Εορτασμός της Εθνικής Επετείου χωρίς παρελάσεις και στην Πέλλα

Must Read

Με την κατάσταση να παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητική στη βόρεια Ελλάδα ένεκα της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες, τοπικοί άρχοντες προχωρούν στην απόφαση να ακυρώσουν τις παρελάσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940, ούτως ώστε να αποφύγουν φαινόμενα συνωστισμού.

Σήμερα, για παράδειγμα, ήταν η σειρά της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας να ανακοινώσει πως, λόγω της καθημερινής αύξησης κρουσμάτων Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή, έλαβε την απόφαση να μην διεξαχθούν παρελάσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νομό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας, η απόφαση αυτή ελήφθη στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο, με στόχο τη διαφύλαξη της υγείας της τοπικής κοινωνίας από την επιπλέον μετάδοση του ιού, λόγω συνωστισμού κατά τη διεξαγωγή τους.

Κανονικά η καθιερωμένη δοξολογία και η επιμνημόσυνη δέηση

Μεταξύ άλλων, στη συγκεκριμένη σύσκεψη αναφέρθηκε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Πέλλα αυξάνονται καθημερινά σημειώνοντας και τριψήφιο αριθμό, με αποτέλεσμα ο νομός να καταγράφει υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό του. Έγινε επίσης γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά η καθιερωμένη δοξολογία, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα.

Υπενθυμίζεται ότι παρέλαση δεν θα γίνει ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, μετά από ομόφωνη απόφαση των φορέων της περιοχής (αντιπεριφέρειας, δήμων, Μητρόπολης, εκπαίδευσης και του Ιατρικού Συλλόγου), λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου και του χαμηλού ποσοστού εμβολιασμού, ενώ αντίστοιχη απόφαση έλαβε και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This