Δακτύλιος: Τι έλειπε από την ανακοίνωση των νέων μέτρων; Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα!

Ποιοι θα μπορούν να μπουν στη νέα πλατφόρμα και πότε ανοίγει

Must Read

Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ακόμα αναμένεται να μπει σε λειτουργία την προσεχή Δευτέρα (25/10), όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και θα αφορά τον Δακτύλιο, ο οποίος τίθεται σε ισχύ την ίδια μέρα.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν μέσα από το gov.gr και με τους κωδικούς τους taxisnet και τις πινακίδες των οχημάτων τους να εκδίδουν το «πάσο» που θα τους επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.

«Θα υπάρχει ένα site όπου θα υπάρχουν δυο link, το ένα θα οδηγεί στην πλατφόρμα του gov.gr για τους κατόχους υβριδικών αυτοκίνητων ή τις αντίστοιχες κατηγορίες και το άλλο θα οδηγεί στην πλατφόρμα για τους μόνιμους κατοίκους», ανέφερε ο κ.Πιερρακάκης.

Εμβολιασμός

Σε ότι αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε: «Έχουν πραγματοποιηθεί εμβολιασμοί μίας δόσης σε 6.566.047 πολίτες και της τρίτης δόσης είναι περίπου 250.000».

Για το πόσο λειτούργησε το freedom pass ως κίνητρο στους νέους 18-24, τόνισε: «Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση 463.000, περίπου το 60% του ηλικιακού γκρουπ. Όσον αφορά τα data στους νέους 15-17 έχουν εμβολιαστεί με μία τουλάχιστον δόση 114.000 νέοι. Όσον αφορά στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού έχουν εμβολιαστεί πλήρως τα 6,3 εκατομμύρια».

Για το ραντεβού της τρίτης δόσης, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν οι ίδιοι στη σχετική πλατφόρμα του gov.gr για να κλείσουν το ραντεβού τους. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι δίνεται δωρεάν ίντερνετ σε ακριτικά νησιά και περιοχές από τον δορυφόρο, αλλά «η γενική στρατηγική είναι να επιδοτούμε. Οι επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης και θα βελτιώσουν τις ταχύτητες και θα ρίξουν τις τιμές», και επανέλαβε πως η χώρα χρειάζεται εκτός από απολιγνιτοποίηση και αποχαλκοποίηση.

Τέλος, σχετικά με την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, ο κ. Πιερραράκης διευκρίνισε ότι «δεν δρούμε ως σχολιαστές αλλά ως παραγωγοί πολιτικής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This