Το αδιαχώρητο στο πάρκινγκ της Βουλής: Εδωσαν πάνω από 2.500 άδειες για 900 θέσεις!

Must Read

Το «μπάτε, σκύλοι, αλέστε» περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο πάρκινγκ της Βουλής, όπου εδώ και αρκετές μήνες έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Και οι πέντε όροφοι του χώρου στάθμευσης του Κοινοβουλίου, όχι μόνο σε μεγάλες συνεδριάσεις, αλλά σχεδόν σε καθημερινή βάση, είναι μονίμως κατειλημμένοι, αφού ακόμη και στους διαδρόμους υπάρχουν δεξιά και αριστερά σταθμευμένα Ι.Χ.

Αν και η χωρητικότητα του πάρκινγκ είναι για περίπου 900 θέσεις, ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι άδειες εισόδου που έχουν δοθεί υπερβαίνουν κατά πολύ τις 2.500. Εκτός από τους βουλευτές, τους υπαλλήλους, τους αστυνομικούς και τους συντάκτες του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, που δικαιωματικά κατέχουν την πολυπόθητη κάρτα εισόδου, υπάρχουν και άτομα… αγνώστου ταυτότητος που εισέρχονται στον χώρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρήση των εγκαταστάσεων της Βουλής κάνουν υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, συνεργάτες ευρωβουλευτών, αλλά και συγγενικά πρόσωπα βουλευτών. Οι τελευταίοι εκμεταλλεύονται το «παραθυράκι» της σχετικής διαταγής της Υπηρεσίας Ασφαλείας, που επιτρέπει σε βουλευτές να εισέρχονται όχι μόνο με το αυτοκίνητο που τους παραχωρεί η Βουλή, αλλά και με κάποιο από τα Ι.Χ. τους. Αυτό έχει ως συνέπεια να υπάρχουν φαινόμενα όπου, εκτός από τον βουλευτή, έχει παρκάρει την ίδια στιγμή στη Βουλή η/ο σύζυγος ή και κάποιο από τα παιδιά τους.

Εκτός αυτού, υπάρχουν και ημερήσιες άδειες στάθμευσης που επιβαρύνουν την όλη κατάσταση, αλλά και τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, των οποίων οι κάτοχοι παρκάρουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον χώρο.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις ενός τζιπ, το οποίο παραμένει παρκαρισμένο, και μάλιστα καταλαμβάνοντας δύο θέσεις στο δεύτερο υπόγειο, αλλά και της εδώ και έναν χρόνο… ακούνητης, σκονισμένης μαύρης Μερσεντές του πέμπτου ορόφου, που, χάριν αστεϊσμού, οι υπάλληλοι αποκαλούν «αγαλμάτινη». Κατά κοινή ομολογία, η κατάσταση έχει φτάσει στο «μη περαιτέρω», και το χειρότερο είναι πως τίθεται πλέον και ζήτημα ασφάλειας, καθώς όσοι δεν βρίσκουν θέση παρκάρουν στους διαδρόμους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος ατυχήματος λόγω των ελιγμών που αναγκάζονται να κάνουν οι υπόλοιποι οδηγοί για να… απεγκλωβιστούν.

Ποτέ στο παρελθόν δεν γινόταν τέτοιο μπάχαλο, σχολίαζαν παλαιοί κοινοβουλευτικοί, ορισμένοι εκ των οποίων αφήνουν υπονοούμενα για χαριστικές άδειες εισόδου σε άσχετα με τη Βουλή άτομα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This