Εμβολιάστηκε η μοναδική κάτοικος της Κινάρου

Must Read

Την απόφαση να εμβολιαστεί πήρε η μοναδική κάτοικος της βραχονησίδας Κίναρος Ειρήνη Κατσοτούρχη γνωστή και ως κυρά Ρηνιώ .

Η κυρά Ρηνιώ γεννήθηκε στην Αμοργό, σε ηλικία όμως τριών ετών πήγε με τους γονείς της στην Κίναρο. Τα χρόνια πέρασαν και μαζί με το σύζυγο και τα παιδιά της αποφάσισαν να ταξιδέψουν ως την Αυστραλία. Ωστόσο το 2000 αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εγκατασταθούν μόνιμα στην Κίναρο.

Δυστυχώς όμως το 2013 ο σύζυγός της Μικέ απεβίωσε και έτσι κ Ρηνιώ μένει μόνη της στον τόπο που γεννήθηκε.

Ο μόνος τρόπος που έχει να επικοινωνεί και να ενημερώνεται για το τι συμβαίνει για τον έξω κόσμο είναι ένας ασύρματος που έχει και η τηλεόραση, ενώ μία φορά την εβδομάδα επισκέπτεται την Κίναρο ένα επιδοτούμενο καΐκι από την Αμοργό προκειμένου να της φέρει τρόφιμα και ότι άλλο χρειάζεται.

Έτσι λοιπόν η κυρία Ρηνιώ επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Αμοργού Λευτέρη Καραΐσκο καθώς επιθυμούσε να εμβολιαστεί. Η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε χάρη στην κινητή μονάδα εμβολιασμού που έφτασε με σκάφος στην βραχονησίδα με ανέμους ισχύος 6 μποφόρ.

«Πήγαμε με το ταχυδρομείο, που πηγαίνει κάθε δεκαπέντε ημέρες στο νησί, με αρκετό καιρό, με τον γιατρό, τη νοσοκόμα και την εμβολιάσαμε. Όλα πήγαν καλά. Το μήνυμα που στέλνει η κυρά Ρηνιώ είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας απέναντι και στον εαυτό μας και στην κοινωνία, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους υγειονομικούς, που έχουν δώσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μάχη για να ξεπεράσουμε την πανδημία, ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε ακριβώς να αφήσουμε αυτή την ιστορία πίσω μας. Να θωρακίσουμε την υγεία μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της Αμοργού περιγράφοντας στην συνέχεια την διαδικασία που χρειάστηκε να γίνει προκειμένου να εμβολιαστεί η κα. Ρηνιώ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε οι εκπομπή «Συνδέσεις» με την κα. Ρηνιώ, αποκάλυψε πως δεν είχε καμία επίπτωση από το εμβόλιο εκτός από έναν μικρό πόνο που ένιωσε στο χέρι της για δύο ημέρες.

https://vimeo.com/657042403

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This