Δίκη ψευτογιατρού: «Μας έλεγε ότι ο όγκος υποχωρεί»

Η μητέρα 14χρονης ζήτησε συγνώμη από τη νεκρή κόρη της που τον εμπιστεύτηκε

Must Read

Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η μητέρα της 14χρονης Δέσποινας πως η κόρη της έχασε τη ζωή της, ακολουθώντας την θεραπεία του ψευτογιατρού Dr Kontos.

«Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατήσει τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας. Αυτό που θέλω να πω στο παιδί μου είναι συγνώμη.

…Προσπαθούμε να σηκωθούμε στα πόδια μας γιατί έχουμε άλλο ένα παιδί.

Αυτό το τέρας δεν είχε σκοπό μόνο το οικονομικό όφελος, αλλά και την ικανοποίηση της εγκληματικής του φύσης. Ήθελε να δει το παιδί μας να αργοπεθαίνει με βασανιστικό τρόπο κι εμάς να είμαστε έρμαια στα χέρια του.

Κανένα κτήνος, κανένα τέρας δεν μπορεί να λεηλατεί τις τελευταίες στιγμές ενός παιδιού. Η αλήθεια είναι γραμμένη με το αίμα των παιδιών μας», ανέφερε στην κατάθεση της η μητέρα της 14χρονης Δέσποινας.

«Μας έπεισε τόσο πολύ που σταματήσαμε κάθε ενέργεια. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2016 μας είπε ότι η θεραπεία είμαι έτοιμη. Αρχικά ήταν να μας δει σε νοσοκομείο αλλά μετά πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι θα έρθει σπίτι. Μου έκανε εντύπωση πως ένας τόσο μεγάλος γιατρός ερχόταν στο σπίτι, αλλά μας είπε ότι δεν ήθελε να τον δουν άλλοι γιατροί γιατί εκείνος επέλεγε 10 ασθενείς το χρόνο και εκείνοι θα ήθελαν τη θεραπεία για τους ασθενείς τους. Ήταν ένα πρόγραμμα πολύπλοκο. Το παιδί όλη την ημέρα έπρεπε να παίρνει φάρμακα και βιταμίνες. Έπρεπε το πρωί να παίρνει 13 βιταμίνες και άλλες 20 μέσα στην ημέρα. Το παιδί δυσκολευόταν να τα πάρει όλα αυτά. Δεν μπορούσε να τα καταπιεί. Τον έπαιρνα τηλέφωνο και του έλεγα να αναπροσαρμόσει την αγωγή. Μου είπε “αν θέλετε να την καμαρώνετε νυφούλα πρέπει να τα κάνει όλα αυτά”. Όταν το παιδί είχε ναυτίες και τάση για εμετό και τον έπαιρνα τηλέφωνο μου έλεγε ότι έβγαινε από το χειρουργείο…» ανέφερε στην κατάθεση της.

«Αρχές Σεπτεμβρίου το παιδί σηκώθηκε και μου είπε ότι θέλει να πάει στο δωμάτιο του να ακούσει μουσική. Ήταν χαρούμενο, ζωντανό. Μου λέει εκείνος, “ορίστε επιβεβαιώνεται η θεραπεία”. Τον Οκτώβριο μας έκλεισε ραντεβού σε συγκεκριμένο κέντρο για μαγνητικό τομογράφο. Μας έστειλε να βρούμε ένα γιατρό. Εκεί ο σύζυγος μου αναζητά τον γιατρό και του είπε ότι “ερχόμαστε από τον γιατρό Κόντο” και εκείνος ανταποκρίθηκε κανονικά. Μας είπε ότι χρειάζεται παραπεμπτικό. Ο γιατρός είπε στον σύζυγο μου ότι ο κ. Κόντος είναι εξαιρετικός γιατρός και είχε βοηθήσει τη μητέρα του. Η εμπιστοσύνη μας εδραιώθηκε μόλις μάθαμε ότι και ένας γιατρός του εμπιστεύτηκε δικό του άνθρωπο», συμπλήρωσε.

H μάρτυρας ανέφερε ακόμη πως ο 48χρονος ψευτογιατρός τους έλεγε ότι ο όγκος στο κεφάλι που είχε το παιδί, υποχωρούσε. “Μη φοβού, δεν υπάρχει όγκος”, έλεγε στους γονείς.

Μάλιστα όταν το παιδί ρώτησε τον κατηγορούμενο εάν θα γίνει καλά, εκείνος του απάντησε: «Έχω την ευθύνη της ζωής σου. Αν συνεχίσεις να κανείς καλά τη θεραπεία την άνοιξη θα πηγαίνεις για μπάνιο με τις φίλες σου».

Ως προς το κόστος της θεραπείας με τα… μαντζούνια, η μάρτυρας κατέθεσε:

«Μας ζήτησε επιταγές 19.500 ευρώ για τα …έλαια και τα αποστάγματα κάνναβης. Όταν του είπαμε πως η γιατροί από Γερμανία κάνουν λόγο για υποτροπή του όγκου εκείνος επέμενε πως το παιδί πηγαίνει καλύτερα και πως οι γιατροί αυτοί δεν είναι ερευνητές και είναι άπειροι.

(…) Έφτασε το τέρας να δίνει 4 λασίξ χάπια την ημέρα. Το χάπι είναι διουρητικό. Με έβαζε να μετράω πόσες φορές πάει τουαλέτα. Του έλεγα ότι το παιδί δεν περπατάει. Μου έλεγε “μη φοβού παρενέργειες είναι”.

Επέμενε ότι καταστρέψαμε τον όγκο. Τον ψάχναμε να έρθει να τη δει και μας έλεγε ότι χειρουργεί στο εξωτερικό.

Υπολόγιζε ότι θα πεθάνει. Σου λέει θα καθυστερήσω θα πεθάνει…».

Τελικά η 14χρονη Δέσποινα που έμενε σε νησί, μεταφέρθηκε με C 130 στο νοσοκομείο παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου εκεί αποκαλύφθηκε το ψέμα του ψευτογιατρού, ότι δεν είχε θεραπευτεί ο όγκος.

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού περιέγραψε στο δικαστήριο:

«Το παιδί ήταν σε τραγική κατάσταση. Είδε τη μαγνητική άλλος γιατρός και μας είπε: “υπάρχει ένας τεράστιος όγκος”. Του απάντησα ότι ο γιατρός μας λέει ότι εξαφανίστηκε ο όγκος.

Μίλησαν μεταξύ τους και ο γιατρός του νοσοκομείου μας είπε στο τηλέφωνο “Σας παρακαλώ κύριε έχουμε άλλη άποψη”.

Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πίστευα ότι είναι γιατρός που λέει ψέματα για μια δήθεν θεραπεία. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι καν γιατρός.

Από εκείνη τη στιγμή σταματώ να τον πιστεύω, ενώ ο σύζυγος μου θεωρούσε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου δεν συνεργάζονταν με το γιατρό. Έπειτα από δυο ημέρες ο Κόντος παραδέχθηκε ότι υπήρχε ο όγκος…Ήρθε από την Ιταλία λέγοντας ότι έχει σκευάσματα που του έδωσαν στο Βατικανό. Τα πέταξα στα σκουπίδια αλλά δεν αντέδρασα για να μην εξαφανιστεί. Προσπάθησε να μας πείσει να πάρουμε από εκεί το παιδί και να το πάμε άλλου και να μην ακούμε “τους αστέρες του Αγλαΐα Κυριακού”. Εμείς φυσικά δεν ακολουθήσαμε τις συμβουλές του. Το παιδί πάλεψε μέχρι τον Μάιο. Πέρασε τρία σηπτικά σοκ».

Καταλήγοντας τόνισε πως η θυσία του παιδιού της απέτρεψε τουλάχιστον άλλους ανθρώπους από το να οδηγηθούν στο θάνατο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This