«Πόλεμος» στα νοσοκομεία: Τριτοκοσμικές εικόνες, ανεπαρκείς ΜΕΘ και εξουθενωμένοι γιατροί!

Το Σύστημα Υγείας καταρρέει και οι ευθύνες πάλι στους... πολίτες!

Must Read

Χαμός γίνεται στα νοσοκομεία λόγω της πανδημίας, και η κυβέρνηση συνεχίζει να ελπίζει μόνο στον… εμβολιασμό! Το ΕΣΥ καταρρέει και οι γιατροί δεν παύουν να επισημαίνουν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και μήνες. 

Κραυγή αγωνίας από γιατρούς 

Τριτοκοσμικές εικόνες του ΕΣΥ παρουσιάζονται καθημερινά, τόσο από το νοσηλευτικό προσωπικό όσο και από τους συγγενείς όσων νοσηλεύονται κάτω από άθλιες συνθήκες. Το σκληρότερο ακόμα είναι ότι πολίτες που πάσχουν από άλλες ασθένειες βρίσκουν «πόρτες» κλειστές, καθώς όλα γίνονται πλέον μόνο για τον κορωνοϊό! Για αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει καμία μέριμνα.

Το ΕΣΥ εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την συνέχεια, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα δύσκολο Δεκέμβριο. Η εικόνα των τελευταίων ημερών στα νοσοκομεία, οι δύσκολες εφημερίες και τα ράντζα στους διαδρόμους, δημιουργούν εύλογα αγωνία στους γιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι θέτουν μια σειρά από αιτήματα προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την αυξητική πορεία κρουσμάτων, με τον ίδιο πολύ ανησυχητικό ρυθμό για τουλάχιστον 7 με 8 μέρες, ενώ αύξηση θα συνεχίσουμε να έχουμε και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου».

«Ήταν 6.600 κρούσματα ο κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων, και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα ανέβει περίπου στα 9.400. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μια μέρα με πάνω από 10.000 κρούσματα, με μεγαλύτερη αύξηση των αναγκών για διασωλήνωση, και δυστυχώς πιο γρήγορη αύξηση των θανάτων» ανέφερε με νόημα.

Ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος τόνισε πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο. «Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση χειροτέρεψε, το σύστημα έχει φθάσει στα όριά του, και δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι περισσότερο» προειδοποίησε ο Αδαμάντιος Χλωρός. «Λαμβάνονται μέτρα, και σωστά μερικές φορές, γίνονται και πολλά λάθη, αλλά (τα σωστά μέτρα λαμβάνονται) με μεγάλη καθυστέρηση όταν το κακό έχει γίνει… Ακούω ότι είναι στο τραπέζι (η επίταξη γιατρών) και να γίνει, δε μού λέει κάτι αυτό» συμπλήρωσε.

Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν ασθενείς στο προαύλιο, αλλά για την ενίσχυση του ΕΣΥ με ιδιώτες γιατρούς εξήγησε πως «όταν θα επιστρατεύσεις γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα θα χρειαστεί αρκετό, μεγάλο καιρό, προσαρμογής, 1 με 3 μήνες, γιατί αυτό που θα κάνουν θα είναι πολύ διαφορετικό στο νοσοκομείο. 

Έχουμε, εξήγησε ο πνευμονολόγος, γύρω στις 800.000 μολύνσεις στην Ελλάδα. Αν τα πάρουμε κατά ηλικία 1 θάνατος συμβαίνει στους 41.000 κάτω των 18 ετών, περίπου 120 θάνατοι στους έως 40 ετών, 1 στους 100 περίπου θα πεθάνει από αυτούς που είναι 40 με 65 ετών και 1 στους 7 στους άνω των 65. «Θα έπρεπε να υπάρχουν στοχευμένα μέτρα με υποχρεωτικότητα όχι μόνο κίνητρα» υπογράμμισε.

«Επιβεβαιώνονται όλα τα στατιστικά μοντέλα βλέπουμε την πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ μπορεί να είναι στο ‘παρά πέντε’ η πιθανή κατάρρευση του συστήματος, θα καταρρεύσει αν δεν γίνουν ενέργειες» προειδοποίησε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος.

Δεκάδες περιμένουν κρεβάτι ΜΕΘ!

Με βάση τα στοιχεία του ΕΚΑΒ και τη λίστα αναμονής χτες το απόγευμα, υπήρχαν πανελλαδικά 73 άτομα -τα 50 στην Αττική- που περιμένουν σε κοινό θάλαμο νοσηλείας ή σε ράντζο προκειμένου να μπουν σε ΜΕΘ.

Σε νοσοκομείο υπάρχουν μεταξύ άλλων 3 διασωληνωμένοι με covid-19 που παραμένουν εδώ και ημέρες σε κοινό θάλαμο περιμένοντας να «ανοίξει» κρεβάτι σε ΜΕΘ covid-19, ενώ στη λίστα καταγράφονται περιπτώσεις όπου ασθενείς περιμένουν από εδώ και δέκα ημέρες, από την 1η Νοεμβρίου, να βρεθεί κρεβάτι.

«Είναι σε διαδρόμους, σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας, σε ράντζα … πολλοί από αυτούς διασωληνωμένοι, άλλοι χειρουργημένοι, είναι τεράστιο το πρόβλημα … δεν είναι μόνο ασθενείς με covid-19, αλλά και με άλλα νοσήματα που χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ, από βαριά επέμβαση, από τροχαίο» είπε ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος στην ίδια εκπομπή.

Διαβάστε ακόμα:

Καθηγητής Ιωαννίδης: «Μεγάλη απόσχιση της επιστημονικής πραγματικότητας από την τηλεοπτική πραγματικότητα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This