Αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα Χριστούγεννα: Πάει για νέα μέτρα η κυβέρνηση;

Έρχονται αυστηρότεροι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους από αρχές Δεκέμβρη;

Must Read

Μαύρο τοπίο διαμορφώνεται σε σχέση με την πανδημία μέρα με τη μέρα στη χώρα μας. Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, ο αριθμός των θανάτων είναι τριψήφιος. Το 4ο κύμα του ιού σαρώνει με αμείωτους ρυθμούς, ενώ η υγειονομική εικόνα πάει από το κακό στο χειρότερο. Μέσα σε όλο αυτό το άσχημο κλίμα, δεν υπάρχουν σημάδια περιορισμού της νόσου, με την κυβέρνηση να επιμένει ότι δεν πρόκειται να οδηγηθεί η χώρα σε lockdown.

Κρίσιμες οι επόμενες 9 μέρες για τα Χριστούγεννα 

Οι τελευταίες ημέρες του μήνα φαίνεται πως θα κρίνουν τις νέες αποφάσεις της κυβέρνησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιμένει τις επόμενες 9 ημέρες για να αποφασίσει εάν θα πάρει νέα μέτρα, τα οποία και θα εφαρμοστούν μέσα στις γιορτές. Αρχές του Δεκέμβρη η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και το κυβερνητικό επιτελείο θα γνωρίζουν με απλά λόγια πώς θα κάνουν οι πολίτες Χριστούγεννα.

Με τα σημερινά δεδομένα δεν υπάρχει θέμα lockdown στη χώρα διαμηνύει η κυβέρνηση, ωστόσο ο κλοιός σφίγγει και οι ειδικοί δεν σταματούν να εισηγούνται επιπλέον μέτρα, όπως διπλή μάσκα και rapid test και στα σούπερ μάρκετ.

Και όλα αυτά, την ώρα που η Αυστρία επαναφέρει το μέτρο του lockdown, ενώ Γερμανία και πολλές Ευρωπαικές χώρες φαίνεται να το έχουν θέσει για τα καλά στο τραπέζι των συζητήσεων.

Αυτό είναι το «καλό» και το «κακό» σενάριο

Σύμφωνα τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, το καλό σενάριο είναι το κύμα της πανδημίας να κορυφωθεί την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Στον αντίποδα, το κακό σενάριο είναι η κορύφωση να υπάρξει μετά τα Χριστούγεννα, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, φέρνει την κυβέρνηση ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων.

Πλεύρης: Γιατί δεν θα γίνει lockdown

«Lockdown δεν θα γίνει για επιστημονικούς λόγους. Έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. Ούτε στην Επιτροπή των Επιστημόνων πλέον καταγράφεται τάση εισήγησης lockdown» δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών είναι φανερό ότι τυχόν lockdown θα είναι το τελευταίο μέτρο που θα ληφθεί αν και εφόσον η κατάσταση δεν είναι διαχειρίσιμη.

Θα προηγηθούν άλλες στοχευμένες κινήσεις;

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, αν το μείγμα των μέτρων που εφαρμόζεται δεν αποδώσει, να προχωρήσει σε νέους, αυστηρότερους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Η αξιολόγηση θα γίνει την 1η του Δεκέμβρη. Η εικόνα της πανδημίας, το ιικό φορτίο και η πίεση στο ΕΣΥ θα αποτελέσουν τους βασικούς λόγους για τις όποιες αποφάσεις ακολουθήσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Θάνος Πλεύρης: «Όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση θα λαμβάνονται μέτρα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This