Στο Άρειο Πάγο ψάχνουν το δίκιό τους οι υγειονομικοί, με επείγουσα επιστολή

Επισημαίνουν τον παραλογισμό του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων

Must Read

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, και ειδικά της Θεσσαλονίκης, βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας της υποστελέχωσης και των αναστολών συμβάσεων εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών, η κυβέρνηση επιμένει ακάθεκτη στην ίδια πολιτική.

Απ’ ό,τι φαίνεται, το Μαξίμου και το Υπουργείο Υγείας δεν αντιλαμβάνονται πως τα κενά που έχουν δημιουργήσει στα νοσοκομεία είναι τεράστια, όπως φυσικά δεν ακούν και την κραυγή αγωνίας δεκάδων υγειονομικών, που προειδοποιούν πως είναι υπαρκτός ο κίνδυνος πλήρους κατάρρευσης του συστήματος. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι υγειονομικοί, που είχαν ήδη προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν πλέον στρέψει την προσοχή τους στον δικαστικό αγώνα για την επιστροφή στα δημόσια νοσοκομεία όσων έχουν τεθεί σε αναστολή.

Την Πέμπτη, έστειλαν επείγουσα επιστολή στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στην οποία τάσσονται εναντίον της απόφασης δικαστηρίου να απορρίψει τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησαν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον κλάδο τους. «Θέλουμε επειγόντως να σας ενημερώσουμε ότι η επιστήμη πολύ πρόσφατα απέδειξε ότι οι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 κολλούν και μεταδίδουν τον ιό ακριβώς όπως και οι ανεμβολίαστοι για τα συγκεκριμένα εμβόλια (Pfizer/BioΝtech, Moderna, AstraZeneca, Janssen) κατά της Covid-19», αναφέρουν μεταξύ άλλων, δείχνοντας, έτσι ότι η απόφαση που τους έχει επιβληθεί είναι άδικη και τονίζουν πως η επιλογή της κυβέρνησης να τους θέσει σε αναστολή, πέρα από παράνομη, είναι και υγειονομικά παράλογη.

Oι εμβολιασμένοι υγειονομικοί είναι το πρόβλημα

«Με δεδομένο πως όλοι οι υγειονομικοί πρέπει να κάνουν τεστ πριν μπουν στα νοσοκομειακά ιδρύματα, είναι αδιανόητο να μένουμε σε αναστολή», υποστηρίζουν και συμπληρώνουν στη μακροσκελή επιστολή τους: «Οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί κατά του κορωνοϊού δεν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αφού ελέγχονται διαρκώς, όπως ξεκάθαρα αναφέρουν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεδομένα. Πρόβλημα είναι οι υγειονομικοί που έχουν εμβολιαστεί να μην ελέγχονται, με τον κίνδυνο όχι μόνο να νοσήσουν, αλλά και να κολλήσουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This