Διαχωρισμός εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων και στις λίστες του ΕΟΔΥ

Για να δοθεί «μια ξεκάθαρη εικόνα όσο αφορά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου», κατά τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ.

Must Read

Δυο λίστες θα περιλαμβάνει προσεχώς η καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Θεοκλής Ζαούτης. Σε αυτές θα γίνεται ξεχωριστή αναφορά σε κρούσματα, νοσηλείες και θανάτους για εμβολιασμένους και ξεχωριστή για ανεμβολίαστους και αυτό, για να δοθεί «μια ξεκάθαρη εικόνα όσο αφορά στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου».

«Έως την επόμενη εβδομάδα, στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτών θα προστεθούν επιπλέον στοιχεία, καθώς θα υπάρχει στο εξής ξεχωριστή αναφορά στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους στους αριθμούς κρουσμάτων, νοσηλειών και θανάτων», είπε ο κ.Ζαούτης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ τα… μάζεψε αναφορικά με το θέμα της καταγραφής των νεκρών του κορωνοϊού (σ.σ. μετά και το άδειασμα από τον Υπουργό Υγείας ίσως; ), αφού υποστήριξε ότι θα καταθέσει πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο να υπάρχει ενιαίος τρόπος καταγραφής.

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρίνουμε αν υπερεκτιμούμε ή δεν εκτιμούμε αρκετά τους θανάτους, γιατί δεν υπάρχει ενιαίος τρόπος καταγραφής των θανάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε, κόντρα σε προηγούμενες δηλώσεις του ότι το σύστημα καταγραφής θα αλλάξει γιατί ίσως να είμαστε λίγο υπερβολικοί.

Και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα στην Αγγλία, ο ορισμός του θανάτου από covid είναι άτομα που πεθαίνουν από covid εντός 28 ημερών, δηλαδή αν κάποιος είναι στην ΜΕΘ παραπάνω από 28 μέρες και πεθάνει δεν τον μετράνε σαν θάνατο από covid. Ή στην Ισπανία πρέπει ο ασθενής για να καταγραφεί, να πεθάνει από covid εντός των νοσοκομείων. Εμείς ακολουθούμε από την αρχή της πανδημίας τον ορισμό του ΠΟΥ, όπου δεν υπάρχει τοπικός ή χρονικός περιορισμός».

Σύμφωνα με τον κ.Ζαούτη αυτή τη στιγμή (σ.σ. αργότερα όμως; ) δεν τίθεται θέμα lockdown και παρότι επιφυλακτικός, ήταν σχετικά αισιόδοξος για το πώς θα πάει η κατάσταση ως τα Χριστούγεννα.

Σε ότι αφορά την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης, ο Πρόεδρος ο ΕΟΔΥ επεσήμανε: «Ο κορωνοϊός δεν θα εξαφανιστεί,  θα γίνει ένας εποχιακός ιός που θα τον αντιμετωπίζουμε συνέχεια και το κύριο όπλο που έχουμε είναι ο εμβολιασμός. Αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε το διάστημα ανοσίας μετά την τρίτη δόση. Είναι πολύ πιθανό η τρίτη δόση να μας δώσει μια πιο μακρόχρονη ανοσία και θέλω να πιστεύω πως θα φτάσουμε στον χρόνο. Πολύ πιθανόν, να χρειάζεται ετήσια χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου. Η πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This