«Καμπανάκι» για τους ανεμβολίαστους: «Μετά τον Δεκέμβρη δεν γλιτώνουν τη ΜΕΘ»

Πρέπει να πιεστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, παραδέχτηκε ανοιχτά ο Υπουργός Υγείας

Must Read

Για την… προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση ώστε να πεισθούν οι πολίτες και να εμβολιαστούν, μίλησε ο Υπουργός Υγείας. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι ο Θάνος Πλεύρης, παραδέχτηκε ευθέως και χωρίς περιστροφές, τις υπερπροσπάθειες αυτές.

«Το 90% στις ΜΕΘ προέρχεται από ανεμβολίαστους»

«Στους εμβολιασμούς τα νούμερα είναι πάνω από 60% στον γενικό πληθυσμό και πάνω από 70% στον ενήλικο πληθυσμό. Υπάρχουν περιοχές με πιο έντονη επιδημιολογική κατάσταση, που τα ποσοστά εμβολιασμού είναι κάτω από τον μέσο όρο. Γίνεται προσπάθεια να πιεστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδιαίτερα για όσους είναι άνω των 60 ετών. Το 87% με 90% στις ΜΕΘ προέρχεται από ανεμβολίαστους, ενώ μόλις το 10% προέρχεται από εμβολιασμένους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Εχθρός μας ο κορωνοϊός»

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση δεν είναι εναντίον των ανεμβολίαστων, ενώ τόνισε πως τα στοιχεία είναι εκείνα που δείχνουν την αλήθεια. «Δεν είμαστε εναντίον των ανεμβολίαστων. Εχθρός μας είναι ο κορωνοϊός. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινδυνεύουμε λιγότερο να βρεθούμε σε ΜΕΘ εάν έχουμε εμβολιαστεί» είπε ο κ. Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης τόνισε πως έχουν υπάρξει κυρώσεις στο αντιεμβολιαστικό κίνημα, ενώ δήλωσε πως το εμβόλιο είναι το πιο αξιόπιστο όπλο που έχουμε. «Το υπουργείο είναι αμείλικτο σε διαδικασίες εκβιασμού σε γιατρούς που προσπαθούν να κάνουν και τη δουλειά του και για παράδειγμα τους εμποδίζουν να διασωληνώσουν», είπε.

Παγώνη: «Μετά τον Δεκέμβριο οι ανεμβολίαστοι δεν γλιτώνουν τη ΜΕΘ»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανεμβολίαστους, ενόψει και της έξαρσης της γρίπης, έκρουσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με την ίδια μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση θα δυσκολέψει κατά πολύ όσον αφορά την επέλαση του κορωνοϊού, καθώς οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη. «Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, γιατί αν πάμε και στο Δεκέμβρη και αρχίσουν και οι γρίπες, να ξέρουν οι ανεμβολίαστοι ότι τις μονάδες δεν υπάρχει περίπτωση να τις αποφύγουν», είπε μεταξύ άλλων η κ. Παγώνη.

Προειδοποίησε ότι «Γρίπη και COVID είναι 20 φορές παραπάνω επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους… Tα χειρουργεία έχουν μείνει πίσω, τα τακτικά πίσω, θα έχουμε όλο τον χειμώνα και διάφορες ιώσεις και θα κυκλοφορούμε, αλλά πρέπει να κυκλοφορούμε με προσοχή».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This