Τα ΚΕΠ μπαίνουν στη «μάχη» για τις 100.000 εκκρεμείς άδειες οδήγησης

Must Read

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βελτίωσης της εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς και της αντιμετώπισης των διάφορων προβλημάτων που έχουν προκύψει στην έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης, διπλωμάτων κυκλοφορίας, κλπ., σκοπεύει να ενεργοποιήσει ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε τη βαρύτητα που δίνει σε θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από το Γενικό Διευθυντή της υπηρεσίας Ηλία Δόλγυρα και το στελεχιακό δυναμικό να εργαστούν συστηματικά, προκειμένου να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του όγκου των αιτημάτων έκδοσης νέων αδειών οδήγησης.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί η στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο διενέργειας και υλοποίησης των εξετάσεων για τους νέους οδηγούς.

Ο περιφερειάρχης Αττικής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Α. Καραμανλή με τη νομοθετική ρύθμιση που εκδόθηκε στις 31 Αυγούστου και δίνει λύση στα προβλήματα που αφορούσαν τη διενέργεια των εξετάσεων αδειών οδήγησης.

«Η παρουσία μου στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών τη δεύτερη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, σηματοδοτεί την ενεργοποίηση και την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών και αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και ταλαιπωρούν 100.000 συμπολίτες και χιλιάδες επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου, προβλέπεται η σύσταση ομάδων εργασίας με στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών. Μάλιστα, οι ομάδες αυτές θα εργαστούν και πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου τους, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα για την έκδοση 100.000 νέων αδειών οδήγησης.

Στο «παιχνίδι» και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, προετοιμάζεται η πλήρης ενεργοποίηση του Τμήματος Εξυπηρέτησης Αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ΚΕΠ.

Όλα τα ΚΕΠ της Περιφέρειας Αττικής θα απευθύνονται σε ένα και μοναδικό σημείο, από το οποίο και θα παραλαμβάνονται οι τελικές πράξεις (διπλώματα, άδειες κυκλοφορίας κ.λπ.), ούτως ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος εξυπηρέτησης των πολιτών.

Όπως επισημάνθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Δόλγυρα, τα αιτήματα για τις νέες άδειες οδήγησης μπορεί να έχουν διεκπεραιωθεί ακόμη και εντός τριμήνου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών, κάλεσε όλα τα στελέχη να συμβάλλουν με την εμπειρία και τη γνώση τους στην καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών, οι οποίες δέχονται σε ετήσια βάση πάνω από 2 εκατ. πολίτες.

Παράλληλα, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Μεταφορών και ΚΤΕΟ Γιώργος Αγγελόπουλος, χαρακτήρισε ως βαρύνουσας σημασίας το γεγονός της επίσκεψης του κ. Πατούλη στη συγκεκριμένη Διεύθυνση και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία και με το υπουργείο Μεταφορών, θα έχει βελτιωθεί σημαντικά ο τρόπος διεξαγωγής και έκδοσης αδειών οδήγησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This