Νέα δημοσκόπηση: Ένας στους δύο ανεμβολίαστους δεν πείθεται με τίποτα να αλλάξει γνώμη! (video)

Ξεκάθαρα υπέρ των συμφωνιών με Γαλλία και ΗΠΑ οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες, με την συντριπτική πλειοψηφία τους να θεωρεί απαραίτητη την περεταίρω στήριξη των καταναλωτών απέναντι στην ακρίβεια

Must Read

Εν μέσω καταγραφής του απόλυτου ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων από το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και ανακοίνωσης των νέων μέτρων καταπολέμησής της, έρχεται η νέα δημοσκόπηση της PULSE να μας (απο)δείξει πως η πλειοψηφία των ανεμβολίαστων παραμένουν… αγύριστα κεφάλια!

Ειδικότερα, στην ερώτηση περί του ποιος τρόπος θα μπορεί να πείσει -όσους δεν έχουν εμβολιαστεί- να κάνουν το εμβόλιο, το 56% απάντησε «τίποτα» (δηλαδή κάτι παραπάνω από ένας στους δύο), με το 14% να απαντά η περισσότερη ενημέρωση, το 8% «να γίνει υποχρεωτικό για την εργασία μου», άλλο ένα 8% οι άνθρωποι της θρησκείας, το 6% κάτι άλλο, το 5% με διαβεβαιώσεις/μελέτες, μόλις το 1% απάντησε η επιδείνωση των δεικτών, άλλο 1% οι ιστοσελίδες και τα ΜΜΕ και ακόμη 1% δεν απάντησε καν.

Τουλάχιστον στην ερώτηση αν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, το 73% απάντησε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση, το 15% δεν γνωρίζω/δεν απαντώ, το 7% δεν έχω κάνει και δεν θα το κάνω, ενώ υπήρξε και ένα 5% που απάντησε «δεν έχω κάνει, θα το κάνω αργά ή γρήγορα».

Οι πολίτες ερωτήθηκαν, φυσικά, και για τις δύο συμφωνίες της Ελλάδας, με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της συνομολόγησής τους, με τα ευρήματα αναφορικά με την ελληνογαλλική συμφωνία να δείχνουν ότι το 65% την είδε θετικά, το 18% αρνητικά, ενώ το 17% απάντησε πως δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα. Όσον αφορά δε στην ελληνοαμερικανική συμφωνία, το 58% την είδε θετικά, το 22% αρνητικά και το 20% απάντησε δεν ξέρω/δεν ενημερώθηκα.

Σε ερώτηση, εξάλλου, για τα ελληνοτουρκικά και την ανησυχία των πολιτών για τη στάση της Τουρκίας, το 60% απάντησε πως ανησυχεί, το 18% ανησυχεί μέτρια, το 14% δεν ανησυχεί, ενώ το 8% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά.

Τέλος, για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σχετικά με την προστασία των καταναλωτών από τις ανατιμήσεις, υπήρξε μια ισορροπία στις απόψεις, καθώς το 40% τα αξιολογεί θετικά και το 41% αρνητικά, ενώ το 18% δεν γνωρίζει ή δεν απαντά. Την ίδια ώρα, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων στέλνει μήνυμα για περισσότερα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, με το 86% να θεωρεί πως θα χρειαστούν και πρόσθετα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This