28η Οκτωβρίου: Ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνεια σε κάθε γωνιά της Ελλάδας (photos+video)

Στη Σαντορίνη υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία - Χαμογέλασαν ξανά οι κάτοικοι στο Μαθράκι από την παρέλαση του μοναδικού μαθητή του δημοτικού σχολείου - Στη Γαύδο τέσσερις μικροί μαθητές τίμησαν το «Όχι»

Must Read

Σε ένα κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης εορτάστηκε και τιμήθηκε η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε διάφορα μέρη της χώρας μας. Σε κάποιες όχι τόσο κεντρικές και μεγάλες πόλεις, αλλά σε κάποια μικρά χωριουδάκια και νησάκια όπου «χτυπά» καθημερινά ο παλμός του Ελληνισμού και της υπερηφάνειας. 

Σαντορίνη: Περήφανη κυματίζει η μεγαλύτερη ελληνική σημαία – Την ύψωσαν με γερανό!

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στη Σαντορίνη με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Η σημαία, την οποία εμπνεύστηκαν μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Κρητών Σαντορίνης και ο Σύλλογος Ποντίων Σαντορίνης, κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία ομάδας Σαντορινιών και με τη βοήθεια εθελοντών και έχει βάρος 160 κιλά και μέγεθος 1.500 τετραγωνικά μέτρα.

Μαθράκι: Συγκίνηση από την παρέλαση του μοναδικού μαθητή του δημοτικού σχολείου

Ρίγη συγκίνησης για τους 30 περίπου μόνιμους κατοίκους του νησιού Μαθρακίου, προκάλεσε η μαθητική παρέλαση από τον έναν και μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου που λειτούργησε μετά από 21 χρόνια. 

Σήμερα τα χαμόγελα ξαναγύρισαν στους κατοίκους, σηκώνοντας ψηλά το εθνικό φρόνημα των φρουρών από τις «Θερμοπύλες» της δυτικής Ελλάδας. Ο 9χρονος Τάσος, που είναι ορμώμενος από τη Θεσσαλονίκη, αλλά γεννήθηκε και έζησε στη Γερμανία, με περισσή περηφάνια σήκωσε σήμερα τη γαλανόλευκη και παρέλασε, συνοδευόμενος από τη δασκάλου του, για την εορτή της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, προκαλώντας δάκρυα χαράς σε όλους τους παρευρισκόμενους που τον καταχειροκρότησαν από την καρδιά τους.

Αντικύθηρα: Παρέλασαν οι τρεις μοναδικοί μαθητές του Δημοτικού σχολείου  

Γαύδος: Τέσσερις μικροί μαθητές τίμησαν το «Όχι»

Τέσσερις μικροί μαθητές ήταν αρκετοί να ξεσηκώσουν το ακριτικό νησί της Γαύδου. Οι λιλιπούτειοι μαθητές σήκωσαν τη σημαία και παρέλασαν με περηφάνια για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Πρέβεζα: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου οι εκδηλώσεις τιμής και η μαθητική παρέλαση

Με λαμπρότητα η πόλη της Πρέβεζας τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο καλός καιρός στάθηκε αρωγός στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, αλλά και την διεξαγωγή της παρέλασης, της πρώτης μετά από ενάμιση χρόνο απαγορεύσεων λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε ακόμα:

Εθνική επέτειος 28ης Οκτωβρίου: Χαμός στη μαθητική παρέλαση! Ποια μέτρα προστασίας; (photos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This