Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Στρατηγός Φλώρος: Το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου έκλεινε όλο το νόημα του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» σε τρία γράμματα

«Ως Έλληνες να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο!»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Εμπνευσμένη και εμψυχωτική είναι η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου για την Εθνική μας Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η σημερινή ημέρα είναι λαμπρή ημέρα μνήμης, ψυχικής αγαλλίασης, ιερής συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

Σαν σήμερα πριν από ογδόντα ένα έτη, η Ελληνική Ψυχή απέρριπτε κατηγορηματικά το θρασύδειλο ιταλικό τελεσίγραφο της ατίμωσης και η Χώρα μας εισερχόταν σ’ έναν μεγάλο πόλεμο που έμελλε να οδηγήσει στο θρυλικό Έπος του Σαράντα.

Εκείνο το αυθόρμητο, αταλάντευτο και μεγαλειώδες «ΟΧΙ» της 28ης Οκτωβρίου του 1940 έκλεινε όλο το νόημα του «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» σε τρία γράμματα, επιβεβαιώνοντας την διαχρονικά ίδια στάση του Ελληνισμού απέναντι στις εχθρικές προκλήσεις όλων των αιώνων.

Η γενιά του ‘40 όχι μόνο δεν δείλιασε μπροστά στο εκφοβιστικό ιταλικό τελεσίγραφο, αλλά αντίθετα έκανε κάτι το ανεπανάληπτο: Το μετέτρεψε σε μια αστείρευτη πηγή ψυχικής δύναμης και ακλόνητου πείσματος για τη Νίκη. Κι αυτό ήταν ανεπανάληπτο, ναι! Και διαχρονικό!

Το «Νυν υπέρ πάντων ο αγών» γίνεται ο παιάνας που σκορπίζει ρίγη ενθουσιασμού και συγκίνησης, εμψυχώνοντας τους μαχητές που φεύγουν για το μέτωπο, όπως ακριβώς είχε εμψυχώσει και τους Σαλαμινομάχους που τον έψαλλαν λίγο πριν την ναυμαχία που έκρινε πριν από δυόμιση χιλιάδες χρόνια το μέλλον της Ευρώπης. «Ίτε Παίδες Ελλήνων, ελευθερούτε Πατρίδα, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, Θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!»

Νυν υπέρ πάντων ο Αγών λοιπόν! Προμαχούντες πάνω στα παγωμένα υψίπεδα και τα αφιλόξενα φαράγγια της Πίνδου, έχοντας απέναντί τους έναν πάνοπλο και αριθμητικά πολλαπλάσιο αντίπαλο που τους επιτίθεται με έπαρση, οι ατσάλινοι μαχητές του ‘40, οι παππούδες μας, δεν δειλιάζουν ούτε μία στιγμή. Ταλαιπωρημένοι από τις κακουχίες, παγωμένοι από το κρύο, μα με μια καρδιά πυρακτωμένη από τον πόθο για τη νίκη, με τα Μάνλιχερ και με τη λόγχη εφ’ όπλου αντεπιτίθενται σε έναν αγώνα σώμα με σώμα κατά των εχθρικών θέσεων.

Πολεμούν σα λιοντάρια πάνω στις ηπειρώτικες βουνοκορφές για να αποκρούσουν τον εχθρό και τελικά τα καταφέρνουν! Τα καταφέρνουν και τον διώχνουν έξω από τα πάτρια εδάφη, τον καταδιώκουν βαθιά μέσα στη Βόρεια Ήπειρο για να τον συντρίψουν εν τέλει ολοκληρωτικά κατά τη διάρκεια της εαρινής ιταλικής αντεπίθεσης, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε υπό την προσωπική εποπτεία του ταπεινωμένου Μουσολίνι.

Ο φασισμός γονάτισε μπροστά στη θέληση της ελληνικής ψυχής και οι Έλληνες έδειξαν σε ολόκληρο τον πλανήτη ότι οι σκοτεινές δυνάμεις του Άξονα δεν ήταν ανίκητες όπως πίστευαν οι περισσότεροι μέχρι τότε, ότι μπορούσαν να ηττηθούν από εκείνους που είχαν την αντοχή και το σθένος να τις αντιμετωπίσουν, να τις κοιτάξουν κατάματα και να τις συντρίψουν. Αυτό έκαναν οι παππούδες μας. Ακριβώς αυτό.

Χρυσές οι σελίδες και στον Αγώνα των Οχυρών, όπου και πάλι οι Έλληνες μαχητές φανέρωσαν όλο το μεγαλείο του ηρωισμού τους, πολεμώντας γενναία και αναγκάζοντας τους Γερμανούς εισβολείς να πληρώσουν βαρύτατο τίμημα, υποχρεώνοντας τον ίδιο τον Χίτλερ να αποδεχθεί – παραδεχθεί ότι: «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διατυπώσω πως από όλους τους αντιπάλους μας τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο Έλλην Στρατιώτης επολέμησεν με ύψιστον ηρωισμό και αυτοθυσίαν».

Και μέχρι τότε δεν είχαν αντιμετωπίσει ούτε λίγους ούτε ανίσχυρους…

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Η σημερινή Επέτειος συγκινεί και εμπνέει με τα υψηλού συμβολισμού νοήματά της, διδάσκοντας με έναν μοναδικό τρόπο που νοηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον, στέλνοντας σαφή και ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε ενδιαφερόμενο παραλήπτη.

Ο τότε επιβουλέας της Πατρίδος δεν έκρυβε τις επεκτατικές του επιδιώξεις. Είχε ήδη καταλάβει εδάφη της Σομαλίας, είχε εισβάλει στη Λιβύη και απειλούσε την Αιθιοπία και το Σουδάν. Ονειρευόταν την ανασύσταση μιας Αυτοκρατορίας, γι’ αυτό είχε επινοήσει και το αναθεωρητικό δόγμα MARE NOSTRUM για τη Μεσόγειο.

Προκαλούσε μάλιστα συνεχώς με παραβάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, εμπλοκές με ελληνικά πολεμικά πλοία και κραυγαλέα προπαγανδιστικά ψέματα. Αποκορύφωμα αυτών των προκλήσεων υπήρξε η ιταμή πρόκληση της βύθισης του Εύδρομου ΈΛΛΗ σε ειρηνική περίοδο, ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο λιμάνι της Τήνου, μια θρασύδειλη πράξη που τραυμάτισε τον ψυχισμό των Ελλήνων.

Απειλούσε και προσέβαλλε με στόμφο και έπαρση έναν λαό που στο διάβα των αιώνων έχει δώσει στην πράξη και με το αίμα του τα πειστήρια του πάθους του για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Η Ελλάδα δείχνει τότε αυτοσυγκράτηση, η οποία όμως εξελήφθη εσφαλμένα από τον επιβουλέα ως αδυναμία. Το πόσο οικτρά πλανήθηκε το απέδειξε η ένδοξη Γενιά του ’40, η οποία ταπείνωσε επί του πεδίου της μάχης την έπαρση του αυταρχικού φασιστικού καθεστώτος, ακυρώνοντας στην πράξη τα επεκτατικά του σχέδια.

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Το ακατάβλητο Πνεύμα του Μετώπου που έφερε τότε στην Πατρίδα τη Νίκη εμπνέει, συγκινεί και κινητοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις του Έθνους μέχρι και σήμερα. Εμπνέει όμως ιδιαίτερα εμάς, τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της Πατρίδας, γεμίζοντάς μας με πείσμα και αταλάντευτη θέληση ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο Ελληνικός Στρατός που κατανίκησε τον εχθρό στο Καλπάκι και στην Πίνδο, στο Μοράβα και στην Κορυτσά, στο Πόγραδετς και στους Αγίους Σαράντα, στη Χειμάρρα και στην Κλεισούρα, στην Τρεμπεσίνα και στο Ύψωμα 731, μας δίνει το μάθημα και την προσταγή για την διατήρηση κάθε σπιθαμής γης ελεύθερης!

Το Πολεμικό Ναυτικό του ΑΔΡΙΑ, του ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ και των θρυλικών υποβρυχίων μας, που εκδικήθηκε περίτρανα τον ιταμό τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ, μας παραγγέλλει να κρατήσουμε πάση θυσία ελληνικές τις θάλασσές μας!

Η Πολεμική Αεροπορία που ανέτρεψε από τις πρώτες μέρες του πολέμου την αριθμητική υπεροχή της Ιταλικής, καταστρέφοντας τις γραμμές ανεφοδιασμού του εχθρού και προσφέροντας προστασία στα ελληνικά στρατεύματα, μας καλεί να κρατήσουμε με κάθε κόστος ελληνικούς τους ουρανούς μας!

Αυτός είναι ο εθνικός προορισμός, αυτός είναι ο προορισμός και η μοίρα μας χιλιάδες χρόνια τώρα! Ως Έλληνες να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο! Λιγότεροι πάντα στον αριθμό, μα γενναιότεροι, και αιώνιοι θεματοφύλακες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ιδεωδών του δυτικού πολιτισμού!

Άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων,

Κλείστε για πάντα στην καρδιά σας το Πνεύμα του Μετώπου και μη φοβάστε κανέναν και τίποτα!

Οι Αθάνατοι Ήρωες του Έπους του ‘40 θα μας θυμίζουν πάντοτε το πανάρχαιο πρόσταγμα του Έθνους, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές μας τοποθετώντας πάνω από όλους και από όλα την Πατρίδα: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς!»

Η Παναγία να σας σκέπει όλους!!!

Χρόνια πολλά σε όλους σας!!!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα μας!!!

Τιμή και δόξα στους Αθάνατους Νεκρούς του Έπους του ‘40!!!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!!!

Ζήτωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις!!!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλαμάτα: Στη φυλακή ο 38χρονος Αλβανός που εκτέλεσε τον «Αμερικάνο» – Τι δήλωσε ο...

Προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 47χρονου Ελληνοαμερικανού το πρωί της Παρασκευής 20/1, στο κέντρο...

Θεσσαλονίκη: Υβρίδια λύκων κατασπαράζουν κυνηγόσκυλα και επιτίθενται σε ανθρώπους

Η «πολιορκία» των λύκων σε χωριά ή και πόλεις είναι όλο και συχνότερο φαινόμενο,...

Απίστευτο! 72χρονος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 249.300 ευρώ, επειδή εγκατέλειψε νεογέννητα κουτάβια

Αδιανόητο πρόστιμο επιβλήθηκε σε έναν 72χρονο άνδρα στην Αμαλιάδα, επειδή έκανε το λάθος να...

Για 15 χρόνια η κυρία Μαρία κάθε μέρα έχει για δεύτερο σπίτι της τον...

Είναι ο «φύλακας άγγελος» του τάφου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών....

Κως: Παλαιστίνιοι μετανάστες πανηγύρισαν την… πολύνεκρη επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ!

Ο κακός χαμός επικράτησε χθες το βράδυ στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω, με...

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο «Μάξιμος Σαράφης» – Ελεύθεροι υπό όρους οι συγκατηγορούμενοί του

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά τη σημερινή απολογία του ο «Μάξιμος Σαράφης», φερόμενος ως προστατευόμενος μάρτυρας...

Βέροια: Γυναίκα βρέθηκε με μαχαίρι καρφωμένο στο λαιμό της!

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βέροιας μεταφέρθηκε το βράδυ της Παρασκευής μια γυναίκα, περίπου 60 ετών,...

Ελεύθερος με αναστολή και έτοιμος για… συναυλία ο τράπερ που συνελήφθη με όπλο

Έτοιμος να δώσει τη συναυλία που ήταν προγραμματισμένη για χθες είναι ο τράπερ που...

Άλκης Καμπανός: Συγκίνηση στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του

Παρουσία της οικογένειάς του Άλκη Καμπανού αλλά και φίλων και συγγενών, τελέστηκε σήμερα σε...

Άρειος Πάγος: Περίεργες καταστάσεις στην σκιά των Funds

Με διαδικασίες εξπρές καθορίστηκε η διάσκεψη για την πολυαναμενόμενη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου...

Εθνικά επικίνδυνη η στάση της Σακελλαροπούλου

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να είναι ανύπαρκτη στις θεσμικές της ευθύνες, λαμβάνει όμως...

Φρίκη στον Κορυδαλλό: Ασυνείδητος κακοποιεί και βασανίζει αδέσποτα ζώα

Ασυνείδητος κακοποιεί και βασανίζει αδέσποτα ζώα στον Κορυδαλλό, όπως καταγγέλλουν φιλοζωικά σωματεία της περιοχής....

Κρήτη: 13χρονη κατήγγειλε τον πατριό της για ξυλοδαρμό

Ακόμη ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συγκλονίζει την Κρήτη, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικης από...

Απολογείται σήμερα ο «Μάξιμος Σαράφης» – Τι ισχυρίζεται ο ίδιος

Απολογείται σήμερα ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, «Μάξιμος Σαράφης», που κατηγορείται για εξαπάτηση...

Ξεχείλισε από ράντσα και… οργή το «Αττικόν»

Εικόνες ντροπής είχαμε χθες για ακόμα ένα βράδυ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», καθώς σε ακόμα...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους!

Σχεδόν 1.000.000 δεν είδαν αυξήσεις λόγω ατολμίας της κυβέρνησης να καταργήσει την προσωπική διαφορά που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Αγνώριστος o Βασίλης Καρράς μετά την περιπέτεια της υγείας του

Αγνώριστος ο Βασίλης Καρράς στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση...

Η κατάρρευση μιας (Προέδρου της) Δημοκρατίας

Εδώ και χρόνια, οι δημοσκοπικές εταιρείες αποφεύγουν τεχνηέντως να...

«Τέρατα» βίασαν φοιτήτρια! Την άφησαν στον δρόμο και τη σκότωσε διερχόμενο Ι.Χ.

Χειροπέδες σε τέσσερις νεαρούς πέρασε η αστυνομία της Λουιζιάνα...

Mαρί Κωνσταντάτου: Δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της και την κόρη του

Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε μια δημόσια εμφάνιση μαζί με...

Πένυ Παπουτσή: Δείτε την επίσης ηθοποιό σύζυγο του Τάσου Χαλκιά

Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς έχει υποδυθεί μερικούς από τους...

Στα Τίρανα ο Κωνσταντίνος Αργυρός: «Οι άνθρωποι εδώ στην Αλβανία είναι υπέροχοι»

Συναυλία στην Αλβανία έδωσε ο γνωστός τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός...

Πριβέ «αποχαιρετισμός» στην τέως βασιλική οικογένεια!

Τα μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας, με πρώτη τη...
spot_img

NEWSROOM