Ακτιβιστές που μάχονται για ένα «Ελεύθερο Θιβέτ» οι συλληφθέντες που σήκωσαν πανό στην Ακρόπολη! (video)

Must Read

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν σήμερα οι τρεις ακτιβιστές από το Θιβέτ και το Χονγκ Κονγκ που συνελήφθησαν, χθες, στην Ακρόπολη, όταν κρέμασαν πανό στο μνημείο του Αγρίππα.

Οι δυο γυναίκες και ο φίλος τους, φώναξαν συνθήματα για μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Πεκίνο. Η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της ομάδας «ΔΡΑΣΗ» ήταν άμεση με αποτέλεσμα οι τρεις ακτιβιστές να συλληφθούν ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Οι ακτιβιστές, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ανήκουν σε οργάνωση με όνομα «Μαθητές για ένα ελεύθερο Θιβέτ» έφεραν μαζί τους τις σημαίες του Θιβέτ, οι οποίες όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους στην ιστοσελίδα τους απαγορεύονται από τις κινεζικές αρχές στο Θιβέτ και επιφέρουν τιμωρίες για όποιους παραβαίνουν αυτόν τον νόμο.

Την ίδια ώρα κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ. πως προχώρησε στην σύλληψή τους χωρίς να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, κάτι που πάντως διαψεύδεται από την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι ακτιβιστές σύμφωνα με την οργάνωση είναι οι 18 ετών η Tsela Zoksang και η 22 ετών εξόριστη από το Χονγκ Κονγκ Joey Siu μέλη της οργάνωσης «Όχι στο Πεκίνο 2022» με δράσεις με ακτιβιστές από το Θιβέτ, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, την Ταϊβάν και την Μογγολία.

Η εν λόγω οργάνωση απαιτεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) να «αντιστρέψει το λάθος της να δώσει στο Πεκίνο την τιμή να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2022». Όπως λέει «παρά τις εκκλήσεις των κοινοτήτων της πρώτης γραμμής και των ομάδων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ΔΟΕ αγνόησε επανειλημμένα τα αποδεικτικά στοιχεία παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της γενοκτονίας του λαού των Ουιγούρων, της βάναυσης και παράνομης κατοχής του Θιβέτ και της σκληρής και επιδεινούμενης καταστολής κατά της ελευθερίας και της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This