«Από θαύμα σώθηκαν τα παιδιά μας» – Εισαγγελική έρευνα για την οροφή που κατέρρευσε σε σχολείο (video)

Must Read

Αναστάτωση επικρατεί στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, στη Θεσσαλονίκη μετά την κατάρρευση της οροφής που παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Τα παιδιά σώθηκαν όταν η δασκάλα παρατήρησε ρωγμές στο ταβάνι της αίθουσας και οδήγησε τα παιδιά στον εξωτερικό χώρο του σχολείου. 

Το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, ζητώντας να  διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

https://www.youtube.com/watch?v=r0sH4wJixTc

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Νίκος Κρίγκας μιλώντας στο GRTimes σχολίασε ότι οι μαθητές σώθηκαν επειδή η δασκάλα «ηρωίδα της ημέρας» αντιλήφθηκε έγκαιρα τις ρωγμές και τους ήχους, απομακρύνοντας τα παιδιά από την αίθουσα. «Μακροπρόθεσμα πρέπει να βρεθεί άλλη σχολική στέγη. Αυτό το κτίριο είναι 70 χρόνων και μισθώνεται από ιδιώτες , ενώ όλοι μας πληρώνουμε κάθε χρόνο τέλη για την εκπαίδευση. Εδώ πρέπει να παρέμβει το ελληνικό κράτος. Είναι πασιφανές» τόνισε.

Ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έκανε αυτοψία στους χώρους του σχολείου και σημείωσε ότι όλα τα στοιχεία που θα προκύψουν θα διαβιβαστούν στην εισαγγελία. Όπως ανέφερε, το σχολείο ανήκει σε ιδιώτη και κατόπιν αιτήματος του δήμου πριν από τρεις μήνες έγιναν από την ιδιοκτησία έργα μόνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης, ωστόσο σήμερα με αφορμή το ατύχημα διαπιστώθηκαν κακοτεχνίες. Ο δήμαρχος σημείωσε ότι το σχολείο θα μείνει κλειστό μέχρι να διορθωθούν οι κατασκευές και ότι τα παιδιά θα συνεχίζουν το μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This