Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ απαντά στις νέες καταγγελίες για το εργατικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ

«Για τα θέματα συντήρησης του μηχανήματος έργου ευθύνεται η γερμανική εταιρεία...», υποστηρίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ

Must Read

Νέα ανακοίνωση, αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα στον ΗΣΑΠ που στοίχισε τη ζωή στον 41χρονο εργοδηγό Πέτρο Γιάμαλη, εξέδωσε η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, απαντώντας στις καταγγελίες για ένα περιστατικό εκτροχιασμού της μοιραίας μηχανής λείανσης τον περασμένο Αύγουστο, στο σταθμό «Βικτώρια».

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΗΣΑΠ, Σπύρος Ρεβύθης, προχώρησε χθες σε σοβαρές καταγγελίες για το δυστύχημα που σημειώθηκε στον ΗΣΑΠ, δημοσιεύοντας φωτογραφίες μέσω των οποίων αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα που τις προάλλες παρουσίασε πρόβλημα στα φρένα, οδηγώντας στο θάνατο τον άτυχο εργοδηγό, τον περασμένο Αύγουστο είχε εκτροχιαστεί, αφήνοντας, παράλληλα, αιχμές για τη συντήρησή του.

Απαντώντας στις καταγγελίες αυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, Νίκος Χαιρέτας, σημείωσε πως «πρώτη φορά βλέπει τις φωτογραφίες από τον εκτροχιασμό το καλοκαίρι». Υπογράμμισε, μάλιστα, πως «το περιστατικό δεν έχει καμία σχέση με το σύστημα πέδησης», αλλά και πως «είναι επιθυμία και της ΣΤΑΣΥ να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια».

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ αναφέρεται πως, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ανάδοχο εταιρεία, η βλάβη που έχει καταγραφεί στο εν λόγω μηχάνημα λείανσης στις 22 Αυγούστου, αφορούσε στο σύστημα λείανσης και ουδεμία σχέση είχε με το σύστημα πέδησης. Ο «εκτροχιασμός» ήταν η μικρή μετατόπιση ενός από τους 6 άξονες του μηχανήματος εκτός τροχιάς. Ο γερανός της ΣΤΑΣΥ, που διακρίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, κλήθηκε προληπτικά, δίχως να χρειαστεί να επιχειρήσει. Η επαναφορά του τροχού έγινε με εργαλεία χειρός.

Όσον αφορά στις καταγγελίες του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ της ΣΤΑΣΥ για περιστατικό φωτιάς σε ίδιο μηχάνημα λείανσης της αναδόχου εταιρείας, στη γραμμή 3 του Μετρό, διευκρινίζεται πως οι εργασίες λείανσης με αντίστοιχο μηχάνημα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει στη γραμμή 3.

Ανεξάρτητο μέλος στην επιτροπή έρευνας του εργατικού δυστυχήματος

Σε ό,τι αφορά, εξάλλου, τη διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος, ο Νίκος Χαιρέτας διευκρίνισε πως θα τοποθετηθεί και ανεξάρτητο μέλος στην επιτροπή έρευνας, επαναλαμβάνοντας πως «για τα θέματα συντήρησης του μηχανήματος έργου ευθύνεται η γερμανική εταιρεία, που έχει αναλάβει μετά από διαγωνισμό αυστηρών προδιαγραφών».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως «η συγκεκριμένη εταιρεία “SCHWEERBAU GMBH & CO KG” κατά τη διενέργεια του διαγωνισμού, προσκόμισε τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για την εκτέλεση του έργου, καθώς και πιστοποιητικά ασφάλειας και υγιεινής για εργασίες λείανσης, που διαθέτει από αναγνωρισμένο, διεθνή φορέα πιστοποίησης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This