Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος κατά ανεμβολίαστων ιερέων: «Κρέμασμα θέλουν, εμ τι;»

«Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»

Must Read

Προ ημερών ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος είχε χαρακτηρίσει «ψεκασμένους» όσους ιερείς δεν έχουν εμβολιαστεί γιατί πιστεύουν ότι «θα μπει μέσα τους ο σατανάς» και σήμερα επανήλθε σχολιάζοντας για το θέμα: «Κρέμασμα θέλουν, εμ τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες, όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».

Σύμφωνα με τον κ.Χρυσόστομο «οι αρνητές ιερείς θέτουν εαυτόν εκτός Εκκλησίας καθώς δεν πειθαρχούν στις αποφάσεις της Συνόδου και του Οικουμενικού Πατριάρχη», ενώ  πρόσθεσε: «Ο σατανάς έχει επιτραπεί από τον ίδιο το θεό να μας ‘’πειράζει’’. Από την επιδεκτικότητα του ανθρώπου αν γίνεται όργανο του σατανά, όπως εν προκειμένω γίνονται αυτοί που δεν ακούνε τη φωνή της Εκκλησίας».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης αναφέρθηκε στη δυσκολία της λήψης μέτρων κατά των συγκεκριμένων ιερέων, ειδικά στα μοναστήρια, λέγοντας όμως ότι «ο Επίσκοπος έχει τη δυνατότητα να πει στον ηγούμενο ‘δεν θα εξομολογήσεις, δεν θα λειτουργήσεις μέχρι νεοτέρας’».

Έδωσε μάλιστα και συγκεκριμένο παράδειγμα για να υποστηρίξει την άποψή του, το μοναστήρι του Αγίου Διονύσου: «Κρύβονται οι καλόγεροι που κάνουν το εμβόλιο από τον ηγούμενο. Ένας καλόγερος που εμβολιάστηκε και το έμαθε ο ηγούμενος, μετά δεν του έδινε το χέρι να το φιλήσει για να μην τον κολλήσει και δεν τον άφηνε να λειτουργήσει. Αντί να τρίζει ο ζυγός, τρίζει τ’ αλέτρι».

Κατά τον κ.Χρυσόστομο πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός «για όλους όσοι μισθοδοτούνται από το ελληνικό δημόσιο ή από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου χωρίς διαχωρισμούς εάν πρόκειται για παπά, δεσπότη ή αστυφύλακα», ενώ για τα νέα μέτρα που προβλέπουν ελέγχους των πιστών στις Εκκλησίες και την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου, σχολίασε: «Είναι λογικό και πως δεν μπορεί ο παππάς, ο νεωκόρος ή ο επίτροπος που προσφέρει εθελοντικά να κάνουν ελέγχους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This