Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Έχω αποδεχτεί πλέον ότι αυτό που συνέβη θα με ακολουθεί, προσπαθώ να βρίσκω παντού την ισορροπία»

«Οι συνήθειές μου έχουν αλλάξει στο 100%, πλέον αυτό που εύχομαι είναι να είμαι ευτυχισμένη»

Must Read

Μία αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή η Ιωάννα Παλιοσπύρου, κάνοντας λόγο για την ζωή της πριν και μετά από την επίθεση που δέχτηκε με το βιτριόλι, αλλά και την καθημερινότητά της από εδώ και στο εξής.

Η 35χρονη για πρώτη φορά έδειξε στην κάμερα τα τραύματα που της προκάλεσε η Έφη Κακαράντζουλα και τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα. Το πουκάμισο, η ζώνη και το παντελόνι της είναι σχεδόν λιωμένα…

«Τα είχα κρατήσει μήπως χρειαστούν στο δικαστήριο» υποστήριξε η Ιωάννα, ωστόσο κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Σε ερώτηση αν θα τα κρατήσει, η ίδια απάντησε: «Δεν νομίζω πως θα είναι κάτι που θα ήθελα να το κρατήσω αλλά δεν είμαι σίγουρη».

Τα παιδικά της χρόνια

Η Ιωάννα χαρακτήρισε τα παιδικά της χρόνια όμορφα και ήρεμα. Με την οικογένειά της ήταν ιδιαίτερα δεμένη και η ζωή στην επαρχία ήταν πιο ανέμελη. «Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Τη στιγμή που χρειάστηκε να κάνω το μηχανογραφικό μου ένιωσα ότι ήταν η στιγμή να γνωρίσω κάτι καινούργιο. Το ήθελα πολύ να φύγω τότε. Προσαρμόστηκα πολύ εύκολα και ανέλαβα τις ευθύνες μου. Έβγαλα μια δυναμικότητα από τότε ξεκίνησε ο χαρακτήρας που έχω τώρα. Είπα τώρα είμαι εδώ μόνη μου, έχει έρθει η ώρα να αναλάβεις τις υποχρεώσεις σου» είπε αρχικά.

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως στο δεύτερο έτος του πανεπιστημίου είπε ότι ήρθε η ώρα να μπει στον χώρο της εργασίας και αυτό προσπάθησε να κάνει, για οικονομικούς λόγους. «Η οικογένεια μου έκανε ότι μπορούσε αλλά δεν ήθελα να τους επιβαρύνω. Ήταν κάτι που ανησύχησε τότε τους γονείς μου. Φοβήθηκαν μην αμελήσω τα μαθήματα μου. Τα έκανα και τα δυο παράλληλα. Τελείωσα το Πανεπιστήμιο στην ώρα του» τόνισε η Ιωάννα και συνέχισε: «Ήμουν παιδί ήπιων τόνων. Δεν είχα εντάσεις στην εφηβεία. Ο αδερφός μου είναι δίπλα μου. Είμαστε δίδυμα. Κάναμε παρέα, αλλά όχι πολύ γιατί δεν έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα. Πιο πολύ είμαι εγώ προστατευτική προς εκείνον νομίζω. Δεν έχω εισπράξει κάποια αγωνία εκτός από την φυσιολογική από τους γονείς μου. Μου έχουν δείξει εμπιστοσύνη. Τα όνειρα μου ήταν όπως όλων των παιδιών. Να μπορέσεις να σταθείς στα πόδια σου, να γνωρίσεις φίλους, να πετύχεις επαγγελματικά, να συλλέξεις εμπειρίες. Κάπως έτσι νομίζω. Γενικά μου αρέσει σαν άνθρωπος να κρατάω μια ισορροπία σε όλα τα επίπεδα στη ζωή».

Μιλώντας για τις φίλες της ανέφερε: «Για τα κορίτσια που είδατε στο δικαστήριο, τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει μια πολύ όμορφη φιλία, αυτό φάνηκε και στη δίκη μου περίπτωση, μετά την επίθεση που δέχθηκα, ήταν δίπλα μου δίνοντας μου πολύ κουράγιο. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Ξέρω ότι είναι δίπλα μου και στα κακά και στα καλά».

Οι πρώτες στιγμές

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε αναφορά στην στιγμή της επίθεσης, επισημαίνοντας πως έτρεξε ενστικτωδώς στο φαρμακείο για να τη βοηθήσουν. Στο πλευρό της στάθηκε από την πρώτη στιγμή η οικογένειά της, με την μητέρα της να γίνεται στήριγμα για την ίδια, ενώ όπως είπε ο πατέρας της ήταν πιο ευαίσθητος.

Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί και ψυχολόγοι της είπαν να μην πάει στο δικαστήριο, η ίδια ανέφερε πως θέλει να αντιμετωπίζει ό,τι την τρομάζει.

«Τις πρώτες ημέρες που βρισκόμουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου δεν μπορούσε να μπει κάποιος μέσα. Για λόγους ασφαλείας, γιατί δεν ξέραμε ποιος μου είχε επιτεθεί και έπρεπε να με προστατεύσουν. Δυο φίλες μου με είδαν λίγες ημέρες μετά για ψυχολογικούς λόγους», είπε η 35χρονη και συμπλήρωσε: «Ήμουν χαμένη εκείνο το διάστημα. Όταν μου δόθηκαν οι απαντήσεις που μου δόθηκαν είπα ότι θα το πολεμήσω και θα τα καταφέρω. Άλλαξε η ψυχολογία μου. Ήταν σα να έβαλα μια παρένθεση και να δόθηκαν κάποιες απαντήσεις, να το έβαλα στην άκρη».

Η επόμενη ημέρα

Η Ιωάννα εξήγησε ότι πλέον έχει αποδεχτεί πως αυτό που της συνέβη θα την ακολουθεί. «Έχω επιλέξει η ζωή μου να συνεχίσει και να το κουβαλάω χωρίς να με βαραίνει και να με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Προσπαθώ κάθε φορά να βρίσκω μια ισορροπία. Οι άνθρωποι είμαστε πολύ δυνατοί αλλά δεν χρειάζεται να έρθουν έτσι τα πράγματα για να το ανακαλύψουμε» σημείωσε, ενώ επεσήμανε πως έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, αφού μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο τα εννέα χειρουργεία.

Μάλιστα, έδειξε τις μάσκες της και τόνισε ότι τις φορά πάντα. «Τη μάσκα τη φοράω συνέχεια. Τη βγάζω μόνο για να φάω και να κάνω μπάνιο. Στο πρόσωπο, στο λαιμό μου και στα χέρια μου είμαι γεμάτη ουλές. Στο σώμα φοράω μια ειδική μπλούζα. Στο μάτι κάνω ειδική περιποίηση γιατί κινδύνεψε. Οι συνήθειες μου έχουν αλλάξει 100%. Ο ψυχίατρος μου ζητάει να βγαίνω και να βλέπω φίλους. Προσπαθώ να το κάνω», τόνισε, δίνοντας παράλληλα το δικό της μήνυμα: «Αυτό που ονειρεύομαι είναι να είμαι ευτυχισμένη. Αυτό το πως το μεταφράζει κάποιος διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ευτυχία είναι να αγαπιέσαι. Να μπορείς να αισθάνεσαι και να ευχαριστιέσαι τις μικρές στιγμές της ζωής με τους ανθρώπους που είναι δίπλα σου».

Το δικαστήριο και το podcast που ξεκινά

Σε ερώτηση για το δικαστήριο και πώς το έζησε η 35χρονη είπε πως ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά την πρώτη ημέρα. «Ήρθε ξανά στη μνήμη μου όλος ο πόνος. Όταν την είδα δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον θυμό μου. Είχα για μια ώρα ταχυκαρδία. Οι δικοί μου φοβόντουσαν για το πώς θα το αντιμετωπίσω. Δεν περίμενα να πάρω απαντήσεις, αλλά ήλπιζα. Ήλπιζα να βρεθεί κάτι που θα μπορούσα να το δικαιολογήσω αυτό, όμως δεν υπήρχε κάτι παραπάνω» υπογράμμισε.

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στην συνεργασία της με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τα podcast που ξεκινά είπε: «Μου αρέσει το podcast σαν ιδέα. Δεν έχει να κάνει με την εικόνα. Εχει να κάνει καθαρά με το μήνυμα που θέλει να περάσει κάποιος. Το συζητήσαμε. Το concept είναι ότι θα μιλάω με κάποιους ανθρώπους που έχουν περάσει κάτι δύσκολο, χωρίς να στεκόμαστε στις λεπτομέρειες, πως τα κατάφεραν και τι τους έδωσε δύναμη. Θέλω να περάσω το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ελπίδας».

Η γιατρός και η αποκατάσταση

Στη συνέχεια πήρε την σκυτάλη και η γιατρός της Ιωάννας λέγοντας πως το πιο σημαντικό ήταν το πρώτο χειρουργείο γιατί ακόμη δεν ήξεραν πόσο βαθιά έχει πάει το έγκαυμα.

«Λίγο πριν φύγει η Ιωάννα από το νοσοκομείο είδε το πρόσωπο της για πρώτη φορά και το περάσαμε μαζί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει εννέα χειρουργεία, ενώ η Ιωάννα έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. Το ιδανικό θα ήταν να αλλάξουμε το καμένο δέρμα με ένα φυσιολογικό. Δεν έχουμε χρονικό πλάνο, θα δούμε αν θα πάει καλά, αν θα έχει επιπλοκές. Θα πηγαίνουμε βήμα βήμα. Όσο αντέχει η Ιωάννα θα κάνουμε πράγματα. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες» υποστήριξε.

Η φίλη της Ιωάννας

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και μια από τις καλύτερες φίλες της, η Βικτώρια, κάνοντας λόγο για την πρώτη φορά που είδε την Ιωάννα στο νοσοκομείο και την συμβολική κίνηση που έκαναν στο δικαστήριο φορώντας μάσκες.

«Αρχικά μίλησα με τη μαμά της για να δω ότι είναι καλά. Δεν μας επέτρεπαν σε πρώτη φάση, ούτε σε δεύτερη να πάμε να τη δούμε στο νοσοκομείο. Με συννενόηση με τους γιατρούς την είδαμε. Την είδα χωρίς γάζες. Ούτε να την περιγράψω μπορώ αυτήν την εικόνα. Μπήκα στο δωμάτιο και πάγωσα. Λέω δεν γίνεται αυτή η εικόνα να είναι η Ιωάννα, αλλά λέω ηρέμησε είναι ζωντανή. Δε γινόταν να μιλήσει, από τη μια πλευρά δεν έβλεπε. Πήγα από την άλλη για να με βλέπει» είπε αρχικά.

Η Ιωάννα είδε τον εαυτό της πριν βγει από το νοσοκομείο, 3,5 μήνες μετά. Η Ιωάννα έχει χάσει βασικά πράγματα που εμείς τα έχουμε και δεν θα ξαναυπάρξει. Τα μαλλιά της δεν υπάρχουν, το κούτελο της, ο λαιμός της. Δεν είναι αυτό που φαίνεται έξω. πολλοί είδαν την Ιωάννα την εβδομάδα μόδας και είπαν είναι ΟΚ. Αλλά δεν είναι ΟΚ» τόνισε η Βικτώρια.

Σε ο,τι αφορά στην μάσκα που φορέσαν στο δικαστήριο οι φίλες της Ιωάννας, η Βικτώρια επεσήμανε: «Η μάσκα που φορέσαμε στο δικαστήριο δεν μας άφηνε να αναπνεύσουμε. Βάλαμε τη μάσκα για να μπούμε στην θέση της Ιωάννας. Στο δικαστήριο βλέπαμε έναν άνθρωπο που άκουγε τι έκανε και δεν αντιδρούσε. Η δικαιοσύνη για την Ιωάννα είναι μόνο ηθική. Η Ιωάννα δεν θα είναι ξανά όπως πριν, όσο σκληρό και αν ακούγεται. Όσο ζει μπορεί να κάνει τα πάντα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This