Ακατάσχετα (πλέον) τα έξοδα κηδείας!

Μπήκε τέλος στην αδικία μετά την αποκάλυψη της «δημοκρατίας»

Must Read

Εικόνες απίστευτης τρέλας επικρατούν στη χώρα, με το κράτος να μην έχει υπολογίσει ότι τα ευάλωτα νοικοκυριά που επιβιώνουν με τα πενιχρά εισοδήματα που τους άφησαν τα δεκαετή Μνημόνια και οι καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν κατ’ εντολή των δανειστών έρχονται αντιμέτωπα με κατασχέσεις ακόμα για τα… έξοδα κηδείας.

Το θέμα ανέδειξε στο πρωτοσέλιδο φύλλο του περασμένου Σαββάτου η εφημερίδα «δημοκρατία» και ανάγκασε τον υπουργό Οικονομικών να δηλώσει στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί τύποι» πως θα κατατεθεί άμεσα διάταξη η οποία θα ορίζει πως τα έξοδα της κηδείας θα είναι στο εξής ακατάσχετα, ανεξαρτήτως από ποιον φορέα χορηγούνται.

Όλα άρχισαν από την καταγγελία της κυρίας Σταυρούλας Αντωνιάδου, η οποία ούσα άνεργη προσπαθεί να επιβιώσει με τα 200 ευρώ του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς για μια οφειλή προς την Εφορία ύψους 2.000 ευρώ -που αποπληρώνεται σε δόσεις- κατάσχεσαν τα έξοδα της κηδείας του πατέρα της.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, μη έχοντας τα χρήματα να καλύψει τη δαπάνη, αναγκάστηκε να δανειστεί για να μπορέσει να κάνει την κηδεία του και ανέμενε τα χρήματα από το ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένος ο πατέρας της προκειμένου να μπορέσει να ξεχρεώσει τα δανεικά που έλαβε.

Ωστόσο, έκπληκτη διαπίστωσε ότι μόλις μπήκαν στον λογαριασμό της τα 733 ευρώ από τα έξοδα της κηδείας κατασχέθηκαν αμέσως, επειδή χρωστούσε στην Εφορία. Υπενθυμίζεται πως το Δημόσιο έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε κατασχέσεις για χρέη άνω των 500 ευρώ. Ακόμα χειρότερα το χρέος της συγκεκριμένης φορολογούμενης ήταν ρυθμισμένο και αποπληρώνεται κανονικά με δόση ύψους 32 ευρώ τον μήνα.

Ακόμα μια φορά αναδεικνύεται το ανάλγητο πρόσωπο του κράτους σε ευάλωτους πολίτες, πόσο μάλιστα όταν βιώνουν και προσωπικό πένθος, καθώς ουδείς είχε σκεφτεί πως τα έξοδα της κηδείας θα πρέπει να είναι… αφορολόγητα, δηλαδή να νομοθετήσουν το αυτονόητο.

Διαβάστε ακόμα:

Της κατάσχεσαν έξοδα κηδείας 733 ευρώ καταγγέλλει άνεργη! (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This