Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Δύσκολη νύχτα στη Θεσσαλονίκη, με πλημμυρισμένους δρόμους και εγκλωβισμένους πολίτες (video)

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα αρχίσουν να εκτονώνονται το απόγευμα του Σαββάτου, οι κάτοικοι, ωστόσο, θα μετρούν πληγές για πολύ καιρό ακόμη

Must Read

Με τις έντονες βροχοπτώσεις να συνεχίζονται ακάθεκτες σε αρκετές περιοχές της Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα να είναι ήδη πολλά από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», οι κάτοικοι του νομού αναμένεται να περάσουν μια ακόμη δύσκολη νύχτα, καθώς αρκετοί δρόμοι παραμένουν κλειστοί, δεκάδες σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει, ενώ η Πυροσβεστική εξακολουθεί να δέχεται κλήσεις για επιχειρήσεις απεγκλωβισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να σημειωθούν νέες έντονες βροχοπτώσεις σε Λαγκαδά και Χαλκιδική, με τα φαινόμενα να συνεχίζονται μέχρι νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και η κατάσταση θα αρχίσει να εκτονώνεται.

Σύμφωνα με το thestival.gr, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο δήμο Λαγκαδά, κατόπιν υπερχείλισης ρέματος στο χωριό Ζαγκλιβέρι, χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απεγκλωβιστούν από τα σπίτια τους τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το GRtimes.gr, η έντονη βροχόπτωση στη Χαλκιδική και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που κατεβαίνουν από τα ορεινά, έχουν επιφέρει μεγάλα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, η οποία έχει διακοπεί μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο μέτωπο για Θεσσαλονίκη.

Αργά το απόγευμα, εξάλλου, προκλήθηκε κυκλοφοριακό χάος, με ουρά χιλιομέτρων και απίστευτο μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα στο δρόμο Θεσσαλονίκης – Περαίας, καθώς ο παρέμεινε κλειστός για αρκετά λεπτά από το ύψος των Πράσινων Φαναριών, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων. Χάος προκλήθηκε και στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, για το οποίο, ωστόσο, δεν έφταιγε ο «Μπάλλος»(!), αλλά  το σπάσιμο αγωγού της ΕΥΑΘ, με φορτηγά και γκρέιντερ του δήμου Θέρμης να καταφτάνουν στο σημείο με στόχο να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από το ποτάμι, προκειμένου να περάσουν τα νερά από κάτω και να ανοίξει εκ νέου ο δρόμος.

Συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί

Το απόγευμα της Παρασκευής απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα από την περιοχή Φαρμακέικα, κοντά στο Νέο Ρύσιο, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τα οποία βρίσκονταν μέσα σε βιοτεχνία, η οποία και πλημμύρισε λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή. Ο απεγκλωβισμός των ατόμων έγινε από μηχάνημα του δήμου Θέρμης, άνθρωποι του οποίου είχαν σπεύσει από νωρίς στην περιοχή όπου βρίσκονται λίγες κατοικίες και βιοτεχνίες και είχαν προειδοποιήσει τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις εστίες τους, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα όσα ανέφερε νωρίτερα την Παρασκευή ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, στο GRTimes.gr, «η κυκλοφορία στο σημείο λίγο πριν τη Μικρή Βόλβη έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες και για εγκλωβισμένους οδηγούς».

Λαγκαδάς και Χαλκιδική στο «μάτι» του… «Μπάλλου»

Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει σε διάφορα χωριά του δήμου Λαγκαδά, δρόμοι έχουν «εξαφανιστεί» από χειμάρρους, ενώ σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο η κίνηση των αυτοκινήτων, όπου είναι εφικτή, γίνεται με πολλά προβλήματα. Προς το παρόν δεν έχει κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανησυχία μια και η κακοκαιρία συνεχίζεται αμείωτη. Τα μεγαλύτερα προβλήματα, σύμφωνα με τoν δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη, εντοπίζονται στο Ζαγκλιβέρι, όπου κατέβηκαν τεράστιες ποσότητες νερού από το βουνό, και τα Λαγκαδίκια, όπου υπερχείλισε χείμαρρος και «κατάπιε» μια ιρλανδική γέφυρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Λαγκαδίκια – Σχολάρι.

«Σε όλο το δήμο μας επικρατεί πανικός. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η κακοκαιρία συνεχίζεται. Παντού καταγράφονται προβλήματα. Έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ είναι πλημμυρισμένο σχεδόν ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο του δήμου μας. Συνεχίζει να βρέχει και δεν ξέρουμε, τι μπορεί να γίνει τις επόμενες ώρες. Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει κάποια ανθρώπινη ζωή», σημείωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Λαγκαδά.

Πολλά τα προβλήματα και στη Χαλκιδική, όπου, μεταξύ άλλων, το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον δήμο Αριστοτέλη, υπερχείλισε λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με κάποιες κατοικίες να πλημμυρίζουν και ένας 55χρονος να χρειάζεται να απεγκλωβιστεί από την εξοχική κατοικία του, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων. «Δυστυχώς δεν άντεξε και έσπασε το ρέμα που περνάει μέσα από το χωριό σε τρία σημεία, υπερχείλισε και δημιουργήθηκε ένα ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν κάποια σπίτια στην Ολυμπιάδα», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδας Γιάννης Πετράκης.

Μπουλντόζες έσπευσαν να δημιουργήσουν αναχώματα όπου υπάρχει πρόβλημα και να ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα, για να μην σπάσουν και δημιουργηθούν νέες υπερχειλίσεις. «Υπάρχει τεράστια ανησυχία απ’ όλους μας στην περιοχή. Δεν θέλουμε να περάσουμε τα ίδια που έλαβαν χώρα πριν δύο χρόνια περίπου. Ανησυχούμε μήπως υπερχειλίσει το ρέμα και με αυξημένη ένταση, προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα σπίτια που βρίσκονται εντός τους χωριού. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Ελπίζουμε να ηρεμίσει ο καιρός και σιγά σιγά να πέσει η στάθμη του ρέματος από μόνη της, αλλιώς δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να μας επιφυλάξουν οι επόμενες ώρες», τονίζουν κάτοικοι της περιοχής στο GRTimes.gr.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This