Με τις καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα η δίκη του «Δρ Θάνατος»!

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία 12 καρκινοπαθών, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών!

Must Read

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη του «Δρ Θάνατος», του ψευτογιατρού, Νίκου Κοντοστάθη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία 12 καρκινοπαθών, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιών, αλλά και για 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας ασθενών!

Με το υπ’ αριθμ. 2091/21 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ο 47χρονος ψευτογιατρός, που συστηνόταν ως «Νίκος Κόντος», δικάζεται για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Υπενθυμίζεται πως ο ψευτογιατρός φέρεται έπεισε τα θύματά να σταματήσουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν τις δικές του ανορθόδοξες μεθόδους προκειμένου να θεραπευθούν. Η δίκη θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου, καθώς λήγει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του ψευτογιατρού και ο κατηγορούμενος θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, εάν μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει καταδικαστική απόφαση.

Η δίκη άρχισε, μετ´ εμποδίων στις 12 Νοεμβρίου. Ο «Dr Kontos», όπως συνήθιζε να συστήνεται ο ψευτογιατρός, δεν μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο δηλώνοντας πως νοσεί. Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ενόρκων και η νομιμοποίηση των παραστάσεων των δικηγόρων υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας.

Εκτός απροόπτου σήμερα θα αρχίσουν οι καταθέσεις των συνολικά 61 μαρτύρων που έχουν κληθεί στη δίκη. Μαζί του στο εδώλιο κάθονται ακόμα 16 άτομα, γιατροί, μέλη Δ.Σ. ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός – γιατρός στο επάγγελμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This