«Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο» βροντοφώναξαν φοιτητές στην Θεσσαλονίκη (video)

«Να διατηρήσουμε καθαρή την συνείδησή μας και την Κύπρο μας μακριά από τον Τούρκο εισβολέα και καταπατητή»

Must Read

Συμπληρώθηκαν 38 χρόνια από την «μαύρη» εκείνη ημέρα που ο Ραούφ Ντενκτάς ανακοίνωσε την ίδρυση του ψευδοκράτους. Ήταν 15 Νοεμβρίου του 1983 όταν η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο πάτησε πάνω στο ελληνικό αίμα που χύθηκε και δημιούργησε το έκτρωμα των κατεχομένων.

Σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιτητών πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πορεία προς το τουρκικό προξενείο, βροντοφωνάζοντας «έξω ο Αττίλας από την Κύπρο».

Όπως αναφέρει η ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης: «Ματωμένα σπίτια, γυναίκες μαυροντυμένες, εκκλησιές ερειπωμένες, χωριά κατεστραμμένα, περιουσίες λεηλατημένες, όνειρα διαλυμένα και πόλεις στοιχειωμένες. Όλα αυτά μετά από την «ειρηνευτική επέμβαση» της Τουρκίας στην ελληνική μεγαλόνησο το 1974. Πολλοί σήμερα δεν αναγνωρίζουν εκ των υστέρων την εισβολή και την κατοχή και την βαρβαρότητα με την οποία πραγματοποιήθηκε. Την αντιμετωπίζουν σαν ένα γεγονός που έγινε πριν «πολλά» χρόνια και πρέπει να το αφήσουμε να περάσει με την πάροδο του χρόνου. Μα πως να ξεχάσει κανείς όλους αυτούς τους νεκρούς που άφησε στο πέρασμα του ο Τούρκος εισβολέας; Πώς να σταματήσει κανείς να αναζητά την τύχη των αγνοούμενων; Πώς να δεχτεί κάποιος πως του πήραν την γη του;

Δεν αρκούν όμως τα λόγια να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα ούτε οι «σοφοί» της Κύπρου μας. Αρκεί μια απλή ενημέρωση, ένα σύνθημα στον τοίχο, μια διαμαρτυρία μερικών ατόμων και ένα βλέμμα αγέρωχο που θα δείχνει το δρόμο. Ένα δρόμο περήφανο και ατελείωτο. Ο δρόμος αυτός είναι ο ίδιος με αυτόν που πήρε και ο νεαρός μας ποιητής Ευαγόρας Παλληκαρίδης. «Πήρε μιαν ανηφοριά, πήρε μονοπάτια, να βρει τα σκαλοπάτια, που παν στην λευτεριά». Είναι η καλύτερη επιλογή που έχουμε να κάνουμε προκειμένου να διατηρήσουμε καθαρή την συνείδησή μας και την Κύπρο μας μακριά από τον Τούρκο εισβολέα και καταπατητή που στο πέρασμα του δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Είναι η μόνη μας επιλογή για την δικαίωση αυτού του μαρτυρικού τόπου. Η λευτεριά λοιπόν, η επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες, η κατηγορία της Τουρκίας για τα δεινά που έπραξε στο νησί μας.
Καλό θα είναι να γνωρίζουν τα λόγια του μεγάλου Στρατηγού Θεοδώρου Κολοκοτρώνη πως «Μόνο ένας Έλληνας να μείνει πάντα θα πολεμά και μην ελπίζεις πως την γην του θα την κάνεις δική σου, βγάλ’ το από τον νου σου».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This