Εισαγγελική έρευνα για την πτώση σοβάδων σε δύο δημοτικά σχολεία στην Καισαριανή

Κινδύνευσαν μαθητές όπως καταγγέλλει η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών

Must Read

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας προκάλεσε η πτώση σοβάδων σε δύο δημοτικά σχολεία στην Καισαριανή, μία εβδομάδα μετά την κατάρρευση του ταβανιού σε δημοτικό σχολείο στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης και στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας. Σοβάδες έπεσαν σε δύο σχολικές μονάδες στην Καισαριανή, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των μικρών μαθητών.

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής οι σοβάδες έπεσαν στην εσωτερική σκάλα του κτιρίου. Πέντε λεπτά αργότερα θα έβγαιναν για διάλειμμα δεκάδες παιδιά τα οποία από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν… Η δεύτερη πτώση σοβάδων σημειώθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καισαριανής.

σχολείο σοβάδες

Σχολιάζοντας τα δύο περιστατικά, η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Βύρωνα Καισαριανής Παγκρατίου Θεοδώρα Δριμάλα δήλωσε: «Σχεδόν κανένα σχολικό κτίριο δεν έχει πιστοποιητικό καταλληλότητας δηλαδή να έχει συντηρηθεί σε βάθος. Η ειδική υπηρεσία καταργήθηκε και περιμένουμε από την ελάχιστη χρηματοδότηση μέσω δήμων να στείλουν τεχνική υπηρεσία». Και συμπλήρωσε: «Μας έχει σώσει η ετοιμότητα των εκπαιδευτικών και λίγο η τύχη, αλλά πρέπει να παρθούν μέτρα. Ένα σχολικό κτίριο έχει μόνο κόστος και τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις δεν έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα σχολική στέγη. Έτσι η αλλιώς ο εκπαιδευτικός πρέπει να κοιτάει ψηλά, αλλά τώρα το κάνουμε μήπως προλάβουμε κάποιον τραυματισμό από πτώση»

Εισαγγελική έρευνα

Η πτώση σοβάδων στα δύο δημοτικά σχολεία στην Καισαριανή προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας της Αθήνας. Για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο ο οποίος θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως της επικίνδυνης βλάβης από αμέλεια και παράβασης καθήκοντος.

Δείτε επίσης: Αυτά θα τα «αξιολογήσει» η κ.Κεραμέως; Έπεσαν σοβάδες σε δύο δημοτικά σχολεία της Καισαριανής! (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This