Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Βλέπει «εκτόξευση» κρουσμάτων το επόμενο δίμηνο

Κατηγορεί την εστίαση για πλημμελή εφαρμογή των μέτρων

Must Read

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος τρομολάγνος επιστήμονας τηλεοπτικός-μαϊντανός «ξαναχτήπησε». Δεν σεβάστηκε ούτε αυτή την ιερή μέρα για την Ελλάδα χωρίς να εκτοξεύσει απειλές και κατηγορίες. Το κάνει κάθε μέρα άλλωστε, δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι αύριο;

Ο λόγος για τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος αφού προέβλεψε «εκτόξευση» των κρουσμάτων τους επόμενους δύο μήνες, η οποία «πυροδοτείται από το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών», εξαπέλυσε επίθεση σε έναν κλάδο που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης και τις αλλοπρόσαλλες εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα υπάρχει άνοδος, όμως χρειάζεται κοινή λογική. Όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζεται και σαν κοινωνία είμαστε χαλαρή, τότε αποδεχόμαστε σαν κομμάτι της ζωής μας να χάνουμε 30 με 60 πολίτες της χώρας από κορωνοϊό. Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν κίνδυνο, απλά το κράτος και οι επίσημοι θεσμοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα με την αποφυγή εκδηλώσεων εκεί που είναι μεγάλο το ιικό φορτίο», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα δεν είναι στις παρελάσεις, αλλά στο ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιστήμη και τον εμβολιασμό. Όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ο κορωνοϊός καλπάζει. Συνεισφέρει και η πλημμελής εφαρμογή των μέτρων. Από προσωπική εμπειρία, μόνο τα μισά καταστήματα εστίασης που έχω επισκεφτεί τις τελευταίες ημέρες κάνουν έλεγχο για εμβολιασμό».

Δηλαδή δεν φτάνει που της φόρτωσαν όλα τα βάρη και διέλυσαν την εστίαση, την κατηγορούν κιόλας επειδή, λέει, δεν γίνονται έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Και καταστηματάρχες και αστυνομικοί δηλαδή. Ατομική ευθύνη κι εκεί, όπως και παντού. Με το κράτος και τη σοβαρή επιστήμη να απουσιάζουν.

Δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στον εμβολιασμό των παιδιών… «Η λειτουργία των σχολείων έχει πάει αρκετά καλά με τα τεστ που γίνονται. Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πιο σοβαρό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας. Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου στις ηλικίες 5 με 11 και σε λίγο διάστημα στις ΗΠΑ τα παιδιά θα είναι έτοιμα να κάνουν το εμβόλιο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This