Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «παρέκαμψε» την κυβέρνηση και επέλεξε τον Χ, Γκόρτσο!

Μεγάλη τιμή για τον καθηγητή Χρήστο Γκόρτσο και για την Ελλάδα: Εξελέγη μέλος του «Εφετείου» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Must Read

Ο καθηγητής οικονομικού δημόσιου δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Χρήστος Γκόρτσος εξελέγη, ύστερα από πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του “European Securities and MarketsAuthority” (ESMA), μέλος του “Board of Appeals”, δηλαδή μέλος του «Εφετείου» της.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Γκόρτσος εξελέγη, δίχως καμμία παρέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης αλλά με ευθεία πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος του «Εφετείου», δηλαδή δικαστικού οργάνου, της “European Securities and MarketsAuthority” που είναι ο ευρωπαϊκός φορέας ρύθμισης και εποπτείας της κεφαλαιαγοράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Πρόκειται για τεράστια τιμή, που γίνεται για πρώτη φορά για Έλληνα νομικό επιστήμονα, και μάλιστα με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!

Μην περιμένετε να δείτε τα απανταχού και πάσης φύσεως κυβερνητικά φερέφωνα να προβάλλουν την  τεράστια τιμή που έγινε στον κ. Γκόρτσο αλλά και στην Ελλάδα.  Γι’ αυτούς ο κ. Γκόρτσος έχει ένα πολύ μεγάλο «μειονέκτημα».  Είναι «πνευματικό παιδί» του τ. ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου.  Τον είχε ξεχωρίσει από φοιτητή για τις ικανότητές του και είχε πάρει την πρωτοβουλία μετάκλησής του από το Πάντειο Πανεπιστήμιο στη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ.  Εκεί ο κ. Γκόρτσος οργάνωσε έναν πρότυπο κλάδο της Νομικής, το «οικονομικό δίκαιο», σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.  Επιπλέον ο κ. Γκόρτσος διδάσκει σε πολλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελβετία.

Είναι βέβαιον ότι ο «μιντιακός μηχανισμός» της προβολής των «εκλεκτών» της παρέας Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου δεν πρόκειται να προβάλει την τεράστια επιτυχία της εκλογής του καθηγητή Χρήστου Γκόρτσου, όπως άλλωστε έγινε και για την κα Φαίη Παζαρτζή, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ που εξελέγη, πρώτη γυναίκα, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  του ΟΗΕ.  Διότι και οι δύο αυτοί κορυφαίοι επιστήμονες τυχαίνει να είναι, κατά κάποιο τρόπο, της «σχολής» Προκόπη Παυλόπουλου, που προκαλεί αλλεργία στους υποτιθέμενους «άριστους» που όμως προωθούν «μετριότητες».

Μία σημαντική υπενθύμιση: Το ποιοι είναι οι «εκλεκτοί» του κ. Μητσοτάκη και της κας Σακελλαροπούλου το είδαμε στην περίπτωση της καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κας Ευγενίας Πρεβεδούρου.  Την οποία επέλεξαν για δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και απερρίφθη «μετά πολλών επαίνων» από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.  Επρόκειτο για κόλαφο για την Ελλάδα, που τα προσκείμενα στον κ. Μητσοτάκη και την κα Σακελλαροπούλου ΜΜΕ «έθαψαν», για να κρύψουν την προσβολή που υπέστη η Ελλάδα.

Τι να γίνει;  Το αίμα νερό δε γίνεται.  Στη γραμμή της νοοτροπίας του σημιτέϊκου ο κ. Μητσοτάκης και η κα Σακελλαροπούλου προτιμούν την αποθέωση της μετριότητας, αφού η αριστεία – και μιλάμε για την πραγματική αριστεία και όχι την «αριστεία» του Μαξίμου – τους προκαλεί αλλεργία.  Διότι οι πραγματικά άριστοι έχουν προσωπικότητα και ανεξαρτησία γνώμης και δεν δέχονται να γίνουν χειροκροτητές και νεροκουβαλητές του συστήματος….

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This