Αθηνά Λινού για ρεζερβέ ΜΕΘ: «Το θεωρώ απίθανο έως τρελό, δεν νομίζω ότι γίνονται αυτά τα πράγματα»

«Ασφαλές το εμβόλιο στα παιδιά»

Must Read

Συγκρατημένη αισιοδοξία προκαλούν η σταθερή μείωση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τις καθησυχαστικές εξελίξεις αναφορικά με τις επιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον. Εντούτοις, η αύξηση θανάτων και διασωληνωμένων δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

«Αυτήν την στιγμή οι ειδικοί συζητάνε. Βρισκόμαστε ανάμεσα στη μεταδοτικότητα και πιθανόν τη μη ανταπόκριση των εμβολίων από τη μια μεριά και μια μορφή της νόσου που είναι πιο ηπία και μια πιο επιθετική Δέλτα», είπε η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και συμπλήρωσε: «Αντιμετωπίζουμε κυρίως τη Δέλτα αλλά πρέπει να περιμένουμε έξαρση και των δύο για ένα μικρό διάστημα και να δούμε αν η Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα αλλά αν θα είναι πιο ήπια».

Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, η καθηγήτρια τόνισε ότι τα υπάρχοντα σκευάσματα προστατεύουν έναντι της Δέλτα. «Για τη Δέλτα είμαστε θωρακισμένοι από σοβαρή νόσο και θάνατο. Για την Όμικρον το συζητούν, ανησυχούν, φαίνεται ότι είναι πιο ηπία η νόσος οπότε αυτό θα διευκολύνει τα πράγματα» τόνισε.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Σε κάθε περίπτωση η Αθηνά Λινού σημείωσε πως παραμένει ακόμη άγνωστο το τι θα γίνει με την τέταρτη δόση και αν αυτή θα είναι απαραίτητη εντός του 2022.

«Μέχρι τότε, θα πρέπει όλοι να εμβολιαστούν και με τις τρεις δόσεις, ενώ θα πρέπει να τηρούνται και τα μέτρα προστασίας για να μην διασπείρουμε και να μην κολλήσουμε» επεσήμανε.

«Ακραίο οι ρεζερβέ ΜΕΘ»

Η καθηγήτρια έκανε αναφορά και στις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για… ρεζερβέ ΜΕΘ και τον σάλο που έχει ξεσπάσει.

«Πιστεύω, και αυτό που έχω βιώσει όλα τα χρόνια, είναι ότι όταν ο γιατρός έχει κάποιον μπροστά του που κινδυνεύει, χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει για να τον σώσει. Το θεωρώ απίθανο έως τρελό. Δε νομίζω ότι γίνονται αυτά τα πράγματα, θα είναι πολύ ακραίο. Αυτήν την στιγμή έχουμε κρίση, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την επίθεση» τόνισε.

«Ασφαλές το εμβόλιο στα παιδιά»

Τέλος, η καθηγήτρια εξήγησε ότι πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιαστούν τα παιδιά για τη δική τους προστασία. «Έχουμε να κάνουμε με μια περίεργη αρρώστια που δεν την ξέρουμε πλήρως. Τα εμβόλια στα παιδιά είναι πολύ ασφαλέστερα απ’ ό,τι στους μεγάλους. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, καμία σοβαρή παρενέργεια», κατέληξε η κ. Λινού, υπογραμμίζοντας και τον ρόλο των παιδιάτρων στην καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This