Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Στο… στόχαστρο του Κουρτάκη η Δικαιοσύνη!

Μετά την έναρξη συμπληρωματικής ανάκρισης για την τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στο «Noor 1»

Συντάκτης: Newsroom

Πρωτοφανή επίθεση δέχθηκε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη από τον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, συμπτωματικά λίγες ημέρες μετά την έναρξη της συμπληρωματικής ανάκρισης για την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Μέσα από την στήλη του, «απείλησε» εμμέσως πλην σαφώς την εισαγγελική λειτουργό για αυτεπάγγελτη έρευνα από τον Άρειο Πάγο.

Τι «κακό» έκανε η Εισαγγελέας Β. Τσιρώνη;

1. Έστειλε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που αφορά τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» στον Άρειο Πάγο για να ασκηθεί αναίρεση, καθώς απαλλάχθηκε με «ελαχιστότατες αμφιβολίες», όπως είχε παραδεχθεί η πρόεδρος του δικαστηρίου κατά την εκφώνηση της απόφασης, ο επί σειρά ετών συνεργάτης του Β. Μαρινάκη στον Ολυμπιακό αλλά και σε μπίζνες με πετρέλαια στο Ντουμπάι Αιμίλιος Κοτσώνης, ενώ δόθηκε ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να κυκλοφορεί ελεύθερος ο καταδικασθείς σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθύμιος Γιαννουσάκης.

Από το σπίτι της πρώην συζύγου του Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, είχε περάσει πάνω από ένας τόνος της ηρωίνης που ξεφορτώθηκε από το ναρκόπλοιο, ενώ λίγους μήνες πριν τη μεταφορά είχε λάβει εμβάσματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ από αμερικανική εταιρεία και εταιρείες συμφερόντων και συνεργατών του Β. Μαρινάκη…

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Δημητριάδη άσκησε αναίρεση και η υπόθεση εκκρεμεί στο αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του ανώτατου ποινικού δικαστηρίου της χώρας.

2. Ανέθεσε τη δικογραφία που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και την εμπλοκή του στην υπόθεση του «Noor 1» στον εμπειρότατο Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί η ανάκριση, να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη από την Οικονομική Αστυνομία και να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την αμερικανική υπηρεσία δίωξης εγκλημάτων Homeland, προκειμένου να διακριβωθεί η νομιμότητα των εμβασμάτων του εφοπλιστή και συνεργατών του προς τον καταδικασθέντα για τη μεταφορά των ναρκωτικών Ευθ. Γιαννουσάκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα «Παραπολιτικά» του Γ. Κουρτάκη «πυροβολούν» εισαγγελικό λειτουργό για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τον Β. Μαρινάκη.

Στο… στόχαστρο της εφημερίδας του είχε βρεθεί τον Μάρτιο του 2018 και η πρώην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα η οποία είχε ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος του εφοπλιστή και συνεργατών του για τα «αμαρτωλά» εμβάσματα προς τον Γιαννουσάκη, κρίνοντας πως προκύπτουν ενδείξεις για χρηματοδότηση της μεταφοράς της ηρωίνης με το «Noor 1».

Ακολουθώντας και αυτή τα «ίχνη» των χρημάτων, όπως και στην Ιταλία ο δικαστής Φαλκόνε που ερευνούσε την δεκαετία του ’80 τις μπίζνες της «Κόζα Νόστρα», η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα είχε διαπιστώσει πως δεν δικαιολογούνταν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια που κατέληξαν στον Γιαννουσάκη από εταιρείες συνεργατών του Β. Μαρινάκη.

Τότε τα «Παραπολιτικά» άρχισαν σειρά επιθέσεων σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού, ενώ ο εκδότης Κουρτάκης είχε φτάσει στο σημείο να καταθέσει στον τότε Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Παναγιώτη Μπρακουμάτσο για τις δήθεν ευθύνες της κυρίας Τζίβα, με βάση καταγγελίες του καταδικασθέντα Ευθ. Γιαννουσάκη.

Φυσικά οι καταγγελίες του Γιαννουσάκη και του Κουρτάκη κατέληξαν στο κενό και η δικογραφία στο αρχείο, καθώς η Εισαγγελέας Ειρήνη Τζίβα έκανε καλά τη δουλειά της.

Τι ακολούθησε μετά;

Η πρώτη ανακρίτρια που χειρίστηκε την πολύκροτη δικογραφία που αφορά την τυχόν εμπλοκή του Β. Μαρινάκη στο «Noor 1», Ευαγγελία Αφουξενίδου πήρε μετάθεση στην Αθήνα, η δεύτερη ανακρίτρια Καλλιόπη Μάντακα παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ, ο τρίτος ανακριτής Ιωάννης Πετρόπουλος ζήτησε να εξαιρεθεί από την υπόθεση, αλλά τελικά διενήργησε την ανάκριση κρίνοντας πως πρέπει να πάει στο αρχείο.

Όμως μετά την αξιολόγηση της υπόθεσης από τον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδ. Τσορμπατζόγλου και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, θα διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση αυτή τη φορά από τον τέταρτο κατά σειρά Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ελευθέριο Καλτάκη.

Ελπίζουμε ο τέταρτος κατά σειρά δικαστικός λειτουργός να κάνει το καθήκον του, όπως έκαναν οι εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Να κλείσει τα μάτια και τα αυτιά στις πιέσεις και τους αυτόκλητους mediaκούς «συνήγορους» του Β. Μαρινάκη που έσπευσαν να υπερασπιστούν τον κατηγορούμενο εφοπλιστή.

Άλλωστε «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» και ούτε χρειάζεται κονδυλοφόρους-συνηγόρους. Εκτός και αν δεν είναι…

Οι επιθέσεις media και στην επιχείρηση «Καθαρά χέρια» στην Ιταλία

Οι παρεμβάσεις μέσων ενημέρωσης σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών μπορεί να μην συνηθίζονται στην Ελλάδα, αλλά ήταν συχνές στη γειτονική Ιταλία, την εποχή παντοδυναμίας του πρώην πρωθυπουργού, καναλάρχη και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ομάδας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Μαρίλντα Μποκασίνι είναι η δικαστής η οποία μαζί με δύο εισαγγελείς συναδέλφους της, διεξήγαγε την έρευνα που οδήγησε στη δίκη “Ρούμπιγκέιτ” κατά του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης, ποδοσφαιρικής ομάδας και επιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στενή φίλη του δικαστή και διώκτη της σικελικής μαφίας Τζιοβάνι Φαλκόνε, ο οποίος δολοφονήθηκε από την Κόζα Νόστρα το 1992, η Μποκασίνο ανέλαβε την υπόθεση και ένα χρόνο αργότερα συνελήφθη ο Τότο Ριίνα, αρχηγός της σικελικής μαφίας που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Φαλκόνε ο οποίος είχε εισαγάγει μια καινοτόμο τεχνική έρευνας, ακολουθώντας τα «ίχνη» των χρημάτων.

Η έρευνα αφορούσε τη διείσδυση της μαφίας σε επιχειρήσεις στη βόρεια Ιταλία και την πιθανή χρήση παράνομου χρήματος για τη δημιουργία της συνοικίας Milano 2, από την οποία ο Καβαλιέρε άρχισε την επιχειρηματική του καριέρα.

Τότε έγινε στόχος επιθέσεων από εφημερίδες προσκείμενες στον Μπερλουσκόνι, όπως η Il Giornale, η οποία δημοσίευσε φωτογραφίες από το 1982 που έδειχναν τη δικαστή να φιλάει δημοσιογράφο της άκρας αριστεράς.

Όμως η δικαστής έκλεισε τα μάτια και τα αυτιά και δεν υποχώρησε στις πιέσεις των media, κάνοντας τη δουλειά της…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απομακρύνθηκαν τα συντρίμμια του Antonov – «Γύρισε όλα τα Βαλκάνια για να πέσει στο...

Στους κανονικούς ρυθμούς έχει επιστρέψει η ζωή στην Καβάλα, 251 ημέρες μετά το αεροπορικό...

Προφυλακιστέος ο επιθεωρητής – «Δεν ξέρω που έβαλα το Intercity», του είπε ο σταθμάρχης

Αναλυτικά τι αναφέρει για την μοιραία νύχτα, τους λάθος χειρισμούς, τις βάρδιες

Πρωτοφανείς εικόνες εγκατάλειψης στο Εφετείο Αθηνών – Χιλιάδες δικογραφίες στα πατώματα

Φρίκη προκαλούν οι εικόνες διάλυσης που έρχονται στο φως από το Εφετείο Αθηνών. Σπασμένα...

Συναγερμός στο Εφετείο Αθηνών: Εντοπίστηκε ύποπτη βαλίτσα

Στο σημείο ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 62 ετών

«Όχι» της ΕΙΝΑΠ στο κλείσιμο πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία»

Κατηγορηματικά «όχι» στο κλείσιμο μιας πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» λέει η Ένωση Ιατρών...

Τρόμος στη Γλυφάδα: Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο

Πυροβόλησαν στον αέρα οι δράστες

Ακραίο περιστατικό στη Δράμα: Έκοψε τα αυτιά αδέσποτου σκύλου!

Τα πιο αρρωστημένα και βίαια ένστικτα του εις βάρος ενός αθώου αδέσποτου σκυλιού έβγαλε...

Κρίσιμη η κατάσταση του 25χρονου που τραυματίστηκε σε τροχαίο με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Καλά στην υγεία του ο 29χρονος συνεπιβάτης του δίκυκλου

Φρίκη σε Γυμνάσιο: «Έσπασαν τα γυαλιά της κόρης μου και της είπαν να κάνει...

Με φρενήρεις ρυθμούς αυξάνονται το τελευταίο διάστημα τα περιστατικά bullying, μέσα στα σχολεία, με...

Αδελφός θύματος Τεμπών: «Τρισάθλια η επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου των θυμάτων»

Οργισμένοι είναι οι συγγενείς των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, μετά την κίνηση της...

Η ώρα της απολογίας για τον γνωστό λυράρη της Κρήτης

Οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται στα… ίχνη των 29 χρηστών που επισκέφτηκαν τα ψεύτικα προφίλ του παιδιού

Στην κορυφή ξένων ταξιδιωτικών μέσων η Πάτμος για το Πάσχα – Ήθη και έθιμα...

Μετά από τρία χρόνια με περιορισμούς και απαγορεύσεις, λόγω της πανδημίας, φέτος η Ελλάδα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα νότια προάστια – Δείτε που, πότε και για πόσο θα ισχύσουν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ την Κυριακή στα νότια προάστια της Αττικής λόγω...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το χαστούκι της κυρίας Θάνου

Στην κλασική ταινία «Σάντα Τσικίτα» η Νοτιοαμερικάνα χορεύτρια Μαρκέλα (Κ. Λαμπροπούλου) φωνάζει στον τυχαίως ευρεθέντα μπροστά της Φώτη Φαγκρή (Β. Λογοθετίδη) διάφορα ακαταλαβίστικα. Ο...

Δανάη Κούστα: Η καλλονή κόρη του Γιάννη Κούστα σε σπάνια δημόσια εμφάνιση

Η κόρη του Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του Σοφίας Γιαννακοπούλου, Δανάη Κούστα είναι μια εντυπωσιακά όμορφη κοπέλα και την είδαμε σε μια...

Ο Νεκτάριος Κυρκόπουλος «έφαγε» ισλαμικό μπούλινγκ για τον σταυρό από το Άγιον Όρος

Ζήτησαν από τον Νεκτάριο Κυρκόπουλο να βγάλει τον σταυρό που φορούσε στα γυρίσματα πακιστανικού σίριαλ, που θα παιχτεί στο Netflix.Από τον Ηλία Μαραβέγια«Επαθα...

Βατερλώ Μητσοτάκη στο Γέρακα!

Στην πλατεία του Γέρακα βρέθηκε το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πήγε σε γνωστή καφετέρια για να συναντηθεί με πολίτες. Βέβαια, τα πράγματα...

Σκληρές εικόνες: Τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου επειδή του είπε να μην καπνίζει μπροστά στο παιδί

Άγριο φονικό σημειώθηκε έξω από καφετέρια στον Καναδά, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε άλλον πελάτη, επειδή του ζήτησε να μην καπνίζει μπροστά...

Το δράμα της Όλγας: «Μετατοπίστηκε 13 χιλιοστά ο εγκέφαλός της» – Οργή για την ποινή-χάδι στον νταή της Αργυρούπολης

«Ούτε μιλάει, ούτε να εξυπηρετηθεί, ούτε τίποτα. Δεν μπορεί να περπατήσει. Μόνο ο θεός ξέρει πότε θα γίνει καλά», λένε οι γονείς της

Τεκτονικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία: Βραζιλία και Κίνα εγκαταλείπουν το δολάριο

Η Βραζιλία και η Κίνα φέρεται να έχουν συνάψει συμφωνία για να εγκαταλείψουν το δολάριο των ΗΠΑ υπέρ των δικών τους νομισμάτων στις διμερείς...

«Με βίασε επειδή ξεκίνησα δουλειά» – Σοκάρει η 45χρονη που έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης από τον σύζυγό της

Την απόλυτη φρίκη βίωνε στα χέρια του συζύγου της μια 45χρονη γυναίκα στο Κερατσίνι, η οποία  χθες έφτασε έντρομη στο ΑΤ της περιοχής της...

NEWSROOM