Στην ΕΛΑΣ ιδρύουν Επιτροπή δικαιωμάτων και ισότητας

«Με στόχο τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και την αποτροπή εγκληματικών πράξεων»

Must Read

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ανακοίνωσε την ίδρυση Επιτροπής Δικαιωμάτων & Ισότητας Αστυνομικού Προσωπικού στην ομοσπονδία. Σε αυτή την απόφαση την οδήγησαν τα φαινόμενα έμφυλης βίας.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Εν μέσω πανδημίας, όπου μεταξύ άλλων, αναδείχθηκαν τα φαινόμενα έμφυλης βίας και οι διακρίσεις εις βάρος του αστυνομικού προσωπικού, η Ομοσπονδία μας έκρινε αναγκαία τη δημιουργία μιας ειδικής επιτροπής, η οποία θα αφουγκράζεται τα προβλήματα και τις ανάγκες κάθε συναδέλφισσας και συναδέλφου, κάθε αστυνομικής οικογένειας, αλλά και κάθε συνανθρώπου μας».

Ως αποστολή της, ανάμεσα σε άλλα, θα έχει την αποτελεσματική κατοχύρωση των Δικαιωμάτων του αστυνομικού προσωπικού, την προστασία και προώθηση αυτών και την παρακολούθηση των σχετικών εξελίξεων, καθώς και τη διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των έµφυλων στερεοτύπων μέσα από δράσεις επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης.

Η Επιτροπή θα αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ομοσπονδίας, «ώστε με τις προτάσεις και τις γενικότερες δράσεις μας, να επιλύουμε προβλήματα και να ενδυναμώνουμε, ταυτόχρονα, τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και την αποτροπή εγκληματικών πράξεων», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This