικιά και Αχλάδι στη Βόρεια Εύβοια.

Σύμφωνα με το evima, λόγω έκτακτης ανάγκης και υπό τον κίνδυνο πλημμυρών, στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων γίνονται εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στα Πολιτικά, καθώς έχει κριθεί αναγκαίο λόγω των προβλημάτων που μπορεί να προκληθούν από τις πλημμύρες. Σύμφωνα με την ενημέρωση, η κυκλοφορία για Νεροτριβιά θα γίνεται από την μάντρα του Μιχαήλ.

«Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις, περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που μπορεί να πλημμυρίσουν-Ακολουθείτε οδηγίες Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112 που εστάλη.

Κλειστά τα σχολεία στην Ερέτρια και στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων,

Με απόφαση του δήμαρχου Ιωάννη Δημητρόπουλου την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Ερέτριας για προληπτικούς λόγους.

Τη διακοπή των μαθημάτων αποφάσισε ο Δήμαρχος Γιώργος Ψαθάς για την Παρασκευή 15/10/2021  όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχουν ανακοινωθεί από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αρνιακός: «Να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους»

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός μιλώντας στο evima.gr απηύθυνε έκκληση στον κόσμο για αυτοπροστασία και για απομάκρυνση από τα σπίτια των κατοίκων εκείνων που μένουν σε επικίνδυνα σημεία.

«Στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας συστήνω πρώτον αυτοπροστασία, οι μικρές και μεγάλες ηλικίες που έχουν προβλήματα υγείας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο. Να αποφεύγουν να περνούν από ρέματα και περιοχές με μεγάλη ποσότητα νερού, να αποφεύγουν περιοχές που δεν έχουν μεγάλη κάλυψη για τους κεραυνούς και επίσης να φροντίζουν να αποφεύγουν τα ταξίδια στη θάλασσα διότι οι εντάσεις των ανέμων είναι πολύ μεγάλες. Ιδιαίτερα στην Εύβοια και στις περιοχές των απορροών δηλαδή εκεί που εκβάλλουν οι χείμαρροι και τα ποτάμια που προέρχονται από τα καμένα, θα πρέπει οι κάτοικοι να ακούσουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Για την εξέλιξη της κακοκαιρίας είπε: «Η νέα κακοκαιρία έχει ξεκινήσει με βροχές, καταιγίδες, ισχυρές τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι της Πέμπτης θα ενταθούν με μεγαλύτερη ραγδαιότητα στην Εύβοια όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα και περιμένουμε μεγάλες βροχές. Όσον αναφορά την εξέλιξη τα φαινόμενα την Παρασκευή θα συνεχιστούν και θα ενταθούν ενώ από το Σάββατο αναμένουμε μικρή βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This