Έγκλημα Ιστιαία: «Ήξερα ότι είχε χρήματα στο σπίτι για αυτό αποφάσισα να την ληστέψω»

Must Read

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως αναφορικά με την άγρια δολοφονία της ηλικιωμένης στην Ιστιαία από τον 24χρονο Ρομά. 

«Την γιαγιά την γνώριζα καθώς της πουλούσα λουλούδια. Ήξερα ότι είχε χρήματα στο σπίτι γι αυτό αποφάσισα να την ληστέψω. Πήγα στις επτά το απόγευμα της Πέμπτης, αλλά η γιαγιά μιλούσε στο τηλέφωνο και έφυγα» κατέθεσε ο νεαρός δολοφόνος στους αξιωματικούς της Ασφαλείας Χαλκίδας.

Όπως είπε, επέστρεψε μισή ώρα αργότερα. «Η γιαγιά ήταν στην αυλή του σπιτιού, την χτύπησα και την έσπρωξα. Έπεσε στο έδαφος, μπήκα στο σπίτι και άρπαξα 900 ευρώ και το κινητό της τηλέφωνο. Ήμουν μεθυσμένος και δεν θυμάμαι τι έγινε μετά» τόνισε.

Οι άνδρες της Ασφάλειας κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του Ρομά αξιοποιώντας οπτικό υλικό. Στην συνέχεια, εντόπισαν στο δεξί παπούτσι του υπολείμματα αίματος, και όπως διαπίστωσαν το αποτύπωμα παπουτσιού ταίριαζε με αποτυπώματα που βρήκαν σε αίματα στην αυλή και το μπαλκόνι του σπιτιού της ηλικιωμένης.

Το κλιμάκιο της Σήμανσης που ερεύνησε το σπίτι βρήκε αλλά 600 ευρώ που είχε κρυμμένα η 82χρονη και δεν είχε βρει ο δράστης. Σήμερα ο νεαρός Ρομά αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Χαλκίδας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Από την πλευρά της, η Αστυνομία έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή την εξιχνίαση της δολοφονίας.

«Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία σε βάρος ηλικιωμένης ημεδαπής, σε περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας» αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.

«Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, εντοπίστηκε χθες (29-10-2021) το απόγευμα σε περιοχή της Ιστιαίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, ως ύποπτος ένας ημεδαπός, ο οποίος προσήχθη για να εξεταστεί. Έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν από την προανακριτική διαδικασία, ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της ανθρωποκτονίας, με κίνητρο τη ληστεία, σε βάρος της ηλικιωμένης, ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων.

«Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας» καταλήγει η Αστυνομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This