Δύο κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον εξετάζονται στην Αθήνα! Σε συναγερμό οι Αρχές

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφουν τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό με την τρίτη δόση!

Must Read

Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας, καθώς μετά το πρώτο κρούσμα της παραλλαγής Όμικρον στην Κρήτη, τουλάχιστον αλλά δύο ύποπτα κρούσματα εξετάζονται στην Αθήνα.
«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι», κάνοντας λόγο για τουλάχιστον ακόμη δύο περιπτώσεις.  Οι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται στην Αθήνα και έφτασαν στη χώρα από Ν. Αφρική πριν την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης, δηλαδή τις 27/11.
Είχαν ήπια συμπτωματολογία και γι’ αυτό υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο. Τα υπό εξέταση δείγματα φέρουν χαρακτηριστικά που μοιάζουν με αυτά της Όμικρον, αλλά αναμένεται η οριστικοποίηση του γονιδιακού ελέγχου.

Επιπλέον, ο Υπουργός αναφέρθηκε στα διοικητικά πρόστιμα για τους άνω των 60 και τη συσχέτιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

«Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων για Covid ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ. Για τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως «το 50% των παιδιών 15-17 ετών έχει εμβολιαστεί».

Αύξηση στα ραντεβού για εμβολιασμό!

Την ίδια στιγμή κατακόρυφη αύξηση καταγράφουν τα νέα ραντεβού για εμβολιασμό με την τρίτη δόση, μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας το βράδυ της Παρασκευής
Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα την Παρασκευή το βράδυ έως τις 10 πρωί του Σαββάτου έχουν κλειστεί τουλάχιστον 190.000 ραντεβού τρίτης δόσης.

Στιγμιότυπο από το mega εμβολιαστικό κέντρο “Προμηθέας” στο Μαρούσι όπου συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού την Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021.
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Χθες Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 96.938 εμβολιασμοί. Οι 16.957 αφορούσαν την πρώτη δόση, 13.251 πολίτες έκαναν την Παρασκευή τη δεύτερη δόση τους και 69.016 την τρίτη δόση. Πρόκειται για ένα σημαντικό αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερα από σήμερα που άνοιξε για όλο τον ενήλικο πληθυσμό η πλατφόρμα για την αναμνηστική δόση. Ανάλογοι εμβολιαστικοί ρυθμοί είχαν να καταγραφούν από τον περασμένο Μάιο που γινόντουσαν σταθερά πάνω από 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This