Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023

Στο… στόχαστρο του Κουρτάκη η Δικαιοσύνη!

Μετά την έναρξη συμπληρωματικής ανάκρισης για την τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στο «Noor 1»

Συντάκτης: Newsroom

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, συμπτωματικά λίγες ημέρες μετά την έναρξη της συμπληρωματικής ανάκρισης για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Μέσα από την στήλη του, «απείλησε» εμμέσως πλην σαφώς την εισαγγελική λειτουργό για αυτεπάγγελτη έρευνα από τον Άρειο Πάγο.

Τι «κακό» έκανε η Εισαγγελέας Β. Τσιρώνη;

1. Έστειλε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που αφορά τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» στον Άρειο Πάγο για να ασκηθεί αναίρεση, καθώς απαλλάχθηκε με «ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε παραδεχθεί η πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης, ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Β. Μαρινάκη στον Ολυμπιακό αλλά και σε μπίζνες με πετρέλαια στο Ντουμπάι Αιμίλιος Κοτσώνης, ενώ δόθηκε ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να κυκλοφορεί ελεύθερος ο καταδικασθείς σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Από το σπίτι της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, είχε περάσει πάνω από ένας τόνος της ηρωίνης που ξεφορτώθηκε από το ναρκόπλοιο, ενώ λίγους μήνες πριν τη μεταφορά είχε λάβει εμβάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από αμερικανική εταιρεία και εταιρείες συμφερόντων και συνεργατών του Β. Μαρινάκη…

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδη άσκησε αναίρεση και η υπόθεση εκκρεμεί στο αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας.

2. Ανέθεσε τη δικογραφία που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1» στον εμπειρότατο Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί η ανάκριση, να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία και να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων Homeland, προκειμένου να διακριβωθεί η νομιμότητα των εμβασμάτων του εφοπλιστή και συνεργατών του προς τον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθ. Γιαννουσάκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα «Παραπολιτικά» του Γ. Κουρτάκη «πυροβολούν» εισαγγελικό λειτουργό για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον Β. Μαρινάκη.

Στο… στόχαστρο της εφημερίδας του είχε βρεθεί τον Μάρτιο του 2018 και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα η οποία είχε ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του εφοπλιστή και συνεργατών του για τα «αμαρτωλά» εμβάσματα προς τον Γιαννουσάκη, κρίνοντας πως προκύπτουν ενδείξεις για χρηματοδότηση της μεταφοράς της ηρωίνης με το «Noor 1».

Ακολουθώντας και αυτή τα «ίχνη» των χρημάτων, όπως και στην Ιταλία ο δικαστής Φαλκόνε που ερευνούσε την δεκαετία του ’80 τις μπίζνες της «Κόζα Νόστρα», η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα είχε διαπιστώσει πως δεν δικαιολογούνταν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που κατέληξαν στον Γιαννουσάκη από εταιρείες συνεργατών του Β. Μαρινάκη.

Τότε τα «Παραπολιτικά» άρχισαν σειρά επιθέσεων σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού, ενώ ο εκδότης Κουρτάκης είχε φτάσει στο σημείο να καταθέσει στον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο για τις δήθεν ευθύνες της κυρίας Τζίβα, με βάση καταγγελίες του καταδικασθέντα Ευθ. Γιαννουσάκη.

Φυσικά οι καταγγελίες του Γιαννουσάκη και του Κουρτάκη κατέληξαν στο κενό και η δικογραφία στο αρχείο, καθώς η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα έκανε καλά τη δουλειά της.

Τι ακολούθησε μετά;

Η πρώτη ανακρίτρια που χειρίστηκε την πολύκροτη δικογραφία που αφορά την τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στο «Noor 1», Ευαγγελία Αφουξενίδου πήρε μετάθεση στην Αθήνα, η δεύτερη ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, ο τρίτος ανακριτής Ιωάννης Πετρόπουλος ζήτησε να εξαιρεθεί από την υπόθεση, αλλά τελικά διενήργησε την ανάκριση κρίνοντας πως πρέπει να πάει στο αρχείο.

Όμως μετά την αξιολόγηση της υπόθεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδ. Τσορμπατζόγλου και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, θα διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση αυτή τη φορά από τον τέταρτο κατά σειρά Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ελευθέριο Καλτάκη.

Ελπίζουμε ο τέταρτος κατά σειρά δικαστικός λειτουργός να κάνει το καθήκον του, όπως έκαναν οι εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στις πιέσεις και τους αυτόκλητους mediaκούς «συνήγορους» του Β. Μαρινάκη που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο εφοπλιστή.

Άλλωστε «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και ούτε χρειάζεται κονδυλοφόρους-συνηγόρους. Εκτός και αν δεν είναι…

Οι επιθέσεις media και στην επιχείρηση «Καθαρά χέρια» στην Ιταλία

Οι παρεμβάσεις μέσων ενημέρωσης σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών μπορεί να μην συνηθίζονται στην Ελλάδα, αλλά ήταν συχνές στη γειτονική Ιταλία, την εποχή παντοδυναμίας του πρώην πρωθυπουργού, καναλάρχη και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Μαρίλντα Μποκασίνι είναι η δικαστής η οποία μαζί με δύο εισαγγελείς συναδέλφους της, διεξήγαγε την έρευνα που οδήγησε στη δίκη “Ρούμπιγκέιτ” κατά του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης, ποδοσφαιρικής ομάδας και επιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στενή φίλη του δικαστή και διώκτη της σικελικής μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Κόζα Νόστρα το 1992, η Μποκασίνο ανέλαβε την υπόθεση και ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη ο Τότο Ριίνα, αρχηγός της σικελικής μαφίας που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Φαλκόνε ο οποίος είχε εισαγάγει μια καινοτόμο τεχνική έρευνας, ακολουθώντας τα «ίχνη» των χρημάτων.

Η έρευνα αφορούσε τη διείσδυση της μαφίας σε επιχειρήσεις στη βόρεια Ιταλία και την πιθανή χρήση παράνομου χρήματος για τη δημιουργία της συνοικίας Milano 2, από την οποία ο Καβαλιέρε άρχισε την επιχειρηματική του καριέρα.

Τότε έγινε στόχος επιθέσεων από εφημερίδες προσκείμενες στον Μπερλουσκόνι, όπως η Il Giornale, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από το 1982 που έδειχναν τη δικαστή να φιλάει δημοσιογράφο της άκρας αριστεράς.

Όμως η δικαστής έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά και δεν υποχώρησε στις πιέσεις των media, κάνοντας τη δουλειά της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαφιόζικη εκτέλεση με δύο νεκρούς στον Κορυδαλλό!

Γαζωμένοι από σφαίρες εντοπίστηκαν ένας άνδρας μέσα σε ΙΧ και ένας σε υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας

Σε ενδομήτρια αιμορραγία οφείλεται ο θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη

Θλίψη αλλά και οργή προκαλεί ο θάνατος 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, με την...

Τι δουλειά είχε η ηγεσία των ελληνικών πανεπιστημίων στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη;

Συνάντηση με την ηγεσία των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων για την περαιτέρω προώθηση των ελληνοαμερικανικών...

Βίντεο-σοκ: Η στιγμή που ο δολοφόνος μαχαιρώνει τον 61χρονο Βούλγαρο στην Πλατεία Βάθη!

Ο δράστης πρώτα χτυπά το θύμα στο κεφάλι και στη συνέχεια το μαχαιρώνει!

Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα γραφεία της ΡΑΕ – «Στο αλισβερίσι αυτό όλοι τρώνε»

Τα γραφεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στην οδό Πειραιώς... επισκέφθηκε νωρίτερα η αναρχική...

«Στ’ άρματα» οι νοσοκομειακοί γιατροί: «Σκόπιμη υποστελέχωση του ΕΚΑΒ – Στόχος η ιδιωτικοποίηση των...

«Η πολιτική που βάζει την υγεία και τη ζωή μας στη ζυγαριά του κόστους για να αυγατίζουν τα κέρδη των λίγων, κοστίζει ζωές»

Χριστίνα Σούζη: Τα πρώτα λόγια μετά το τροχαίο – Τι λέει ο Βασίλης Κωνσταντίνου...

Στο νοσοκομείο ΚΑΤ έχει μεταφερθεί η γνωστή μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη, η οποία...

Θρίλερ με τον 38χρονο γιο σωματοφύλακα πολιτικών που βρέθηκε με μια σφαίρα στο κεφάλι...

«Τον πυροβόλησαν» λέει ο πατέρας του, απόστρατος της αντιτρομοκρατικής - Τι αποκαλύπτει για το περίστροφο και τη σφαίρα που βρέθηκε στο κεφάλι του γιου του

Θεσσαλονίκη: Θα τριπλασιαστούν οι πλημμύρες τα επόμενα χρόνια, λένε οι επιστήμονες

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για την Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι αν οι...

Θρήνος στην Ανδραβίδα: Νεκρός 29χρονος οδηγός μηχανής που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

Τραγωδία στην Ανδραβίδα με έναν 29χρονο οδηγό μηχανής να αφήνει την τελευταία του πνοή...

Όπου «φύγει- φύγει» οι τουρίστες από Μύκονο και Σαντορίνη – Τι συμβαίνει

Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι τα νησιά που αποτελούν «σύμβολα» της...

«Μου αρέσουν τα αντρικά πόδια» – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο Αρχιμανδρίτης στο...

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη νοσηρή υπόθεση με τον Αρχιμανδρίτη που...

Απελπιστική η κατάσταση με τα ασθενοφόρα: Μόνο ένα διαθέτουν… 67 περιοχές στη χώρα!

Τα δυο τραγικά περιστατικά των τελευταίων ημερών, με τρεις χαμένες ζωές, φέρνει ακόμη μια...

Σε φυλάκιση 8 ετών καταδικάστηκε η 18χρονη που κατέσφαξε τη φίλη της στο Μαρούσι...

Ποινή φυλάκισης 8 ετών επιβλήθηκε στη 18χρονη που σκότωσε με αλλεπάλληλες μαχαιριές την 23χρονη...

Ρόδος: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δύο πλοία!

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες που είχαν ως σκοπό να αναχωρήσουν σήμερα νωρίς το...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Εφυγα γιατί πουλάνε τους βαθμούς!»

Ο λόγος της πανεπιστημιακού Λένας Διβάνη, συμφωνείς, διαφωνείς μαζί της, έχει πάντοτε ενδιαφέρον, διότι έχει «γωνίες». Δεν είναι ποτέ στρογγυλός. Τα βιβλία της, εξίσου...

Πέθανε ξαφνικά από καρδιά υποψήφιος βουλευτής – Σοκ στο Ηράκλειο

Κεραυνός εν αιθρία σε όλη την Κρήτη ήταν η είδηση για τον ξαφνικό θάνατο του Νικόλα Κοσμαδάκη, ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος μάλιστα στις...

Όπου «φύγει- φύγει» οι τουρίστες από Μύκονο και Σαντορίνη – Τι συμβαίνει

Μπορεί η Μύκονος και η Σαντορίνη να είναι τα νησιά που αποτελούν «σύμβολα» της Ελλάδας και δύο λόγοι που έρχονται τουρίστες στην χώρας μας...

Λάκης Λαζόπουλος για Νόνικα Γαληνέα: Τα τελευταία της λόγια και το βιβλίο που του είχε αναθέσει

Ο Λάκης Λαζόπουλος αποχαιρετώντας την Νόνικα Γαληνέα μέσα από την εκπομπή του «Έξω από στο στόμα του Λάκη» που προβάλλεται κάθε Τετάρτη στις 19:00...

Ο «Κατήφορος» της Πατησίων! «Ζούγκλα» με «πεταλούδες της νύχτας» εξ Αφρικής 

Ανάστατοι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών - «Τρέμουμε από τον θόρυβο, από τις ύβρεις, από όσα συμβαίνουν»

Θερμό επεισόδιο του Μάκη Βορίδη με εφοπλιστή!

Πολλά νεύρα έχει ο Μάκης Βορίδης, μετά το κάζο που έπαθε στις εκλογές. Μπορεί το αποτέλεσμα ήταν ένας θρίαμβος για τη Νέα Δημοκρατία, ήταν...

Ανείπωτη τραγωδία στην Νέα Μάκρη: Πέθανε 19χρονη έγκυος – Περίμενε ασθενοφόρο επί ώρες

Ακόμη μία γυναίκα «πλήρωσε» με την ζωή της την κατάρρευση του ΕΣΥ
spot_img

NEWSROOM

spot_img