Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Στη μάχη αεροσκάφη και ελικόπτερα – Πατούλης: Είναι εμπρησμός! (video)

Must Read

Φωτιά ξέσπασε στη Νέα Μάκρη τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή Λιβίσι και πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή να εκκενωθούν σπίτια αν χρειαστεί κάτι που για την ώρα δεν έχει κριθεί αναγκαίο. Κάποιοι για προληπτικούς λόγους, έφυγαν από τα σπίτια τους, υπό τον φόβο να πλησιάσει προς αυτά η πυρκαγιά. Όπως ενημέρωσε η πυροσβεστική, υπάρχει ενεργό σχέδιο εκκένωσης, αλλά εκτιμούν πως δεν θα χρειαστεί.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 98 πυροσβέστες με 35 οχήματα, ενώ συνδράμουν και οχήματα από τους ΟΤΑ αλλά και εθελοντές.  Τις επίγειες δυνάμεις από το πρώτο φως της μέρας συνδράμουν 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.


Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δυνάμεις της αστυνομίας ενημερώνουν τους κατοίκους των παρακείμενων οικισμών και έχουν κλείσει τους δρόμους προς την επικίνδυνη περιοχή. Η φωτιά κατευθύνεται προς τα υψώματα της Αγίας Μαρίνας.

Δηλώσεις Νίκου Χαρδαλιά

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, τονίζοντας πως είναι η έβδομη φωτιά σε 9 μέρες. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως η φωτιά είναι σε ύφεση σε συμπαγές δάσος, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη επειδή υπάρχουν αυξημένες ριπές ανέμων.


Δηλώσεις Γιώργου Πατούλη

Στη Νέα Μάκρη έσπευσε τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε για την κατάσταση στο μέτωπο, ενώ δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Το σημαντικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν σπίτια. Θα πρέπει να περιμένουμε και τα πρώτα εναέρια μέσα για την κατάσβεση. Το πυροσβεστικό σώμα ήρθε αμέσως με σημαντικές επίγειες δυνάμεις. Κάποιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από μόνοι τους για προληπτικούς λόγους. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι επίγειες δυνάμεις μπορούν να φτάσουν μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη σε ένα μέρος».

Μεταξύ άλλων στο ΑΠΕ δήλωσε:

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων». […] «Δεν είναι τυχαίες αυτές οι φωτιές», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής πρέπει να διερευνήσει το τι έχει συμβεί».

Στο σημείο είναι και ο δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Στέργιος Τσίρκας που ανέφερε: «Η φωτιά είναι σε απόσταση ασφαλείας από τις κατοικίες. Κατευθύνεται δυτικά η φωτιά. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα σε λίγη ώρα, που θα βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς. Είναι δύσβατο το μέρος της φωτιάς. Ο κόσμος είναι ανήσυχος καθώς έχουν δει πολλά περιστατικά τελευταία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This