Στην Εντατική το «success story» της κυβέρνησης!

Πριν από ένα χρόνο η χώρα μπήκε στο καταστροφικό lockdown, το οποίο δεν σταμάτησε (ΠΟΤΕ) την επέλαση της πανδημίας Covid-19

Must Read

«Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 4899/Β/6-11-2020), σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ.: 71342. Από σήμερα, 7 Νοεμβρίου 2020, στις 6.00 το πρωί, ολόκληρη η χώρα μπαίνει σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας – lockdown προκειμένου να μπει φρένο στη διασπορά του κορωνοϊού στον γενικό πληθυσμό. Οι μετακινήσεις μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα γίνονται αποκλειστικά με την αποστολή SMS στο 13033, όπως και τον περασμένο Μάρτιο, ενώ για τους εργαζομένους αρκούν οι σχετικές βεβαιώσεις από την εργασία τους». Κάπως έτσι, πριν από έναν χρόνο, η Ελλάδα μπήκε σε ένα παρατεταμένο lockdown που όμοιό του δεν υπήρξε σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Ένα lockdown που όχι μόνο δεν πρόσφερε όσα ανέμενε η κυβέρνηση, αλλά υπονόμευσε την ίδια την ύπαρξη της χώρας και των πολιτών της. Η οικονομία καταστράφηκε, η πανδημία δεν αναχαιτίστηκε και η Ελλάδα έπεσε στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά τις ατομικές ελευθερίες και στις πρώτες όσον αφορά τους θανάτους από την πανδημία.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αυτόν τον έναν χρόνο που μεσολάβησε κατάφεραν να γκρεμίσουν όσα είχαν καταφέρει κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και να μετατρέψουν την Ελλάδα σε παράδειγμα προς αποφυγή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μια ανέμελη διακυβέρνηση, ως ανεύθυνος άρχων, παραβιάζοντας συνεχώς τα σκληρά μέτρα που ίσχυαν για όλους τους υπόλοιπους Έλληνες.

Μαζί με τους υπουργούς του και τα πρόθυμα ΜΜΕ επιχειρούσαν και επιχειρούν καθημερινά μια παραποίηση της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας από τα χορηγούμενα φερέφωνα της λίστας Πέτσα και της λίστας Κικίλια μια ωραιοποιημένη εικόνα όσων συμβαίνουν στη χώρα.

Και μόνο η παράθεση των στοιχείων της 5ης Νοεμβρίου του 2020 με την αντίστοιχη φετινή είναι ικανή να φωτίσει τη ζοφερή πραγματικότητα και να αποκαλύψει σε όλο τους το μεγαλείο τα ψεύδη.

Ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τις 5 Νοεμβρίου του 2020, βάσει της οποίας η κυβέρνηση οδήγησε την Ελλάδα σε lockdown: «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19). Δεδομένα έως 5 Νοεμβρίου 2020, ώρα 15.00. Σήμερα ανακοινώνουμε 2.917 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 49.807. Εκατόν ογδόντα επτά συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τέλος, έχουμε 29 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 702 θανάτους συνολικά στη χώρα».

Η αντίστοιχη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της περασμένης Παρασκευής: «Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό (Covid-19). Δεδομένα έως τις 5 Νοεμβρίου 2021, ώρα 15.00. Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.909. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 774.265. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 48, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.200 θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 450».

«Η πανδημία δεν έχει ξεφύγει»

Από αριστερά: Παναγιώτης Αρκουμανέας, Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς, Βασίλης Κοντοζαμάνης

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πανηγυρίζουν και εμφανίζουν την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας ως succes story. Έφτασε στο σημείο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA την Τετάρτη να υποστηρίξει ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει.

Το πόσο μακριά από την αλήθεια είναι αυτή η δήλωση, το αποδεικνύουν τίτλοι από ρεπορτάζ ιστοσελίδων, οι οποίες δεν ασκούν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. «In.gr: Πρόβλεψη-σοκ: Σε 90 ημέρες θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι – Οι αριθμοί που τρομάζουν τους ειδικούς. Ethnos: Έξαρση κορωνοϊού με τραγικές συνέπειες – Αναγκαίοι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί. Kathimerini – Κορωνοϊός – ΕΣΥ: Ανοίγει η ψαλίδα μεταξύ εισαγωγών – εξιτηρίων στα νοσοκομεία. Eleftheros Typos – Κορωνοϊός: Η πανδημία καλπάζει και 8.000 αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους για τήρηση των μέτρων».

Μέσα σε ένα χρόνο, η πανδημία, που κατά τον κ. Μητσοτάκη «δεν έχει ξεφύγει», στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 συμπολίτες μας, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων, εξαιτίας της «ορθής διαχείρισης της κυβέρνησης», έχει ξεπεράσει τα 750.000. Το μέγεθος της… επιτυχίας γίνεται κατανοητό και από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εκπαραθύρωσε όλους όσοι ασχολήθηκαν με τη διαχείριση της πανδημίας και τους εμφάνιζε ως απολύτως επιτυχημένους. Κικίλιας, Κοντοζαμάνης, Αρκουμανέας και Χαρδαλιάς απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. Γιατί, άραγε, αν ήταν τόσο επιτυχημένοι, όπως υποστήριζαν οι ντουντούκες του Μαξίμου;

Η κυβέρνηση απέτυχε και στο πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών. Αντί για εμβολιαστική καμπάνια, τα ΜΜΕ επέλεξαν να παρουσιάζουν ρεπορτάζ τα οποία εκθείαζαν το ανύπαρκτο έργο υπουργών που επιδίδονταν σε αλλοπρόσαλλες δηλώσεις, που απομάκρυναν τους πολίτες από τα εμβολιαστικά κέντρα. Το ίδιο κατάφερναν και καταφέρνουν οι πρόθυμοι γιατροί επιτροπών και υποεπιτροπών, που κουνούν το δάχτυλο σε ανθρώπους ταλαιπωρημένους. Έτσι φτάσαμε να έχουμε εμβολιαστική κάλυψη… Βαλκανίων, όπου και ανήκουμε, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άκη Σκέρτσο.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα απέτυχε, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης είπε «ποτέ μη σώσουν και εμβολιαστούν», αλλά η ουσία παραμένει ότι περίπου το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας δεν έχει εμβολιαστεί. Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι ακόμη μία φορά ανεπαρκή και προωθούν τον διχασμό.

Πριν από έναν χρόνο η χώρα μπήκε σε lockdown. Επί έναν χρόνο ορισμένα ΜΜΕ, όπως η «δημοκρατία», προχωρούν σε αποκαλύψεις και φέρνουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να προωθήσει πολιτικές συγκεκριμένων κέντρων, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη λογοδοσία.

Οι αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και η επιβολή της σιωπής από το Μαξίμου

Οι τρανταχτές αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας»

Στις 29 Νοεμβρίου του 2020 η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε ότι ο τότε πρόεδρος του ΕΟΔΥ έστησε παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων με ιδιωτική εταιρία, με αποτέλεσμα η επιτροπή να ενημερώνεται για τον ακριβή αριθμό των νοσούντων με μία εβδομάδα καθυστέρηση. Άρα οι αποφάσεις και οι εισηγήσεις που υποτίθεται ότι έκαναν οι συμμετέχοντες στην επιτροπή δεν βασίζονταν σε πραγματικά στοιχεία. Η αποκάλυψη έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά την επιβολή του lockdown.

Η δεύτερη αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας» έγινε στις 18 Απριλίου του 2021 και αφορούσε τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων: «Αυτά τα ντοκουμέντα που τα ζητούν μετ’ επιτάσεως τα κόμματα από αυτά τα έγγραφα των συνεδριάσεων φέρνει σήμερα στο φως η “κυριακάτικη δημοκρατία”. Τελικά κρατούνται πρακτικά από κάθε συνεδρίαση. Τελικά καταγράφονται οι διαφωνίες των επιστημόνων. Τελικά, ακόμη και από μια γρήγορη μελέτη αυτών των εγγράφων γίνεται φανερό ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να επιβάλει τα μέτρα που θέλει, όπως τα θέλει. Η πρώτη διαπίστωση είναι ότι πρακτικά κρατούνται κανονικά, με γραμματείς, με προεδρεύοντα, με σφραγίδες και υπογραφές, οπότε τα μισόλογα και οι υπεκφυγές για πρόχειρες σημειώσεις πάνε περίπατο. Η δεύτερη διαπίστωση με μια απλή ανάγνωση των πρακτικών της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ενημερώνουν τους πολίτες από τα ΜΜΕ, είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί “αποφασίζουν” επί προειλημμένων αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι υπουργοί που συμμετέχουν στις συνεδριάσεις όχι μόνο κατευθύνουν τα μέλη της επιτροπής ως προς τις τελικές αποφάσεις, αλλά μοιάζει να τους τις επιβάλλουν. Η τρίτη διαπίστωση από τη μελέτη των πρακτικών είναι οι διαφωνίες ορισμένων επιστημόνων για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση».

Το αποτέλεσμα μετά τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και τη γενικευμένη αμφισβήτηση κυβέρνησης και επιστημόνων ήταν να νομοθετήσει η Βουλή το ακαταδίωκτο για όσους συμμετέχουν στις επιτροπές για την πανδημία. Η επιβολή της σιωπής και της ενημέρωσης μέσα από τα φίλτρα του Μεγάρου Μαξίμου είναι η μόνη «επιτυχία» της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This