Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Ακόμα και 5.000 κρούσματα την ημέρα»

Must Read

Δραματικές καταστάσεις, αριθμοί επί αριθμών και διαπιστώσεις που θα έπρεπε να γίνουν έναν χρόνο νωρίτερα, συνθέτουν το παζλ των εμφανίσεων των επιστημόνων-τηλεοπτικών μαϊντανών στα «παράθυρα» των καναλιών.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έκανε λόγο ακόμα και για «5.000 κρούσματα ημερησίως» αναφερόμενος στον Νοέμβριο, ενώ πρόσθεσε: «Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση σε όλους: δεν χρειάζεται να φοβηθούμε όταν φθάσουμε τα 10.000 κρούσματα ημερησίως. Αν φθάσουμε εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εμβολιαστούμε».

Ο κ.Σαρηγιάννης επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει ενημέρωση πόρτα-πόρτα για τον εμβολιασμό, με την καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού να προσθέτει πως «αυτή η εκστρατεία πρέπει να επικεντρωθεί σε ομάδες που δεν έχουν προσεγγιστεί, όπως οι Ρομά».

Νωρίς το θυμήθηκαν… Που είναι ένα χρόνο τώρα η στοχευμένη ενημέρωση στους άνω των 60 ετών και στις ομάδες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, όπως οι Ρομά και οι μετανάστες;

Με τη σειρά του, ο Διευθυντής της κλινικής Covid του νοσοκομείου «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Διαμαντής Χλωρός, αφού τόνισε ότι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου νοσηλεύονται 30 ανεμβολίαστοι, εξαπέλυσε βέλη κατά πάντων: «Τίποτα, όσο δραματικό κι αν είναι, δεν μας οδηγεί σε μια αναθεώρηση των απόψεων και των στάσεων για τη ζωή και τον τρόπο που ζούμε. Κανείς από πλευρά του δεν κάνει το καθήκον του, ούτε οι ανεμβολίαστοι, ούτε οι εμβολιασμένοι, ούτε το κράτος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This