Μπλακ άουτ στο ΣτΕ: Τι θα γίνει με τις εκκρεμείς δίκες

Απίστευτα γεγονότα στην Ελλάδα του 2021

Must Read

Ανεστάλησαν από σήμερα, Δευτέρα μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου οι εργασίες του Συμβουλίου της Επικρατείας λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του κτιρίου που στεγάζει το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε μέσα στο σαββατοκύριακο λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση η λειτουργία του ΣτΕ μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτριος Σκαλτσούνης αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω βλάβης του μετασχηματιστή μέσης τάσεως, δεν είναι δυνατή η ηλεκτροδότηση του κτιρίου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Χρόνος αποκατάστασης εκτιμάται η Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου. Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή συνιστά λόγο ανωτέρας βίας, ως εκ του ότι η λειτουργία των υπηρεσιών του Δικαστηρίου εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων για τη Διοικητική Δικαιοσύνη (ΟΣΔΔΥΔΔ), αλλά και για λόγους ασφάλειας και υγιεινής, αναστέλλονται οι εργασίες του Δικαστηρίου τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, Τρίτη 30 Νοεμβρίου και Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021».

Τι θα γίνει με τις προθεσμίες

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο πρόεδρος του ΣτΕ ως προς τις προθεσμίες που λήγουν για την προσφυγή στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο.

«Οι προθεσμίες που λήγουν κατά τις τρεις αυτές ημέρες λήγουν την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021. Ειδικώς, οι δηλώσεις του άρθρου 33 παρ. 6 του π.δ. 18/1989 περί παράστασης των διαδίκων χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο για τις υποθέσεις που συζητούνται στις 2 Δεκεμβρίου 2021 μπορεί να υποβληθούν μέχρι τις 14:00 της ημέρας αυτής.

Μετά την αποκατάσταση της λειτουργίας του Δικαστηρίου, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία συζήτησης των υποθέσεων που φέρονται προς συζήτηση κατά τις ημέρες αναστολής των εργασιών του» αναφέρεται στην ανακοίνωση ο κ. Σκαλτσούνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This