Σχολεία: Θα κλείσουν τελικά πριν τις 23 Δεκεμβρίου; Τι απαντά η Κεραμέως

Αύριο όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τον εμβολισμό των παιδιών

Must Read

Μετά τις έντονες συζητήσεις του τελευταίου διαστήματος για αυξημένα κρούσματα στα σχολεία, αναφορικά με τα αιτήματα πολλών φορέων και εκπαιδευτηρίων ότι, το 50% συν 1% είναι καταστροφικό και οδηγεί στην εξάπλωση του ιού, οι φήμες που κυκλοφόρησαν για κλείσιμο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δημιούργησαν ερωτήματα και προβληματισμούς.

Τι απαντά η Κεραμέως

Η υπουργός παιδείας απάντησε στις φήμες για ένα ενδεχόμενο κλείσιμο νωρίτερα από το προγραμματισμένο -που είναι στις 23 Δεκεμβρίου-, λέγοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, και τα σχολεία θα κλείσουν κανονικά στην ώρα τους όταν πρέπει για τις γιορτές».

«Τα σχολεία παρακολουθούν την πανδημία, δεν την οδηγούν», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι όσον αφορά στους εμβολιασμούς για τα παιδιά του Λυκείου αγγίζουν το 50%.

Αύριο οι απαντήσεις για τον εμβολισμό των παιδιών

Η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι «όσα παιδιά κάνουν το εμβόλιο δεν θα κάνουν τεστ», και πρόσθεσε ότι «μέλη της επιτροπής εμβολιασμών αλλά και η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου θα απαντήσουν την επόμενη Τρίτη, 14/12, ζωντανά σε όλα τα ερωτήματα των γονιών για τον εμβολιασμό». Πρόσθεσε ότι, αύριο θα δοθούν στην δημοσιότητα ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία έχουν μειωθεί κατά περίπου 1.000. Όπως είπε, σε σύνολο 85.000 τμημάτων είναι κλειστά λόγω κορωνοϊού περίπου 15.

Χαρακτήρισε «παραδειγματική» την τήρηση των πρωτοκόλλων στην εκπαιδευτική κοινότητα ενώ παράλληλα γίνονται και πάρα πολλά τεστ. Εκτός από τα δύο self test που κάνουν οι μαθητές, εάν υπάρξει κρούσμα οι στενές επαφές καλούνται να κάνουν δωρεάν επτά τεστ – τα μισά εργαστηριακά και τα άλλα μισά self test.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This