Τι απαντά ο Δήμος Κηφισιάς στη δημοκρατία για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Παραδέχεται τις καθυστερήσεις ως προς τις αναγκαίες ενέργειες πυροπροστασίας

Must Read

Ο Δήμος Κηφισιάς, με επιστολή διαψεύδει όσα αναφέρονται στην προκαταρκτική τεχνική έκθεση για την καταστροφική πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που δημοσίευσε αποκλειστικά την περασμένη Παρασκευή η «δημοκρατία».

Ο δήμος αναφέρει τα εξής:

1. Ούτε ένα μέτρο καμένης έκτασης εντός του Δήμου Κηφισιάς δεν είχε συμπεριληφθεί στην κήρυξη σε κατάσταση «ειδικής κινητοποίησης» από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ωστόσο οι συγκεκριμένες περιοχές του δήμου μας ήταν πλήρως καθαρισμένες και αποψιλωμένες στα τμήματα που διαχειριζόμαστε

2. Ο δήμος προσέλαβε στις 28/6 προσωπικό πυροπροστασίας για τρεις μήνες, ενώ η πυρκαγιά ξέσπασε στις 3/8. Οι προσλήψεις μας εγκρίνονται, καταρχήν ως 3μηνες με δυνατότητα παράτασης ενός μήνα, ενώ η αντιπυρική περίοδος διαρκεί 6 μήνες (1/5 – 31/10). Λόγω αυτής της ανεπάρκειας έχουμε φροντίσει και εξασφαλίσει την απασχόληση δεκαεπτά (17) εργαζομένων σε μόνιμη βάση στην Πολιτική Προστασία.

Ωστόσο, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στην κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης εντάχθηκε και ο Δήμος Κηφισιάς, όπως πιστοποιείται και από τη σελίδα civilprotection της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης ο Δήμος Κηφισιάς στην απάντησή του παραδέχεται τις καθυστερήσεις ως προς τις αναγκαίες ενέργειες πυροπροστασίας, καθώς η έναρξη της αντιπυρικής προστασίας προσδιορίζεται σαφώς την 1η Μάη. Ειδικότερα, τα στοιχεία που παρατίθενται στην Τεχνική Έκθεση του πραγματογνώμονα διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού αντιστράτηγου Α. Γκουρμπάτση αφορούν την καθυστέρηση πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας καθώς και την καθυστέρηση έγκρισης καθαρισμού στα δάση και στη ζώνη μείξης δασών πόλεων.

Συγκεκριμένα επί λέξει σημειώνεται:

«Παρόλο που ο ως άνω Δήμος Κηφισιάς ενέκρινε έγκαιρα (Απρίλιο 2021) το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών αντιπυρικής περιόδου 2021, με την κωδική ονομασία ΙΟΛΑΟΣ, ωστόσο καθυστερημένα ο ίδιος δήμος προσλαμβάνει προσωπικό πυρασφάλειας-πυροπροστασίας αφού στις 11 Ιουνίου 2021 με την αρ. Πρωτ. 22171 01-06-2021 απόφαση του δημάρχου ανακοινώνεται η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών πυρασφάλειας-πυροπροστασίας του δήμου, το οποίο τελικά προσλαμβάνεται στις 28-06-2021, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 256528-06-2021 απόφαση δημάρχου Κηφισιάς».

Διαβάστε ακόμα:

Πόρισμα «φωτιά» για τα λάθη που έγιναν στην πύρινη λαίλαπα της Βαρυμπόμπης!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This