Βροντερό «παρών» από Έλληνες της Βορείου Ηπείρου στη μεγάλη πορεία για το Συνταξιοδοτικό

Must Read

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη που μας πέρασε στην πλατεία Κλαυθμώνος η διαμαρτυρία των Βορειοηπειρωτών για τα συνταξιοδοτικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν χιλιάδες Έλληνες Βορειοηπειρώτες.

Σύσσωμος ο βορειοηπειρωτικός κόσμος μαζί με όλους τους φορείς, συλλόγους και την Επιτροπή Συνταξιούχων της ελληνικής μειονότητας υπό την αιγίδα της Ανεξάρτητης Συμμαχίας για την Αττική (ΑΣΑ) έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία για τον άδικο νόμο που αφορά το Συνταξιοδοτικό. Οι παρευρισκόμενοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα διαμαρτυρίας.

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου αναγκάστηκαν να κατέβουν για μία ακόμη φορά στους δρόμους, προκειμένου να διεκδικήσουν το αυτονόητο και αυτό που διαχρονικά τους υπόσχονται οι κυβερνώντες: τη διόρθωση της αδικίας του νόμου Κατρούγκαλου, που θέτει ως όρο τα 40 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα για τη χορήγηση της πλήρους εθνικής σύνταξης στους ομογενείς.

Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΑ Ανδρέας Κούρτης, «αυτό δεν μπορεί να κατέστη εφικτό για τους Έλληνες Βορειοηπειρώτες, διότι τα σύνορα άνοιξαν το 1990 και το Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ) δόθηκε το 1998».

Δεύτερον, να εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος (07/06/2019), σύμφωνα με τον οποίο οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι υπερήλικες της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία πρέπει να λαμβάνουν επίδομα με λιγότερο αυστηρά κριτήρια.

Τρίτον, να δοθεί το επίδομα της αναπηρικής σύνταξης σε όλους τους δικαιούχους συνταξιούχους Βορειοηπειρώτες, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, όπως ορίζει ο νόμος περί επιδομάτων αναπηρίας.

Κάνει το χατίρι στον Έντι Ράμα

Αντί όμως το «εθνικό κέντρο», όπως κάποιοι, τουλάχιστον ακόμη, αρέσκονται να αποκαλούν την Ελληνική Δημοκρατία, να στέκεται δίπλα στους Βορειοηπειρώτες, από την εποχή των Μνημονίων συμπεριφέρεται λες και θέλει να τους «ξεριζώσει» για να κάνει το χατίρι στον Έντι Ράμα και σε όσους προσπαθούν να την κάνουν να σιωπήσει.

Την ανάγνωση του ψηφίσματος ανέλαβε η Παναγιώτα Σέββα – Αγκόλη, μέλος της ΑΣΑ και της συντονιστικής επιτροπής για τη διοργάνωση της διαμαρτυρίας, η οποία μαζί με τους Βαλεντίνα Λίτση – Μαστραντώνη και Κωνσταντίνο Γεροντάτη, μέλη της συντονιστικής επιτροπής της διαμαρτυρίας, το παρέδωσαν στη Βουλή, προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και προς όλα τα κόμματα.

Πάντως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι τα ΜΑΤ απέτρεψαν τη διαμαρτυρία των Βορειοηπειρωτών έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο, με τους συγκεντρωμένους να παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This