Άλλη μια περίπτωση επιστημονικής πρόβλεψης και δικαίωσης του Καθηγητή Μάζη!

«Μεσογείου Παλίμψηστον» του Ιωάννη Μάζη, η Συμφωνία των Πρεσπών και η «Nova Makedonija»

Must Read

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση του βιβλίου « Μεσογείου Παλίμψηστον» του καθηγητή Ιωάννη Μάζη, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου.

Ο Καθηγητής που πήρε τον λόγο μετά τους εκλεκτούς ομιλητές, τον εκδότη Γιώργο Φραγκούδη των εκδόσεων «Λειμών», τον Καθηγητή Κ. Γρίβα, τον Dr Μ. Τρούλη και τον δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ Π. Γρύσπο, αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στην εγκυρότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία υπάρχει εκτενής ανάλυση στο βιβλίο του.

Ο Καθηγητής Μάζης τόνισε συνοπτικά και απλά ότι η Συμφωνία είναι άκυρη διότι υποπίπτει σε παρατυπίες σε τουλάχιστον 12 σημεία που την καθιστούν άκυρη βάσει της Συμβάσεως της Βιέννης του 1969 περί εγκυρότητας των Συνθηκών.

Ο Καθηγητής ανέφερε συνοπτικά κάποια από αυτά:

  •  Η Συμφωνία από Ελληνικής πλευράς υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, όμως ο ομόλογος του των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ αρνήθηκε και αντί αυτού υπέγραψε ο Πρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων.
  • Οι 5 βουλευτές του Ζάεφ των οποίων η υπογραφή ήταν απαραίτητη για να περάσει η Συμφωνία, ήταν υπόδικοι. Η ψήφος τους εξαργυρώθηκε με την αθώωσή τους.
  • Ο τότε συγκυβερνήτης  και Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατήγγειλε σε Υπουργικό Συμβούλιο ότι ο τότε Υπ. Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χρηματίστηκε με 50.000.000 ευρώ….

Επιπλέον προσφάτως ο Κύριος Καμμένος σε συνέντευξη του σε κανάλι δήλωσε ότι  «μου έλεγαν ότι έπρεπε να ρίξω την Κυβέρνηση για να μη ψηφιστεί η Συμφωνία, πως όμως;… αφού όλοι οι βουλευτές μου είχαν εξαγοραστεί!!!»

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Η τότε αντιπολίτευση που ήταν κατά της Συμφωνίας, σήμερα ως Κυβέρνηση δια στόματος Πρωθυπουργού δηλώνει ότι «θα τηρηθεί η Συμφωνία διότι το Κράτος έχει συνέχεια».

Ο Καθηγητής Μάζης τονίζει ότι «το Κράτος έχει –ορθώς- συνέχεια, αλλά σε νόμιμα πλαίσια».

Ο λόγος που επιλεκτικά παραθέτω τις «Πρέσπες» από το βιβλίο του Καθηγητή, είναι το ακόλουθο δημοσίευμα της Τετάρτης της εφημερίδας ‘Nova Makedonija’ με τίτλο «περί καταγγελίας της Συμφωνίας των Πρεσπών», αποσπάσματα του οποίου παραθέτω:

  • «εάν οι Έλληνες που ζουν στη Μακεδονία (sic) του Αιγαίου είναι “ευαίσθητοι” στον όρο Μακεδονία, ακόμη και με τον γεωγραφικό προσδιορισμό μπροστά του, τότε γιατί οι Μακεδόνες (sic) που ζουν στη Μακεδονία (sic) να μην είναι ακόμη πιο ευαίσθητοι όταν τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τον όρο “μακεδονικός” (sic) στο σπίτι, στη χώρα τους, και όταν αλλάζει εντελώς η εθνική τους ταυτότητα;».
  • «…ανοίγει ξανά το θέμα εάν η χώρα μας (τα Σκόπια) θα πρέπει να καταγγείλει μονομερώς τη συμφωνία με το νότιο γείτονα, δεδομένου ότι δεν έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις για τις οποίες υπεγράφη (σ.σ. η Συμφωνία)».
  • Ο καθηγητής διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου, Igor Janev, δήλωσε ότι υποστηρίζει «τη μονομερή καταγγελία της επιβλαβούς και παράνομης Συμφωνίας των Πρεσπών μέσω διπλωματικής νότας προς την άλλη πλευρά, δηλαδή την Ελλάδα, βάσει του άρθρου 53 της Σύμβασης της Βιέννης για το δίκαιο των Συνθηκών του 1969 (σχετικά με την καταγγελία βάσει του jus cogens)». Αυτή η νότα, όπως ανέφερε, «θα εκφράσει τη βούληση του κράτους να καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών λόγω παραβίασης θεμελιωδών κανόνων του διεθνούς δικαίου».
  • Ο καθηγητής, Igor Janev, διευκρίνισε, περαιτέρω, τη σχετική νομική διαδικασία, η οποία στο τέλος θα οδηγήσει στην αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (sic) από τα ΗΕ.
  • «Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι μόνο “επιβλαβής”, όπως χαρακτηρίζεται συχνά, αλλά είναι, επίσης, παράνομη συμφωνία, τόσο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο όσο και εξ αιτίας του γεγονότος ότι η κύρωσή της υπεγράφη από μη εξουσιοδοτημένο άτομο», τόνισε ο καθηγητής Janev.

Άλλη μια περίπτωση επιστημονικής πρόβλεψης και δικαίωσης του Καθηγητή Μάζη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο και υπεξαίρεσαν χρήματα από τα Λουτρά Λαγκαδά!

Σχηματίστηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες

More Articles Like This