Μάριος Θεμιστοκλέους: «Μπορεί να υπάρξουν διορθωτικά μέτρα, αλλά όχι γενικό lockdown»

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα κάνουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο, πιστεύω ότι μέχρι την επόμενη άνοιξη θα έχουμε αυτή την πληροφορία»

Must Read

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διορθωτικές κινήσεις σε ό,τι αφορά στα μέτρα άφησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, όσο οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, κάνοντας σαφές πως δεν θα πάμε σε lockdown.

«Δεν μυρίζει lockdown, το ξεκαθάρισε και ο υπουργός Υγείας ότι δε θα πάμε σε lockdown. Ο καλύτερος τρόπος για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας απέναντι στην πανδημία είναι να εμβολιαστούμε. Έχουμε μια πίεση στο σύστημα υγείας που μέχρι στιγμής είναι διαχειρίσιμη», ξεκαθάρισε.

Όπως είπε, οι δείκτες που ανησυχούν περισσότερο την κυβέρνηση είναι οι νοσηλείες και οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία. «Παρακολουθούμε την κατάσταση, ενισχύεται το ΕΣΥ, ενισχύεται και από τον ιδιωτικό τομέα με την επίταξη υπηρεσιών. Δεν είναι εύκολη η κατάσταση αλλά είναι διαχειρίσιμη», εξήγησε και συμπλήρωσε: «Μας απασχολεί και ο δείκτης των θανάτων, φυσικά. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι ο εμβολιασμός και εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε. Φυσικά οι θάνατοι μας στεναχωρούν».

«Μπορεί να υπάρξουν διορθωτικά μέτρα, αλλά όχι γενικό lockdown»

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι ναι μεν θα υπάρξουν κι άλλες κινήσεις σε ό,τι αφορά στα μέτρα αλλά όχι καθολικοί περιορισμοί.

«Διορθωτικές κινήσεις ή μέτρα μέχρι τις γιορτές, χωρίς να συζητάμε για lockdown, μπορεί να υπάρξουν. Αλλά δε θα υπάρξουν γενικευμένα μέτρα lockdown. Η πανδημία είναι εδώ και δε θα φύγει με μαγικό τρόπο. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους και όπου εξωτερικά υπάρχει συνωστισμός», υπογράμμισε.

«Δε θα αλλάξει ο τρόπος που πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ»

Σε ό,τι αφορά στο σούπερ μάρκετ, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας εξήγησε πως είναι ποινικό το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων και έχει πρόστιμο 5.000 ευρώ.

«Όσοι το διέπραξαν, διέπραξαν ποινικό αδίκημα με βαριές ποινές. Τα σούπερ μάρκετ είναι ξεχωριστή κατηγορία, επειδή αφορά σε είδη πρώτης ανάγκης. Είναι ελάχιστες οι δραστηριότητες στις οποίες μπορεί κάποιος να κινείται χωρίς τεστ. Δε είναι πιθανό να αλλάξει αυτή τη στιγμή ο τρόπος που πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ, γιατί εξυπηρετεί πρώτες ανάγκες. Η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, ή ηλικιακές, δεν εξετάζονται αυτή τη στιγμή», σημείωσε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι σύντομα θα υπάρξουν διευκρινιστικές οδηγίες σε ό,τι αφορά στη νόσηση και την αναμνηστική δόση, ενώ τόνισε πως αυτή τη στιγμή το πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύει για όσους δεν ανήκουν στις ομάδες που ανακοινώθηκαν για την τρίτη δόση.

«Δεν έχει αποφασιστεί αν θα κάνουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο, πιστεύω ότι μέχρι την επόμενη άνοιξη θα έχουμε αυτή την πληροφορία»

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε πως δεν τίθεται θέμα για την προστασία που δίνει το εμβόλιο.

«Δισεκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και έχουν προστατευθεί από το εμβόλιο. Από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, είναι μια σκληρή ομάδα που δε θα πειστεί, και αυτοί που φοβούνται. Στους δεύτερους απευθυνόμαστε», σχολίασε και κατέληξε: «Δεν έχει αποφασιστεί αν θα κάνουμε κάθε χρόνο το εμβόλιο, πιστεύω ότι μέχρι την επόμενη άνοιξη θα έχουμε αυτή την πληροφορία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This