Δράματα στο Νοσοκομείο Βόλου: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ασθενής με κορωνοϊό και τραυματίας ντελιβεράς

Κραυγή αγωνίας: «Δεν μπορούν οι ασθενείς να θεραπευθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες»

Must Read

Για μια ακόμη ημέρα παραμένει δραματική η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Πάνω από 20 ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ εξακολουθεί η τραγική κατάσταση με τον έναν γιατρό να έχει τριψήφιο αριθμό Covid ασθενών.

Κρεβάτια ΜΕΘ δεν υπάρχουν, οι νεκροί συνεχίζουν να αυξάνονται (δύο ακόμα το τελευταίο 24ωρο, 98 και 85 ετών) και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας διασωληνωμένος με κορωνοϊό βρίσκεται εκτός ΜΕΘ, αλλά και ο ντελιβεράς που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρειάστηκε διασωλήνωση, δεν έχει κρεβάτι ΜΕΘ. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ συνολικά τρεις είναι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης και στις κλινικές κορωνοϊού νοσηλεύονται σήμερα 97 άτομα, ενώ στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται οκτώ ασθενείς.

«Δεν μπορούν οι ασθενείς να θεραπευθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες»

Ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαυτούρας, επανέλαβε ethnos.gr  αυτό που είχε πει και προ 24ωρου, ότι δηλαδή η κατάσταση είναι δραματική: «Δεν έχει ούτε έναν πνευμονολόγο το νοσοκομείο και περνάμε πανδημία με μεγάλη  επιθετικότητα. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση. Έχει κλείσει. Η κατάσταση παραμένει δραματική. Ρώτησα την ίδια την Υπουργό που ήρθε προχθές αν μπορεί μόνο ένας γιατρός να ανταποκριθεί δίπλα σε 110 ασθενείς και μου απάντησε όχι. Υπάρχει ελπίδα να γίνουν όλοι καλά με έναν γιατρό; Η απάντηση είναι όχι».

Και συνέχισε: «Είναι μεγάλο πρόβλημα η υποστελέχωση. Δεν ακουστήκαμε. Θα μπορούσαν να γίνουν πολλά. Το νοσοκομείο και οι εγκαταστάσεις του δεν αντέχουν. Είναι σχεδιασμένες για άλλα δεδομένα και δεν μπορούν να παρέχουν οξυγόνο σε όλους αυτούς τους ασθενείς με αποτέλεσμα να έχει κλατάρει το οξυγόνο. Δεν μπορούν οι ασθενείς να θεραπευθούν κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This