Νίκος Καπραβέλος: «Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου» (video)

«Είναι σαν να έχουμε τελειώσει και αυτό θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά»

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο διευθυντής της β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, αναφορικά με την «έκρηξη» του επιδημιολογικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία και ξεπέρασε σε ημερήσια κρούσματα την Αττική το τελευταίο 24ωρο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, o κ. Καπραβέλος εξήγησε πως η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ είναι μηδενική, με συνέπεια ασθενείς να διασωληνώνονται πλέον και εκτός ΜΕΘ, ενώ μεταφέρονται προσωρινά στα χειρουργία έως ότου βρεθεί λύση.

«Πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου. Βλέπετε ότι τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το ιικό φορτίο επίσης αυξάνει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, το κυριότερο όμως είναι ότι τα νοσοκομεία δέχονται πολύ μεγάλη πίεση. 44 εισαγωγές είναι ρεκόρ εισαγωγών του τέταρτου κύματος. Οι ΜΕΘ του νοσοκομείου και οι διαθέσιμες κλίνες είναι σε 100% πληρότητα, επομένως αυτή τη στιγμή οι υγειονομικές ανάγκες που είναι μεγάλες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις δυνατότητες κάτι που το είδαμε τον περσινό Νοέμβρη. Είναι ένας εφιάλτης» σημείωσε.

Ανάγκη επέκτασης υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Υπό αυτό το πρίσμα, και ενώ η πορεία της πανδημίας στην χώρα έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία, ο ίδιος «έδειξε» την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ή τη λήψη περιοριστικών μέτρων προκειμένου «να μην θρηνήσουμε πάρα πολλές ζωές».

Μάλιστα, τόνισε πως η συντριπτική πλειονότητα των νοσηλευόμενων στο νοσοκομείο Παπανικολάου είναι ανεμβολίαστοι«Είναι 80-85% των νοσηλευόμενων ασθενών σε απλές κλίνες και το περίεργο είναι ότι είναι και μικρής ηλικίας. Είναι μεταξύ 40 και 50. Ήδη δίνουν μάχη 3-4 ασθενείς 44, 45,46 χρονών. Δεν έχουμε πάνω από 80. Και αυτό το δυστύχημα, βλέπουμε η μόλυνση να έχει επεκταθεί σε τέτοιες ηλικίες, σε παραγωγικές ηλικίες που έχουν πολλά χρόνια μπροστά τους» υποστήριξε.

«Είναι σαν να έχουμε τελειώσει και αυτό θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά»

Στην συνέχεια, ο διευθυντής της β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου εκτίμησε πως ο λόγος που παρουσιάζεται έξαρση των κρουσμάτων είναι το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών δεν έχει πειστεί και δεν έχει εμβολιαστεί, καθώς και στο ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πάρα πολύ μολυσματική και πιο επικίνδυνη.

«Η πανδημία άλλαξε εικόνα. Και πλέον το έχουμε συνειδητοποιήσει εμείς στα νοσοκομεία. Άρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή και συμμόρφωση με τα μέτρα που δεν την βλέπουμε. Τα μέτρα δεν εφαρμόζονται. Είναι σαν να έχουμε τελειώσει. Και αυτό θα το πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This