Δημοσθένης Σαρηγιάννης: «Απαραίτητα τα self test και στους εμβολιασμένους»

«Θα πληρώνει ο εργοδότης ή η πολιτεία»

Must Read

Την εκτίμηση ότι πρέπει να γίνονται self test ακόμα και στους εμβολιασμένους εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, νωρίτερα σήμερα το πρωί, σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Τα self test είναι απαραίτητα καθώς ένα μικρό ποσοστό 10 με 12% που έχει εμβολιαστεί μπορεί να έχει κολλήσει, και δε θα νοσήσουν βαριά επειδή ακριβώς είναι εμβολιασμένοι θα είναι ασυμπτωματικοί και θα κολλάνε» εξήγησε, κάνοντας παράλληλα σαφές πως θα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες καθώς θεωρεί αδικία να τα πληρώνει ο εμβολιασμένος. «Θα πληρώνει ο εργοδότης ή η πολιτεία. Μια φόρα την εβδομάδα αρκεί» σημείωσε.

Όπως εξήγησε, τα δύσκολα είναι μπροστά μας. «Αν δεν κάνουμε κάτι να σταματήσουμε αυτή την αυξητική πορεία περιμένω ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος να είναι γύρω στα 3.600 κρούσματα, είναι μεγάλος αριθμός (…), ωστόσο ο εβδομαδιαίος μέσος όρος μέχρι τις 16 Νοέμβρη μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 5.000 κρούσματα» προειδοποίησε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια διαρκώς αυξητική πορεία η οποία θα πρέπει να αναχαιτιστεί ανεξάρτητα από την αύξηση των ρυθμών εμβολιασμού. «Ακόμα κι αν αύριο 4 εκατ. να εμβολιαστούν μέχρι να αποκτήσουν ανοσία θα περάσει ένας μηνάς» είπε.

«Ειδικά στη Θεσσαλονίκη στα νοσοκομεία της πόλης έχουμε διαθέσιμες μόνο 3 με 4 κλίνες ΜΕΘ»

Ακόμη, έκανε αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ειδικά στη Θεσσαλονίκη στα νοσοκομεία της πόλης έχουμε διαθέσιμες μόνο 3 με 4 κλίνες ΜΕΘ, κι αυτός ο αριθμός διατηρείται τεχνητά, καθώς διασωληνωμένοι μένουν έκτος ΜΕΘ».

Τέλος, σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για τον εμβολιασμό πόρτα – πόρτα από «τον παπά και το γιατρό του χωριού», ενώ σε ό,τι αφορά στα sms σχολίασε πως «πιστεύω ότι θα εκνευρίσουν, αλλά δεν κάνει κακό να δοκιμάσουμε» και έσπευσε να σημειώσει πως όταν ο ίδιος λαμβάνει διαφημιστικά SMS τα διαγράφει χωρίς να τα βλέπει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This