Νίκος Τζανάκης: «Το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι»

Μίλησε και η κ.Παγώνη και ζήτησε να καταγγέλλονται όσοι γιατροί εκφράζουν αντίθετη άποψη

Must Read

Σε μέγεθος… XXL εμφανίστηκε η νέα πρόβλεψη του καθηγητή πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη, ο οποίος με βάση μαθηματικά μοντέλα παρουσίασε μια δυσοίωνη εξέλιξη.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι. Από τον αριθμό αυτό, ποσοστό 5% έως 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία», είπε στην ΕΡΤ ο κ.Τζανάκης χωρίς να εξηγήσει πως ακριβώς θα βγουν αυτά τα νούμερα που υποστηρίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι από το ξεκίνημα της πανδημίας στη χώρα μας,τα συνολικά κρούσματα είναι 760.592.

Παγώνη: «Είναι δύσκολες ημέρες»

Για την κατάσταση στα νοσοκομεία μίλησε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη: «Είναι δύσκολες ημέρες. Είχαμε στα χέρια μας τα επιδημιολογικά δεδομένα που μας έλεγαν ότι τον Νοέμβριο θα έχουμε δύσκολο μήνα με μεγάλη αύξηση στις ΜΕΘ. Αυτό που μας προβληματίζει παραπάνω είναι οι θάνατοι από κορωνοϊό που είναι συνέπεια του μικρού αριθμού εμβολιασμού σε συγκεκριμένες περιοχές, σε όλη την Ελλάδα, γι’ αυτό κάνουμε έκκληση να πάνε να εμβολιαστούν».

Και πρόσθεσε: «Τα στοιχεία στη Βόρεια Ελλάδα όσον αφορά την πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 100%. Στην Αθήνα βρισκόμαστε σε καλύτερη φάση. Είμαστε στο 74% το ποσοστό στην κάλυψη των ΜΕΘ και οι επόμενοι μήνες αν ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί και να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας σε ποσοστό εμβολιασμού που να είναι πάνω από το 80%».

«Υπάρχει ένα 35% που δεν έχει εμβολιαστεί. Τους δείχνουμε τα αποτελέσματα των μελετών με το εμβόλιο, το οποίο προς το παρόν είναι το μοναδικό όπλο για να πολεμήσουμε τη νόσο Covid-19 και ελπίζουμε το επόμενο δίμηνο να έχουμε τις μελέτες με τα μονοκλωνικά και τα αντιικά φάρμακα για να μπορέσουμε, σαν “πακέτο” να προχωρήσουμε. Ο ιός δεν θα φύγει. Εδώ θα είναι, απλώς θα τον αντιμετωπίζουμε όπως κάνουμε όλους τους ιούς».

Σε ότι αφορά τους γιατρούς που εκφράζουν αντίθετη άποψη από αυτή της «γραμμής», η κ.Παγώνη θεωρεί πως πρέπει να καταγγέλλονται: «Οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν τέτοιες περιπτώσεις. Τις έχουν εξετάσει και ήδη έχουν ληφθεί μέτρα. Χρειάζονται και καταγγελίες».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από τους 431 διασωληνωμένους, οι 363 (84.22%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 68 (15.78%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Μικρό ποσοστό πάντως δεν το λες το σχεδόν 16% των πλήρως εμβολιασμένων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This