6/12/2021

Στρατηγός Φλώρος: Το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου έκλεινε όλο το νόημα του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» σε τρία γράμματα

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

«Ως Έλληνες να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο!»

Εμπνευσμένη και εμψυχωτική είναι η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σημερινή ημέρα είναι λαμπρή ημέρα μνήμης, ψυχικής αγαλλίασης, ιερής συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Σαν σήμερα πριν από ογδόντα ένα έτη, η Ελληνική Ψυχή απέρριπτε κατηγορηματικά το θρασύδειλο ιταλικό τελεσίγραφο της ατίμωσης και η Χώρα μας εισερχόταν σ’ έναν μεγάλο πόλεμο που έμελλε να οδηγήσει στο θρυλικό Έπος του Σαράντα.

Εκείνο το αυθόρμητο, αταλάντευτο και μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου του 1940 έκλεινε όλο το νόημα του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» σε τρία γράμματα, επιβεβαιώνοντας την διαχρονικά ίδια στάση του Ελληνισμού απέναντι στις εχθρικές προκλήσεις όλων των αιώνων.

Η γενιά του ‘40 όχι μόνο δεν δείλιασε μπροστά στο εκφοβιστικό ιταλικό τελεσίγραφο, αλλά αντίθετα έκανε κάτι το ανεπανάληπτο: Το μετέτρεψε σε μια αστείρευτη πηγή ψυχικής δύναμης και ακλόνητου πείσματος για τη Νίκη. Κι αυτό ήταν ανεπανάληπτο, ναι! Και διαχρονικό!

Το «Νυν υπέρ πάντων ο αγών» γίνεται ο παιάνας που σκορπίζει ρίγη ενθουσιασμού και συγκίνησης, εμψυχώνοντας τους μαχητές που φεύγουν για το μέτωπο, όπως ακριβώς είχε εμψυχώσει και τους Σαλαμινομάχους που τον έψαλλαν λίγο πριν την ναυμαχία που έκρινε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια το μέλλον της Ευρώπης. «Ίτε Παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε Πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, Θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!»

Νυν υπέρ πάντων ο Αγών λοιπόν! Προμαχούντες πάνω στα παγωμένα υψίπεδα και τα αφιλόξενα φαράγγια της Πίνδου, έχοντας απέναντί τους έναν πάνοπλο και αριθμητικά πολλαπλάσιο αντίπαλο που τους επιτίθεται με έπαρση, οι ατσάλινοι μαχητές του ‘40, οι παππούδες μας, δεν δειλιάζουν ούτε μία στιγμή. Ταλαιπωρημένοι από τις κακουχίες, παγωμένοι από το κρύο, μα με μια καρδιά πυρακτωμένη από τον πόθο για τη νίκη, με τα Μάνλιχερ και με τη λόγχη εφ’ όπλου αντεπιτίθενται σε έναν αγώνα σώμα με σώμα κατά των εχθρικών θέσεων.

Πολεμούν σα λιοντάρια πάνω στις ηπειρώτικες βουνοκορφές για να αποκρούσουν τον εχθρό και τελικά τα καταφέρνουν! Τα καταφέρνουν και τον διώχνουν έξω από τα πάτρια εδάφη, τον καταδιώκουν βαθιά μέσα στη Βόρεια Ήπειρο για να τον συντρίψουν εν τέλει ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια της εαρινής ιταλικής αντεπίθεσης, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε υπό την προσωπική εποπτεία του ταπεινωμένου Μουσολίνι.

Ο φασισμός γονάτισε μπροστά στη θέληση της ελληνικής ψυχής και οι Έλληνες έδειξαν σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι οι σκοτεινές δυνάμεις του Άξονα δεν ήταν ανίκητες όπως πίστευαν οι περισσότεροι μέχρι τότε, ότι μπορούσαν να ηττηθούν από εκείνους που είχαν την αντοχή και το σθένος να τις αντιμετωπίσουν, να τις κοιτάξουν κατάματα και να τις συντρίψουν. Αυτό έκαναν οι παππούδες μας. Ακριβώς αυτό.

Χρυσές οι σελίδες και στον Αγώνα των Οχυρών, όπου και πάλι οι Έλληνες μαχητές φανέρωσαν όλο το μεγαλείο του ηρωισμού τους, πολεμώντας γενναία και αναγκάζοντας τους Γερμανούς εισβολείς να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα, υποχρεώνοντας τον ίδιο τον Χίτλερ να αποδεχθεί – παραδεχθεί ότι: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διατυπώσω πως από όλους τους αντιπάλους μας τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο Έλλην Στρατιώτης επολέμησεν με ύψιστον ηρωισμό και αυτοθυσίαν».

Και μέχρι τότε δεν είχαν αντιμετωπίσει ούτε λίγους ούτε ανίσχυρους…

nb afisa 28oktovriou

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η σημερινή Επέτειος συγκινεί και εμπνέει με τα υψηλού συμβολισμού νοήματά της, διδάσκοντας με έναν μοναδικό τρόπο που νοηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον, στέλνοντας σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο παραλήπτη.

Ο τότε επιβουλέας της Πατρίδος δεν έκρυβε τις επεκτατικές του επιδιώξεις. Είχε ήδη καταλάβει εδάφη της Σομαλίας, είχε εισβάλει στη Λιβύη και απειλούσε την Αιθιοπία και το Σουδάν. Ονειρευόταν την ανασύσταση μιας Αυτοκρατορίας, γι’ αυτό είχε επινοήσει και το αναθεωρητικό δόγμα MARE NOSTRUM για τη Μεσόγειο.

Προκαλούσε μάλιστα συνεχώς με παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, εμπλοκές με ελληνικά πολεμικά πλοία και κραυγαλέα προπαγανδιστικά ψέματα. Αποκορύφωμα αυτών των προκλήσεων υπήρξε η ιταμή πρόκληση της βύθισης του Εύδρομου ΈΛΛΗ σε ειρηνική περίοδο, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο λιμάνι της Τήνου, μια θρασύδειλη πράξη που τραυμάτισε τον ψυχισμό των Ελλήνων.

Απειλούσε και προσέβαλλε με στόμφο και έπαρση έναν λαό που στο διάβα των αιώνων έχει δώσει στην πράξη και με το αίμα του τα πειστήρια του πάθους του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Η Ελλάδα δείχνει τότε αυτοσυγκράτηση, η οποία όμως εξελήφθη εσφαλμένα από τον επιβουλέα ως αδυναμία. Το πόσο οικτρά πλανήθηκε το απέδειξε η ένδοξη Γενιά του ’40, η οποία ταπείνωσε επί του πεδίου της μάχης την έπαρση του αυταρχικού φασιστικού καθεστώτος, ακυρώνοντας στην πράξη τα επεκτατικά του σχέδια.

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Το ακατάβλητο Πνεύμα του Μετώπου που έφερε τότε στην Πατρίδα τη Νίκη εμπνέει, συγκινεί και κινητοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις του Έθνους μέχρι και σήμερα. Εμπνέει όμως ιδιαίτερα εμάς, τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της Πατρίδας, γεμίζοντάς μας με πείσμα και αταλάντευτη θέληση ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο Ελληνικός Στρατός που κατανίκησε τον εχθρό στο Καλπάκι και στην Πίνδο, στο Μοράβα και στην Κορυτσά, στο Πόγραδετς και στους Αγίους Σαράντα, στη Χειμάρρα και στην Κλεισούρα, στην Τρεμπεσίνα και στο Ύψωμα 731, μας δίνει το μάθημα και την προσταγή για την διατήρηση κάθε σπιθαμής γης ελεύθερης!

Το Πολεμικό Ναυτικό του ΑΔΡΙΑ, του ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ και των θρυλικών υποβρυχίων μας, που εκδικήθηκε περίτρανα τον ιταμό τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ, μας παραγγέλλει να κρατήσουμε πάση θυσία ελληνικές τις θάλασσές μας!

Η Πολεμική Αεροπορία που ανέτρεψε από τις πρώτες μέρες του πολέμου την αριθμητική υπεροχή της Ιταλικής, καταστρέφοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού του εχθρού και προσφέροντας προστασία στα ελληνικά στρατεύματα, μας καλεί να κρατήσουμε με κάθε κόστος ελληνικούς τους ουρανούς μας!

Αυτός είναι ο εθνικός προορισμός, αυτός είναι ο προορισμός και η μοίρα μας χιλιάδες χρόνια τώρα! Ως Έλληνες να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο! Λιγότεροι πάντα στον αριθμό, μα γενναιότεροι, και αιώνιοι θεματοφύλακες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ιδεωδών του δυτικού πολιτισμού!

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Κλείστε για πάντα στην καρδιά σας το Πνεύμα του Μετώπου και μη φοβάστε κανέναν και τίποτα!

Οι Αθάνατοι Ήρωες του Έπους του ‘40 θα μας θυμίζουν πάντοτε το πανάρχαιο πρόσταγμα του Έθνους, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές μας τοποθετώντας πάνω από όλους και από όλα την Πατρίδα: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς!»

Η Παναγία να σας σκέπει όλους!!!

Χρόνια πολλά σε όλους σας!!!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!!!

Τιμή και δόξα στους Αθάνατους Νεκρούς του Έπους του ‘40!!!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!!!

Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!!!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Άμεση επέκταση του μέτρου;

Χριστούγεννα με μέτρα προστασίας

Μαρία Μενούνος: Παλεύει να γίνει μαμά, ακόμη και με παρένθετη, αλλά δεν τα καταφέρνει

Σε παρένθετες, ακόμα και σε μέντιουμ, έχει απευθυνθεί η Μαρία Μενούνος, η διάσημη τηλεοπτική...

Τον γύρο του κόσμου με μια βέσπα κάνει Λαρισαίος Φιλέας Φογκ!

Έχει ταξιδέψει ήδη σε Ευρώπη και Αφρική!

Ένταση έξω από τα ΕΠΑΛ Αιγάλεω! Κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Θηβών

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο λόγος της έντασης είναι η 13η επέτειος από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου!

Βόλος: ΙΧ παρέσυρε δρομέα και τον πέταξε στην θάλασσα!

Δίνει μάχη για να κρατηθεί στην ζωή στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας!

Ποιοι τρεις μήνες; Στα «σκαριά» εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού κάθε 9-12 μήνες

Η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη έριξε τη «βόμβα» μιλώντας σε πρωινή εκπομπή και...

Στην ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» ο Βασίλης Λεβέντης!

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να οδηγηθεί σε κέντρο αποκατάστασης!

Ο Πάπας της Ρώμης ως εκπρόσωπος ΜΚΟ

Η επίσκεψη του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα διαφημίστηκε όσο λίγες, και σίγουρα...

Συναγερμός στο Ρέθυμνο: Ξύλο και πυροβολισμοί ανάμεσα στο γιο της δολοφονημένης Σταυρούλας και τον γιο του δράστη!

Η άτυχη Σταυρούλα ήταν το 8ο θύμα γυναικοκτονίας στην Ελλάδα για το 2021!

Δωρεάν self test για όλους από σήμερα

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί και τον Ιανουάριο

Νέο κύμα κακοκαιρίας: Ισχυρά φαινόμενα ακόμα και στην Αττική

Καταιγίδες, χαλάζι και πολλά μποφόρ 

Γειτονιές που θυμίζουν γκέτο! Κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας «αιχμάλωτοι» ποικίλων εγκληματικών στοιχείων

«Sin city» η πρωτεύουσα με ναρκωτικά, κλοπές, πορνεία και συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων συμμοριών

Διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών με… κατασκήνωση έξω από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης!

Έξω από το Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης κατέληξε η πορεία των αρνητών του εμβολίου που...

Τραγωδία στην άσφαλτο: Κάηκε οδηγός στο Λουτράκι

Πριν από λίγη ώρα στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στα διόδια στο ρεύμα προς Κόρινθο...

Πάπας Φραγκίσκος: Τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία 2.500 καθολικών!

Στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Χρήστος Λαμπράκης» παραβρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής...

Απανθρακώθηκε οδηγός μέσα στο αυτοκίνητο του στην Αθηνών – Κορίνθου

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας οδηγός στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου. Μετά από τροχαίο,...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καταπέλτης για τα τιμωρητικά μέτρα ο καθηγητής Ιωαννίδης: «Ζητήστε τώρα συγγνώμη για τα λάθη σας»!

«Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική, θα ξεπεράσουμε τους 25.000 νεκρούς έως το καλοκαίρι»

Ιερέας έγινε ο σύζυγος της Αθηνάς Λινού!

Ο γνωστός καθηγητής χειρουργικής χειροτονήθηκε στην Ανατολή της Αγιάς

Στην εντατική ο Γιώργος Τράγκας που νοσεί από κορωνοϊό

Επιδεινώθηκε η υγεία του Γιώργου Τράγκα, ο οποίος νοσεί...

Τεράστιο σκάνδαλο με την εμπλοκή του αντιπροέδρου του ΣτΕ σε υπόθεση κοκαΐνης 

Η νυχτερινή επίσκεψη ανήλικων αλλοδαπών στο σπίτι του στην Ηλιούπολη και τα υπολείμματα ναρκωτικών σε βάζο

Απασφάλισε ο Κύρτσος κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Διέβη το Ρουβίκωνα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος...

Τάνια Τσανακλίδου για Σάσα Σταμάτη: «Ένα τηλεσκουπίδι μπήκε με μπράβους στην παράσταση»

Με μια λακωνική αλλά πύρινη ανάρτηση, η μεγάλη ερμηνεύτρια...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ