Καταγγελία: Συνοδοί με Covid «εισβάλλουν» ανεξέλεγκτοι στο Αττικόν βάζοντας σε κίνδυνο τους καρκινοπαθείς!

«Εκατοντάδες άνθρωποι μπαινοβγαίνουν χωρίς κανέναν έλεγχο και περιφέρονται χωρίς να κρατούν αποστάσεις»

Must Read

Μπορεί ένας καρκινοπαθής να μπαίνει στο νοσοκομείο για να κάνει τη χημειοθεραπεία του και να κολλάει κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω η θεραπεία του και να τίθεται η ζωή του σε κίνδυνο;

Η απάντηση δεν θα μπορούσε παρά να είναι αρνητική για οποιοδήποτε κράτος της δυτικής Ευρώπης. Για την Ελλάδα όμως είναι μια θλιβερή πραγματικότητα και μια ντροπιαστική πρωτοτυπία, που αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως τα νοσοκομεία έχουν «αλωθεί» και η διαχείριση της πανδημίας έχει ξεφύγει ολοκληρωτικά από τα χέρια της κυβέρνησης.

Η παραπάνω καταγγελία έφτασε στα χέρια μας από αναγνώστη της «δημοκρατίας», ο οποίος επώνυμα μας κατήγγειλε πως ο πατέρας του, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο, όταν χρειάστηκε να εισαχθεί για επέμβαση στο Νοσοκομείο Αττικόν, κόλλησε κορωνοϊό. Και αν εν μέρει αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια άτυχη στιγμή, τα όσα μάς διηγήθηκε πραγματικά σοκάρουν.

Όπως μας κατήγγειλε ο Α.Γ., όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο πήγε τον πατέρα του στο Νοσοκομείο Αττικόν για πρώτη φορά ένιωσε μια ανασφάλεια, καθώς οι έλεγχοι που πραγματοποιούνταν ήταν κάτι παραπάνω από ελλιπείς. «Στο πρώτο ραντεβού για χημειοθεραπεία διαπίστωσα με έκπληξη ότι το νοσοκομείο δεν τηρούσε σχεδόν κανένα μέτρο προφύλαξης. Εκτός από την πρώτη φορά που ζητήθηκε το πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο του ασθενούς και όχι του συνοδού» μας είπε χαρακτηριστικά.

Το εντυπωσιακό είναι πως όσο περνούσε ο καιρός και η διασπορά του ιού στην κοινότητα μεγάλωνε τόσο οι έλεγχοι στο νοσοκομείο εξανεμίζονταν. «Βίωνα το εξής παράδοξο… Για να πάρω ένα μπουκαλάκι νερό από το μαγαζί, έπρεπε να φοράω τη μάσκα μου και να περιμένω να αδειάσει για να μπω στο κατάστημα, ενώ μετά έμπαινα στο νοσοκομείο και γινόταν ο κακός χαμός» μας είπε.

«Έκτοτε όσες φορές μπήκα στο νοσοκομείο και πήγαμε με προγραμματισμένο ραντεβού για χημειοθεραπεία, κάνεις δεν έλεγξε εάν υπάρχει αρνητικό τεστ. Στον διάδρομο αναμονής και στο γραφείο των γιατρών δεκάδες ασθενείς και συνοδοί περιμέναμε ο ένας πάνω στον άλλο με μόνο όπλο τη μάσκα. Παρατήρησα ότι σε ολόκληρο το νοσοκομείο συνέβαινε το ίδιο. Εκατοντάδες άνθρωποι μπαινόβγαιναν και περιφέρονταν χωρίς κανέναν έλεγχο για τεστ, χωρίς αποστάσεις, με δυο και τρεις συνοδούς ο καθένας, ο ένας πάνω στον άλλο» μας είπε.

Τα προβλήματα όμως για τον Α.Γ. άρχισαν όταν ο πατέρας του υποτροπίασε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην πτέρυγα της Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Εκεί, όπου υπό κανονικές συνθήκες ο έλεγχος θα έπρεπε να τηρείται ευλαβικά, δεδομένου ότι νοσηλεύονται οι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό ασθενείς. Ωστόσο, τα πράγματα ακόμα και εκεί ήταν διαφορετικά. Όπως μας είπε ο Α.Γ. «μπαίνοντας στην Ογκολογική Κλινική διαπίστωσα πως η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Κανένας έλεγχος, σε κανέναν, εκτός από τον ασθενή. Πλέον είχα πειστεί πως ο πατέρας μου κινδύνευε στο νοσοκομείο περισσότερο απ’ ό,τι στον δρόμο ή σε ένα εστιατόριο».

«Την προηγούμενη νύχτα προτού μπει στο χειρουργείο για μια έκτακτη και αναγκαία επέμβαση, ώστε να κρατηθεί στη ζωή, ακούσαμε έντονη αναστάτωση από τους διαδρόμους. Βγαίνοντας έξω, είδα τους κατάκοπους γιατρούς να φωνάζουν πως το νοσοκομείο έχει γεμίσει θετικά κρούσματα». Ο Α.Γ. μας είπε πως ακόμα θυμάται την απόγνωση στα μάτια των γιατρών και ο ίδιος μας επισήμανε πως θυμάται χαρακτηριστικά τη φράση ενός από αυτούς: «Εμείς πολεμάμε τον εχθρό μόνοι και αβοήθητοι».

«Οι επόμενες ημέρες ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης. Άλλοι έλεγαν ότι η διασπορά προκλήθηκε από σύνοδο και άλλοι από νοσηλευτές. Απομονώθηκε ο θάλαμος όπου εμφανίστηκε ο κορωνοϊός, αλλά στις διπλανές αίθουσες της χημειοθεραπείας μεταφέρθηκαν ασθενείς ύποπτοι για κορωνοϊό προς διερεύνηση. Αποτέλεσμα, οι ίδιες νοσοκόμες και οι γιατροί έπρεπε να εξυπηρετούν τους ασθενείς κορωνοϊού και τους ογκολογικούς μέχρι οι ασθενείς Covid να απομακρυνθούν από εκεί. Τις επόμενες δύο ημέρες επικράτησε φοβερή αναστάτωση σε όλους. Οι γιατροί και νοσηλευτές σε απόγνωση, οι ασθενείς και συνοδοί σε πανικό» είπε κουνώντας το κεφάλι με απόγνωση.

Εντέλει την τρίτη ημέρα ο Α.Γ. έμαθε πως τα κρούσματα εντοπίστηκαν στον θάλαμο που νοσηλευόταν ο πατέρας του, ο οποίος και διαγνώστηκε θετικός. Πρακτικά αυτό σήμανε την αναβολή του χειρουργείου του πατέρα του Α.Γ. για 15 ημέρες αλλά και των χημειοθεραπειών του, μέχρι να αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

«Από φήμες και χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση και χωρίς καμία οδηγία προς τους υπολοίπους μαθαίναμε πια ότι η διασπορά εντός του νοσοκομείου είναι τεράστια. Το πιο γελοίο είναι ότι στο νοσοκομείο για να κάνεις τεστ πρέπει να περιμένεις στα εξωτερικά ιατρεία με άλλους ασθενείς, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη διασπορά από τους θετικούς. Οι συνοδοί για να γυρίσουμε σπίτι έπρεπε να κάνουμε τεστ εξωτερικά με χρέωση δική μας» μας είπε.

Στο όριο της λειτουργικής κατάρρευσης όλες οι κλινικές του ΕΣΥ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Η ιστορία του Α.Γ., τα στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως τα νοσοκομεία βρίσκονται απροστάτευτα απέναντι στο κορωνοϊό και στο όριο της λειτουργικής κατάρρευσης. Και γι’ αυτή την ντροπιαστική εικόνα, οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση, η οποία από καπρίτσιο και νεοφιλελεύθερες εμμονές έχει αφήσει το ΕΣΥ πλήρως ανοχύρωτο.

Σημειωτέον χθες η γενική εφημερία του Νοσοκομείου Αττικόν ήταν ακόμα μία εφιαλτική νύχτα, όπως εφιαλτική ήταν και η γενική εφημερία του «Γεννηματάς» την προηγούμενη εβδομάδα, όπως εφιαλτικές είναι οι εφημερίες στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εδώ και πολλούς μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This