Θεόδωρος Καρυώτης: Ο άνθρωπος που αποτίμησε τη μετοχή του Σώρρα στα 675 δισ. ευρώ, κάνει παρεμβάσεις για την ΑΟΖ!

Μιλάει για υφαλοκρηπίδα ο άνθρωπος που συζητούσε με έναν απατεώνα για το εάν ο Αρτέμης Σώρρας είναι εξωγήινος…

Must Read

Τον Θεόδωρο Καρυώτη, τον γνωρίσαμε ως αντιπρόεδρο της οργάνωσης που είχε ιδρύσει ο απατεώνας Ελληνοαμερικανός γιατρός Εμμανουήλ Λαμπράκης, ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών, στην οποία φυσικά ενεπλάκη και ο επίσης καταδικασμένος, Αρτέμης Σώρρας. Για την ακρίβεια, η απάτη του Σώρρα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που βλέπουν τα σπίτια τους να κατάσχονται, δεν θα είχε γίνει εάν δεν υπήρχε η ενυπόγραφη αποτίμηση του «κυρίου καθηγητή» Θεόδωρο Καρυώτη, με την οποία διαβεβαίωσε ότι η μετοχή κοστολογείται στο ιλιγγιώδες ποσό των 675 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ο καθηγητής είχε την ευτυχία να είναι φίλος του Βαγγέλη Βενιζέλου και μάλιστα να έχει συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., επί προεδρίας Βενιζέλου. Έτσι προφανώς έγινε πιστευτή η δικαιολογία του ότι δεν έκανε πραγματογνωμοσύνη στην αυθεντικότητα της συγκεκριμένης μετοχής, αλλά αποτίμηση αυτής, εάν και εφόσον είναι γνήσια!

Ο καθηγητής Καρυώτης με τον απατεώνα Λαμπράκη σε παλαιότερες, ευτυχισμένες στιγμές

Δηλαδή, 12 χρόνια μετά την αποϋλοποίηση, ο κύριος καθηγητής θεώρησε ότι υπάρχει «χαρτί» που μπορεί να κοστολογηθεί όσο τρία ελληνικά ΑΕΠ. Εντωμεταξύ η αποτίμηση του είχε γίνει φεϊγβολάν από τους τότε συνεταίρους του με αποτέλεσμα να εξαπατήσουν το πανελλήνιο. Η δικαιοσύνη όμως όχι μόνο δεν κινήθηκε εναντίον του, αλλά τον είχε αθωώσει με απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών (67650/2013), το οποίο είχε δεχθεί ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι διαχειριστής των 600 δισ. δολαρίων!

Προγενέστερα, ο ίδιος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης είχε ομολογήσει ότι ζήτησε λεφτά από τον Λαμπράκη για να παραμείνει στην οργάνωση. Μόλις διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει σάλιο, έφυγε.

Ο καταδικασμένος για εμπορία ναρκωτικών χαπιών σήμερα Λαμπράκης, είχε συμπληρώσει ότι ο καθηγητής του είχε ζητήσει 10 εκατομμύρια $, γιατί θα διοριζόταν στο ΥΠΕΞ και δεν θα μπορούσε να παραμείνει μέλος της οργάνωσης, εκτός αν η οργάνωση τον πλήρωνε. Συμπληρώνοντας μάλιστα ότι στην συγκεκριμένη συνάντηση ήταν παρών και ο Αρτέμης Σώρρας!

Πως είναι δυνατόν σήμερα ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης να κάνει παρεμβάσεις για τα ελληνοτουρκικά και την χάραξη ΑΟΖ, είναι απορίας άξιον. Υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η ελληνοτουρκική διαφορά δεν είναι μόνο η νησιωτική υφαλοκρηπίδα αλλά και η ηπειρωτική «σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας»!

Ευτυχώς που δεν τον παίρνει στα σοβαρά ούτε ο Ερντογάν, αλλιώς θα είχε κάνει σημαία την «βαρύγδουπη» παρέμβαση του κυρίου καθηγητή. Η οποία μπορεί να θεωρηθεί η δεύτερη μεγαλειώδης παρέμβαση του, έπειτα από την αποτίμηση της μετοχής του Αρτέμη Σώρρα σε ποσό ισοδύναμο με …16,000 Ραφάλ!

Δείτε πώς περιγράφει ο ίδιος σε επιστολή του την άβολη στιγμή που διαπίστωσε ότι ο Σώρρας δεν ήταν εξωγήινος, όπως τον διαβεβαιώνει ο Μανώλης Λαμπράκης, και ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει ούτε 1 ευρώ από την «οργάνωση».,,,

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κ. Θεόδωρου Καρυώτη:

Επειδή το όνομά μου έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην υπόθεση End θεωρώ απολύτως αναγκαίο να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα.

Το καλοκαίρι το 2011 γνώρισα στη Νέα Υόρκη, τον ιατρό Μανώλη Λαμπράκη και μου ανέφερε ότι θαύμαζε τη δουλειά μου στο θέμα της ΑΟΖ. Αργότερα μου σύστησε τον κ. Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας μου ότι ο κ. Σώρρρας είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και με παρακάλεσε να κάνω μια αποτίμηση αυτής της μετοχής, καθόσον γνώριζε ότι είμαι οικονομολόγος και θα μπορούσα να κάνω μια τέτοια αποτίμηση. Μου εξήγησε επίσης ότι αυτή η μετοχή δεν είχε αγοραστεί από την Εθνική Τράπεζα.

Με τους υπολογισμούς που έκανα έφτασα στο συμπέρασμα ότι η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης με επισκέφθηκε αργά το βράδυ σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και μου ζήτησε να υπογράψω αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανα. Σημειώνω επίσης ότι ουδέποτε εξέφρασα γνώμη για τη μετοχή που μου έδειξαν αναφορικά με τη γνησιότητα της ή εάν είχε γίνει εκκαθάριση αυτής της μετοχής.

Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε END που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt. Διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο της οργάνωσης και εμένα αντιπρόεδρο. Δυστυχώς εγώ δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί δεν γνώριζα ότι σκεφτότανε να με χρησιμοποιήσει στα σχέδια του μια και κάποια στιγμή θα χρησιμοποιούσε την επιστημονική αλλά και την πολιτική μου υπόσταση.

Ξαφνικά, την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο κ. Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων. Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση. Αρχισα βέβαια σιγά σιγά να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει καλά και ιδιαίτερα πρόσφατα όταν άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.

Επαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης, πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012. Εκείνη την ημέρα συνάντησα τον Μανώλη Λαμπράκη στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας και του είπα προφασιζόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσω να εργάζομαι για το ελληνικό δημόσιο και επομένως, με βάση τους κανονισμούς της οργάνωσης, δεν μπορούσα να παραμείνω μέλος της εκτός εάν ο μισθός μου προέρχεται όχι από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την ίδια την οργάνωση. Τον ερώτησα εάν η πάμπλουτη οργάνωση ήταν σε θέση να μου παρέχει αυτό το μισθό και μου τόνισε ότι η οργάνωση δεν διέθετε χρήματα για κάτι τέτοιο. Προηγουμένως βέβαια μου είχε αναφέρει ότι η οργάνωση διέθετε 600 δισ. δολάρια για να σώσει την Ελλάδα και άλλα 50 δισ. για να σώσει την Κύπρο. Δυστυχώς με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμισε το νερό του καματερού και υπέβαλα την παραίτησή μου.

Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This